Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
PIN aanmaken
Alle velden zijn verplicht
Als u zich in een hotel heeft ingeschreven voor de IHG® Rewards Club, dan moet u een 4-cijferige PIN aanmaken voor toegang tot uw IHG® Rewards Club-account.
Onverwachte serverfout
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel
De opgegeven informatie komt niet overeen met de gegevens die wij hebben. Probeer het opnieuw of bel de klantenservice van de IHG® Rewards Club op 1-888-897-0089.
Uw IHG® Rewards Club-account heeft al een PIN. Als u gebruikmaakt van ons geautomatiseerde telefoonsysteem, dan is uw PIN hetzelfde. Als u uw PIN vergeten bent, kunnen we uw PIN per e-mail sturen naar het e-mailadres in uw IHG® Rewards Club-account. Neem contact op met de klantenservice van de IHG® Rewards Club om u verder te helpen.
De door u opgegeven PIN's komen niet overeen. Voer een of beide PIN's opnieuw in en zorg dat ze precies hetzelfde zijn.
Uw PIN is niet sterk genoeg. U moet uw PIN wijzigen.
De e-mailadressen moeten overeenkomen.
Ons systeem is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw of neem contact op met de klantenservice van de IHG® Rewards Club om u verder te helpen.
De ingevoerde 4-cijferige getallen moeten hetzelfde zijn.
PIN vergeten?
Alle velden zijn verplicht
Onverwachte serverfout
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel
Ons systeem is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw of neem contact op met de klantenservice van de IHG® Rewards Club om u verder te helpen.
Geen e-mailadres in uw profiel?

Neem contact op met uw plaatselijke IHG® Rewards Club-klantenservice om uw PIN op te halen en uw e-mailadres toe te voegen aan uw profiel. Als u uw PIN ontvangt, kunt u uw e-mailadres ook bijwerken via www.ihg.com/updateemail.

Privacyverklaring

De privacy en beveiliging van uw informatie is uiterst belangrijk voor ons. Of u nu een kamer boekt of lid bent van een van onze loyaliteitsprogramma's, we willen dat u erop kunt vertrouwen dat de informatie die u aan ons verstrekt goed wordt beheerd en beschermd.

We hebben deze Privacyverklaring opgesteld om meer uit te leggen over wie we zijn en hoe we uw informatie verzamelen en beheren.

Wie wij zijn

Deze privacyverklaring is uitgebracht door de InterContinental Hotels Group of Companies (in deze Privacyverklaring gezamenlijk 'IHG', 'we', 'ons' of 'onze' genoemd), inclusief de directe en indirecte dochterondernemingen van InterContinental Hotels Group PLC. De verklaring heeft betrekking op informatie die door ons in de loop van onze zakelijke activiteiten wordt verzameld en gebruikt. Met het gebruik van 'IHG', 'wij', 'ons' of 'onze' verwijzen we naar het betreffende bedrijf in de InterContinental Hotels Group die uw persoonlijke informatie verwerkt.

Uw informatie wordt mogelijk ook verzameld en gebruikt door hotels van het IHG-merk. In de meeste gevallen zijn deze hotels in onafhankelijk eigendom en hun gebruik van uw informatie valt alleen onder deze Privacyverklaring gedekt als dit specifiek wordt vermeld.

Klik hieronder als u meer wilt weten over IHG en onze relatie met hotels van het IHG-merk.

Over IHG
Over hotels van het IHG-merk
Over IHG

We zijn een internationaal horecabedrijf met hotels van het IHG-merk in bijna 100 landen. Onze merken en het beheer van onze hotels worden voornamelijk via franchising uitbesteed aan onafhankelijke externe eigenaars. Daarnaast onderhouden wij een aantal aan ons hotelbedrijf verbonden programma's, zoals het loyaliteitsprogramma IHG Rewards Club.

Over hotels van het IHG-merk

Wij besteden het beheer van onze hotels via franchising uit aan onafhankelijke eigenaars. De meeste hotels die onder IHG-merken worden gerund, zijn onafhankelijk eigendom van en worden onafhankelijk gerund door partijen die een franchise-overeenkomst zijn aangegaan met IHG, waardoor ze een IHG-merk mogen gebruiken voor het runnen van een hotel (hiernaar wordt verwezen als 'Franchisenemers' of 'Gefranchisede hotels'). Als u een reservering via ons doet om te verblijven in een hotel van het IHG-merk, delen we uw informatie met dat hotel. Aangezien hotels van het IHG-merk echter niet in eigendom of beheer zijn van IHG, valt het gebruik van uw informatie onder hun eigen privacybeleid en wordt in deze privacy-verklaring alleen in specifieke gevallen genoemd.

Informatie die wij verzamelen en hoe we die gebruiken en delen

We verzamelen en gebruiken persoonsgegevens als u een boeking doet via ons reserveringssysteem, verblijft in een hotel van het IHG-merk, deelneemt aan een van onze loyaliteitprogramma's, zoals IHG® Rewards Club, of met ons in contact bent via onze zakelijke site. Doorgaans verzamelen wij deze gegevens rechtstreeks via u, maar in sommige gevallen kunnen wij uw informatie uit andere bronnen verkrijgen. Zo voeren we soms campagnes waarin wij IHG Rewards Club-leden vragen om een vriend aan te bevelen bij IHG Rewards Club. Wij vragen leden dan altijd om te controleren dat mensen die ze aanbevelen akkoord gaan met het doorgeven van hun persoonsgegevens aan ons en om vrienden deze privacyverklaring te laten lezen als ze willen weten hoe wij hun informatie gebruiken. Wij verzamelen ook informatie via technieken van externe dienstverleners, zoals pixels, web beacons, tracking tools en soortgelijke methoden.  Klik hier voor meer informatie.

U bent niet verplicht ons uw gegevens te verstrekken, maar als u dat niet doet, kan dat in sommige gevallen betekenen dat u geen gebruik kunt maken van onze diensten. Zo kan een boeking die u wilt doen dan niet worden uitgevoerd, of kunt u niet deelnemen aan onze loyaliteitsprogramma's.

Klik op de betreffende link hieronder voor meer informatie over hoe wij uw gegevens verzamelen, gebruiken en delen.

Als u reserveert of verblijft in een hotel van het IHG-merk
Als u zich aansluit bij een van onze loyaliteitsprogramma's
Als u contact met ons heeft via onze corporate site
Als u reserveert of verblijft in een hotel van het IHG-merk

Informatie die we verzamelen: We verzamelen informatie over u wanneer u een boeking doet via ons reserveringssysteem of verblijft in een hotel van het IHG-merk. Informatie die mogelijk in de loop van de reservering en tijdens uw verblijf wordt verzameld, kan onder andere zijn:

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit en gegevens van uw betaalkaart;
 • Gegevens met betrekking tot uw lidmaatschap van een van onze diensten of programma's of die van onze programmapartners, zoals uw IHG® Rewards Club-nummer of frequent-flyernummer; en
 • Informatie zoals verblijfs- en kamervoorkeuren, gemaakt in de loop van uw reservering, zoals het kamertype van uw voorkeur en specifieke verzoeken aan het hotel.

Deze informatie kan rechtstreeks aan ons worden geleverd wanneer u een reservering doet via een van onze internationale reserveringskantoren, via onze websites, rechtstreeks in het hotel of via onze mobiele applicaties. In bepaalde gevallen zullen we deze informatie van een externe partij ontvangen, bijvoorbeeld wanneer u een boeking doet via een online reisbureau of als er rechtstreeks aan een van onze franchisenemers informatie wordt geleverd.

Hoe we deze informatie gebruiken: We gebruiken uw gegevens voornamelijk om uw hotelreservering uit te voeren. Voorafgaand aan uw verblijf kan dit bijvoorbeeld gaan om het verzenden van uw informatie naar het hotel of het verzenden van informatie over het verblijf aan u. Na uw verblijf sturen we u mogelijk berichten en klanttevredenheidsenquêtes om feedback over uw ervaring te krijgen.

In sommige gevallen waarin we uw toestemming hebben of waarbij dit onder de geldende wet is toegestaan, kunnen we u marketingcommunicaties sturen (zoals sms-berichten of gesprekken die worden geplaatst met behulp van automatische kiestechnologie) voor producten en diensten die volgens ons relevant voor u zijn. Informatie over uw verblijf kan ook worden gebruikt om doelgerichte advertenties op onze websites of op websites van derden weer te geven, of om u meer relevante berichtgeving te sturen. Bovendien gebruiken we deze informatie voor geaggregeerde trend- en statistische analyses ter beoordeling en verbetering van onze producten en diensten, voor het plannen van nieuwe hotellocaties en diensten en ander marktonderzoek.

Met wie delen we uw gegevens: We delen uw gegevens met het door u geboekte hotel. We kunnen uw informatie ook delen met externe dienstverleners voor het leveren van diensten in verband met ons bedrijf en om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren. Zo kan een externe partij of een product van een externe partij worden gebruikt voor marktonderzoek en gegevensanalyse, of kunnen gegevens met online partners worden gedeeld zodat wij of onze online partners namens ons met u kunnen communiceren en via hun platforms en andere websites of platforms advertenties kunnen aanbieden. In bepaalde gevallen, afhankelijk van de lokale toestemmingsvereisten, kunnen externe dienstverleners ons ondersteunen met verschillende marketingcampagnes. Deze partijen zijn alleen gemachtigd uw persoonlijke gegevens te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen. We kunnen uw gegevens ook met derden delen, zoals onze IHG® Rewards Club-partners en anderen, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen. Deze partijen zijn akkoord met onze privacyvereisten. Als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens delen met deze partijen, neem dan contact op met onze klantenservice of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder 'Contact met ons opnemen').

Daarnaast delen wij informatie over uw verblijven met nog andere partijen in onder meer de volgende gevallen:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.
Als u zich aansluit bij een van onze loyaliteitsprogramma's

Gegevens die we verzamelen: We verzamelen gegevens van u tijdens uw lidmaatschap van onze loyaliteitsprogramma's en diensten, waaronder ons grootste loyaliteitsprogramma IHG® Rewards Club. Gegevens die we kunnen verzamelen tijdens uw inschrijving en deelname aan deze programma's:

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit, verjaardag en gegevens van uw betaalkaart;
 • Uw lidmaatschapsnummer en pin, evenals gegevens van uw lidmaatschappen bij onze programmapartners, zoals onze luchtvaartmaatschappij- of autoverhuurpartners;
 • Informatie die u naar eigen keuze invoert in uw loyaliteitsprofiel, zoals uw persoonlijke verblijfs- en bestemmingsvoorkeuren;
 • Marketingvoorkeuren, waaronder de manier waarop u het liefst wilt dat IHG contact met u opneemt, en in wat voor informatie u geïnteresseerd bent.

Deze informatie wordt mogelijk rechtstreeks aan ons geleverd door onze wereldwijde reserverings- en klantenzorgkantoren, via onze websites, sociale media, rechtstreeks in het hotel of via onze mobiele applicaties. In sommige gevallen ontvangen we deze informatie mogelijk van een derde partij, zoals een van onze franchisenemers. We verzamelen mogelijk ook informatie uit andere bronnen, zoals openbaar beschikbare informatie, om ons te helpen identificeren in welke soorten marketinginformatie u bent geïnteresseerd.

Hoe we deze informatie gebruiken: We gebruiken uw gegevens voor het beheren en leveren van diensten met betrekking tot onze loyaliteitsprogramma's. We gebruiken uw gegevens ook om onze producten en diensten te verbeteren.

Het kan hierbij onder meer gaan om:

 • Inschrijving bij het loyaliteitsprogramma;
 • Bestellen en leveren van artikelen die u online hebt ingewisseld;
 • Het versturen van updates, accountafschriften en andere informatie aan u over uw deelname aan onze programma's of diensten;
 • Het versturen van marketingcommunicatie aan u (zoals sms-berichten of telefoongesprekken die met behulp van automatische kiestechnologie worden geplaatst) over de producten en diensten die door IHG of externe partners of aangesloten maatschappijen worden aangeboden;
 • Versturen van gepersonaliseerde advertenties of communicaties voor IHG-producten of -diensten die volgens ons relevant voor u kunnen zijn; en
 • Analyses, statistische analyses en andere research.

Hoewel verschaffing van veel van de gevraagde informatie vrijwillig is, heeft het niet aanleveren van bepaalde informatie mogelijk invloed op en/of maakt het ons onmogelijk om u bepaalde diensten aan te bieden.

Wij organiseren af en toe acties waarin we IHG Rewards Club-leden vragen om een vriend aan te bevelen bij IHG Rewards Club. Wij vragen leden dan altijd om te controleren dat mensen die ze aanbevelen akkoord gaan met het doorgeven van hun persoonsgegevens aan ons en om vrienden deze privacyverklaring te laten lezen als ze willen weten hoe wij hun informatie gebruiken.

Hoe u uw marketingvoorkeuren kunt instellen: In ons online voorkeurencentrum kunt u aangeven welke marketingcommunicatie u van ons wilt ontvangen. U kunt hier ons voorkeurencentrum bezoeken en hier vindt u meer informatie.

Daarnaast kunt u het verzamelen van uw persoonlijke gegevens voor gebruik bij gericht adverteren uitschakelen. Klik hier om te lezen hoe u dit kunt doen.

We raden u ook aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen op sociale mediaplatforms regelmatig te controleren, evenals uw voorkeuren van uw Rewards Club-account.

Met wie delen we uw gegevens: Tijdens uw deelname aan onze loyaliteitsprogramma's kan het nodig zijn om uw gegevens met anderen te delen, zoals met externe partners en dienstverleners voor de uitvoering van het programma en om u te voorzien van de producten en diensten die u hebt aangevraagd. We gebruiken ook externe dienstverleners voor het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen zijn alleen gemachtigd uw persoonsgegevens te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen. We kunnen uw gegevens ook met derden delen, zoals onze IHG® Rewards Club-partners en anderen, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen. Deze partijen zijn akkoord met onze privacyvereisten. Als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens delen met deze partijen, neem dan contact op met onze klantenservice of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder 'Contact met ons opnemen').

Als u contact met ons heeft via onze corporate site

Gegevens die we verzamelen: Wij verzamelen informatie van u wanneer u zich aanmeldt voor het ontvangen van zakelijk nieuws of van documenten voor aandeelhouders. Het kan gaan om de volgende informatie:

 • Informatie met betrekking tot uw registratie voor zakelijk nieuws zoals uw naam, e-mailadres, beroep, land/regio en e-mailvoorkeuren voor nieuws;
 • Informatie voor het ontvangen van documenten voor aandeelhouders zoals uw voorletters, achternaam, postcode, aandeelhouder accountnummer, e-mailadres en wachtwoord voor berichten voor aandeelhouders.

Deze informatie kan direct aan ons worden verstrekt wanneer u zich op onze corporate site aanmeldt voor zakelijk nieuws of voor documenten bestemd voor aandeelhouders.

Hoe we deze informatie gebruiken: We gebruiken uw gegevens om u te voorzien van zakelijk nieuws en van de documenten voor aandeelhouders waarvoor u zich hebt aangemeld. Voor zakelijk nieuws kunt u uw communicatievoorkeuren wijzigen zoals hieronder beschreven onder 'Uw communicatievoorkeuren beheren'.

Met wie delen we uw gegevens: We kunnen uw gegevens delen met derden die namens ons diensten verlenen ter ondersteuning van onze zakelijke site en de functies voor onze aandeelhouders. Het verstrekken van aandeelhoudersdocumenten kan onderdeel zijn van deze diensten. Deze partijen zijn gemachtigd uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen. Als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens delen met deze partijen, neem dan contact op met onze klantenservice of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder 'Contact met ons opnemen').

Daarnaast delen wij in onder meer de volgende gevallen uw informatie met nog andere partijen:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.

Er zijn andere momenten waarop we persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, zoals wanneer u ervoor kiest deel te nemen aan een van onze wedstrijden of winacties, u aan te melden voor ontvangst van onze nieuwsbrieven of andere speciale aanbiedingen en acties, een van onze mobiele applicaties te downloaden of deel te nemen aan een van onze andere diensten. In die gevallen verzamelen we informatie over u voor het uitvoeren en beheren van de respectievelijke wedstrijd, winactie of dienst waaraan u naar eigen keuze besluit deel te nemen. De verzamelde informatie kan onder meer bestaan uit persoonlijke informatie, zoals uw naam en adres, evenals bepaalde demografische informatie. In alle gevallen verzamelen, gebruiken en beveiligen we uw informatie volgens de algemene principes die in deze privacyverklaring uiteen worden gezet, tenzij anders wordt vermeld.

We verzamelen ook informatie over u wanneer u onze website bezoekt, onze mobiele applicaties gebruikt of gebruikmaakt van bepaalde diensten in een hotel van het IHG-merk. In die gevallen wordt mogelijk automatisch informatie verzameld, zoals de informatie over uw land, het IP-adres (Internet Protocol), MAC-adres (Media Access Control) en andere eigenschappen van uw systeem of apparaat. Deze informatie wordt zowel verzameld voor functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze diensten te verbeteren. Deze informatie kan worden gebruikt voor geaggregeerde trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te tonen. Meer informatie over deze methoden vindt u in het gedeelte 'Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie' hieronder.

Gegevensoverdracht

Aangezien we werken met een internationaal netwerk van kantoren, reserverings- en servicecentra, datacentra en hotels, kan het nodig zijn om uw gegevens over te dragen aan een land buiten het land waar deze oorspronkelijk werden verzameld of buiten het land waarin u woont of van uw nationaliteit. De gegevens die u tijdens een reservering of door het gebruik van andere diensten aan ons verstrekt, kunnen worden overgedragen aan entiteiten en hotels van IHG of aangesloten maatschappijen over de hele wereld met als doel deze diensten uit te voeren of mogelijk te maken. Het zal ook noodzakelijk zijn om deze gegevens over te dragen aan anderen, zoals franchisenemers, partners en externe dienstverleners.

In het geval dat wij informatie afkomstig uit de Europese Unie ('EU') overdragen naar een land buiten de EU, garanderen wij dat een dergelijke overdracht zorgvuldig wordt beheerd om uw privacyrechten te beschermen:

 • overdrachten binnen de IHG Group zullen worden gedekt door een overeenkomst die wordt aangegaan door leden van de IHG Group (overeenkomst binnen de groep onderling), waarmee elk lid zich contractueel verplicht te waarborgen dat uw gegevens op adequate en consistente wijze worden beschermd op het moment dat deze worden overgedragen binnen de IHG Group;
 • daar waar wij uw gegevens overdragen naar buiten de IHG Group inclusief andere bedrijven die ons een dienst verlenen, zullen wij hen contractuele verplichtingen opleggen en garanties eisen met betrekking tot de bescherming van uw gegevens. Sommige van deze garanties zijn algemeen erkende certificeringssystemen zoals standaard contractclausules en het EU-U.S. Privacy Shield voor de bescherming van persoonsgegevens die vanuit de EU worden overgedragen naar de Verenigde Staten van Amerika;
 • wij zullen alleen persoonsgegevens overdragen naar landen waarvan erkend is dat zij in voldoende mate rechtsbescherming bieden of waar naar onze tevredenheid alternatieve regelingen getroffen zijn ter bescherming van uw privacyrechten;
 • elk verzoek om informatie dat wij ontvangen van autoriteiten of toezichthouders zal zorgvuldig worden beoordeeld voordat we persoonlijke informatie bekendmaken.

Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie

Wij en andere serviceproviders gebruiken cookies, pixels, webbakens, tracking tools en andere gelijksoortige technologieën op onze websites, mobiele applicaties en in andere delen van ons bedrijf voor het verzamelen van informatie en om u te voorzien van de diensten die u hebt aangevraagd of waaraan u deelneemt en voor het leveren van doelgerichte advertenties. Onder voorbehoud van lokale toestemmingsvereisten kunnen we deze en andere informatie verzamelen, zoals een hashed e-mailadres, om ons en onze externe serviceproviders te helpen bij het vaststellen van andere apparaten die u gebruikt (bijv. een mobiele telefoon, tablet, andere computer, etc.). Wij en onze externe dienstverleners kunnen gebruik maken van deze apparaatherkenning en andere informatie die wij over u verzamelen om u passende advertenties op uw apparaten aan te bieden. We gebruiken de informatie die we verzamelen ook om onze producten en diensten te verbeteren en om uw ervaring tijdens een bezoek aan onze websites en het gebruik van onze mobiele apps te verbeteren. Klik voor meer informatie over deze onderwerpen op het relevante gedeelte hieronder.

Cookies en andere tracking-technologieën

Wat is een cookie: Een "cookie" is een klein tekstbestand dat in de webbrowser of op het apparaat van een internetgebruiker wordt geplaatst en wordt gebruikt om informatie over die partij te onthouden en te verkrijgen. Er wordt mogelijk een cookie aan u toegewezen wanneer u onze websites bezoekt of wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. In sommige gevallen, en indien wettelijk toegestaan, worden cookies mogelijk ook gebruikt ten behoeve van bepaalde e-mailcampagnes.

Wat voor soort cookies we gebruiken en hoe we ze gebruiken: We gebruiken drie primaire soorten cookies, namelijk:

 • Functionele cookies – deze cookies ondersteunen het gebruik van de website en toepassingen en schakelen bepaalde functies in om uw ervaring te verbeteren. We gebruiken bijvoorbeeld functionele cookies om uw reservering mogelijk te maken en om uw keuzes te onthouden terwijl u van pagina naar pagina navigeert. We gebruiken ook functionele cookies om dingen te onthouden zoals uw aanmeldingsgegevens en hotelvoorkeuren om te voorkomen dat u deze steeds opnieuw moet invullen.
 • Prestatiecookies – deze cookies verzamelen gegevens die nodig zijn om de website en onze toepassingen te ondersteunen en stellen ons in staat onze website te verbeteren en eventuele problemen vast te stellen die u tijdens uw bezoek aan onze website bent tegengekomen. Prestatiecookies bieden ons bijvoorbeeld informatie over de manier waarop u op onze website bent terechtgekomen en hoe u tijdens uw bezoek door onze website hebt genavigeerd. We gebruiken deze cookies ook om bepaalde statistische en analysegegevens te verzamelen, zoals hoeveel bezoekers onze website heeft gehad of hoe effectief onze advertenties zijn.
 • Targetingcookies – deze cookies worden gebruikt om gegevens over u te verzamelen om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren en u te voorzien van doelgerichte advertenties die volgens ons relevant voor u zijn. We gebruiken targetingcookies op onze websites en in onze toepassingen voor verschillende marketinginitiatieven en -campagnes. Zie het gedeelte 'Gericht adverteren' hieronder voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over cookies en de manier waarop ze worden gebruikt op: http://www.allaboutcookies.org/.

Cookies van derden: Zoals hierboven beschreven, gebruiken we een aantal externe dienstverleners om ons te helpen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen kunnen op aanwijzing van ons cookies plaatsen om ons te helpen bij het verzamelen van informatie en om u advertenties te bieden die volgens ons relevant voor u kunnen zijn. In sommige gevallen assisteren deze externe partijen ons ook bij het leveren van bepaalde statistische en analytische gegevens in verband met onze marketingpraktijken. We kunnen ook informatie delen die door cookies (en andere tracking-technologieën) wordt verzameld voor gebruik door externe partijen bij hun eigen analytische en marketingdoeleinden.

Cookies beheren en blokkeren: U kunt ervoor kiezen onze websites zonder cookies te bezoeken, maar in sommige gevallen zijn bepaalde diensten en functies dan niet beschikbaar. Als u de site wilt bezoeken zonder cookies, kunt u uw browser instellen om alle cookies af te wijzen of om u in te lichten als er een cookie wordt aangemaakt. Elke browser is anders. Lees daarom het menu Help van uw browser voor meer informatie over het wijzigen van uw cookievoorkeuren. Klik hier om Flash-cookies te beheren.

In verband met cookies van anderen nemen we deel aan het zelfregulerende programma voor online gedragsadvertenties, beheerd door de Digital Advertising Alliance ('DAA'). In het kader hiervan gaat IHG akkoord met de normen en richtlijnen van de DAA. Ga voor meer informatie over doelgerichte advertenties en/of voor het afmelden voor automatische verzameling voor deze doeleinden naar http://www.aboutads.info/choices/ of http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Binnen de EU en Canada beheren de lokale DAA-organisaties een gelijksoortig advertentiekeuzeprogramma: zie http://www.youronlinechoices.com (Europa) en http://youradchoices.ca/ (Canada). Wanneer u deze cookies voor doelgerichte advertenties uitschakelt, geldt uw afmelding specifiek voor de webbrowser of het mobiele apparaat waarmee u de afmelding hebt ingesteld. Wanneer u meerdere apparaten of browsers gebruikt, dient u voor elke browser en elk apparaat afzonderlijk de afmelding in te stellen.

Andere technologieën: Andere technologieën zoals pixels en web beacons worden mogelijk ook op onze website, in onze mobiele toepassingen, in e-mailberichten en in andere bedrijfsgebieden gebruikt. Deze technologieën worden gebruikt om onze producten, diensten en marketingactiviteiten te verbeteren.

Gericht adverteren: Wij en onze externe dienstverleners kunnen gerichte advertenties aanbieden door het gebruik van cookies, pixels en web beacons van onszelf of van anderen wanneer u onze website bezoekt of onze mobiele toepassingen gebruikt. In sommige gevallen zijn dit permanente cookies. Zoals hierboven beschreven in Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie gebruiken wij en onze externe dienstverleners ook cookies en andere informatie om andere apparaten en webbrowsers die u gebruikt te herkennen voor het aanbieden van gerichte advertenties voor die apparaten. We doen dit om u te voorzien van advertenties die volgens ons relevant voor u zijn en ter verbetering van onze eigen producten en diensten, waaronder de functionaliteit en prestaties van onze websites en mobiele toepassingen. Als u meer wilt weten over het afmelden voor bepaalde soorten gerichte advertenties, zie dan het gedeelte 'Cookies beheren en blokkeren' hierboven.

Do-Not-Track: Onze systemen herkennen op dit moment geen "do not track"-signalen van browsers. U kunt echter bepaalde tracking uitschakelen, zoals in dit gedeelte wordt besproken (d.w.z. door uitschakeling van cookies); u kunt ook kiezen voor 'opt out' van doelgerichte advertenties door het opvolgen van de instructies op de websites van de DAA en het Network Advertising Initiative .

Locatie-informatie en -services
Mobiele toepassingen
Online kanalen
Locatie-informatie en -services

We kunnen informatie over uw locatie ontvangen tijdens en ten behoeve van onze levering aan u van de diensten die hierboven zijn beschreven, via uw gebruik van onze website en mobiele toepassingen. Als u bijvoorbeeld onze mobiele toepassingen gebruikt en erin toegestemd hebt uw locatiegegevens met ons te delen, dan kan deze informatie worden verzameld via GPS- of Bluetooth-technologieën zodat wij bepaalde diensten aan u kunnen leveren, zoals aangepaste aanbiedingen en promoties. Daarnaast kunnen we locatiegegevens van draadloze netwerken of GSM-torens in de nabijheid van uw mobiele apparaat ontvangen, via uw internetprotocol-adres ('IP'-adres) of via uw gebruik van andere diensten die we in onze hotels leveren. Ook kunnen wij beschikken over locatiegegevens die u aan ons doorgeeft door uw gebruik van sociale media, zoals wanneer u uw locatie 'tweet'. Uw locatievoorkeuren kunnen op apparaatniveau worden ingesteld of gewijzigd of door uw instellingen op het relevante sociale-mediaplatform te wijzigen.

Mobiele toepassingen

We ontvangen informatie over u wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. Sommige informatie, zoals de fabrikant, het type en de versie van het besturingssysteem van uw apparaat wordt automatisch verzameld; andere informatie wordt alleen verzameld als u besluit om die door te geven, zoals informatie over uw locatie. Wanneer we uw persoonlijke informatie in verband met eventuele mobiele toepassingen verwerken en gebruiken, doen we dit in overeenstemming met de algemene principes die in deze verklaring uiteen worden gezet, tenzij anders wordt vermeld.

Als u onze mobiele app gebruikt, sturen we u tevens van tijd tot tijd pushmeldingen om u op de hoogte te houden van eventuele evenementen of promoties die we voeren. Als u dit soort communicaties niet langer wenst te ontvangen, kunt u ze op apparaatniveau uitschakelen. Om te zorgen dat u de correcte meldingen ontvangt, moeten we bepaalde informatie over uw apparaat, zoals het besturingssysteem en informatie ter identificatie van de gebruiker, verzamelen.

Wij gebruiken mobiele analysesoftware zodat wij beter inzicht hebben in de functionaliteit van onze mobiele applicaties op uw telefoon. Deze software kan informatie vastleggen, bijvoorbeeld over hoe vaak u de applicatie gebruikt, de activiteiten die binnen de applicatie plaatsvinden, geaggregeerd gebruik, prestatiegegevens en van waar de applicatie werd gedownload. De informatie die wij opslaan binnen de analysesoftware wordt door ons niet aan gegevens gekoppeld die u binnen de mobiele applicatie verstrekt en waarmee uw identiteit achterhaald zou kunnen worden.

Online kanalen

We kunnen gegevens gebruiken uit online bronnen, zoals websites, sociale media en platforms voor het delen van informatie. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om onze diensten op maat te maken en te verbeteren en om effectief met u te communiceren, omdat we weten dat veel van onze klanten diverse mediakanalen gebruiken om te communiceren en informatie te delen.

We kunnen verschillende sociale-mediafuncties gebruiken, zoals de 'vind ik leuk'-knop van Facebook op onze websites en in onze mobiele toepassingen. Bepaalde informatie kan worden gedeeld of anderszins aan ons worden geleverd via uw gebruik van deze functies in combinatie met onze diensten en programma's. Afhankelijk van uw account- en privacy-instellingen kunnen we zien wat u publiceert tijdens het gebruik van deze sociale-mediaplatforms, ongeacht of gebruikmaakt van onze diensten. In sommige gevallen, afhankelijk van de omstandigheden, kunnen we contact met u opnemen op deze sociale-mediaplatforms. De informatie die u op sociale-mediasites publiceert, evenals de controlemechanismen rondom deze openbaarmakingen, vallen onder de respectievelijke beleidsrichtlijnen van deze derden.

Waar we gegevens uit deze bronnen gebruiken, respecteren wij alle toestemmingen die u hebt ingesteld over hoe u wilt dat uw gegevens voor de verschillende bronnen worden gebruikt.

We raden u aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen die op uw sociale-mediaplatforms beschikbaar zijn, regelmatig te controleren. Zie het gedeelte 'Cookies beheren en blokkeren' hierboven voor meer informatie over het uitschakelen van bepaalde soorten gerichte advertenties.

Gebruik van wifi-diensten (IHG Connect)

Wanneer u de IHG Connect wifi-dienst (IHG Connect) gebruikt, mogen wij bepaalde aanvullende informatie verzamelen en verwerken.

Welke gegevens verzamelen wij?
 • Registratie en door gebruiker verstrekte gegevens: Wanneer u zich registreert om IHG Connect te kunnen gebruiken, verzamelen wij mogelijk persoonlijke gegevens over u, waaronder uw IHG Rewards Club-nummer. Daarnaast verstrekt u op diverse manieren persoonsgegevens door IHG Connect te gebruiken, bijvoorbeeld als u ons verzoeken stuurt met betrekking tot klantenservice.
 • Apparaatherkenners: Tijdens het verlenen van de IHG Connect-service kunnen wij automatisch een apparaatherkenner (zoals uw IP-adres, MAC-adres of andere unieke identificatiecode) verzamelen voor de computer, het mobiele apparaat of ander apparaat waarmee u gebruikmaakt van IHG Connect. Een apparaatherkenner is een nummer dat automatisch aan uw apparaat wordt toegewezen wanneer u toegang verkrijgt tot IHG Connect, zodat uw apparaat door ons kan worden herkend. Wanneer u IHG Connect gebruikt, kunnen wij uw apparaatherkenner bekijken en deze informatie gebruiken om onze service te verbeteren. We kunnen uw apparaatherkenner koppelen aan andere informatie over u, zoals uw IHG Rewards Club-nummer.
 • Andere apparaatinformatie: We kunnen ook automatisch informatie van uw apparaat registreren, zoals het type apparaat, de webpagina's, apps of sites die u bezoekt en de data en tijden waarop u IHG Connect bezoekt, opent of gebruikt. Hoewel deze informatie in het algemeen gepseudonimiseerd en/of geaggregeerd is, kan deze informatie worden gekoppeld aan uw IHG Rewards Club-nummer en/of andere service-accountinformatie van IHG of zogenaamde blijvende herkenners. Met deze gegevens kunnen wij onze netwerken beheren; daarnaast geven zij informatie over het gebruik van IHG Connect. De inhoud van e-mailcommunicatie of andere elektronische communicatie die u verzendt of ontvangt wanneer u IHG Connect gebruikt, verzamelen of verwerken wij niet.
 • Locatie-informatie: We kunnen informatie verzamelen over uw locatie door uw gebruik van de wifi-diensten die wij in onze hotels aanbieden. Hiermee kunnen wij onze service verbeteren en u bepaalde diensten aanbieden, zoals aangepaste aanbiedingen en acties.
Hoe wij de informatie gebruiken die wij verzamelen

Wij gebruiken persoonsgegevens uitsluitend voor de doeleinden zoals zijn beschreven in deze privacyverklaring, behalve als u op een andere manier op de hoogte wordt gebracht op het moment dat de gegevens worden verzameld of wanneer dit is verder toegestaan door de wet of door u.

 • Wij gebruiken de persoonlijke gegevens die wij verzamelen via IHG Connect om alle functies van de dienst te bedienen, onderhouden, verbeteren en leveren, om diensten en informatie te leveren die u aanvraagt, om te reageren op opmerkingen en vragen en om gebruikers te ondersteunen.

We gebruiken de persoonsgegevens die we verzamelen via IHG Connect om inzicht te krijgen in de gebruikstrends en -voorkeuren van onze gebruikers en om deze te analyseren, de IHG Connect-service te verbeteren en voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten, functies en functionaliteit. Als u uw contactgegevens of uw IHG Rewards Club-nummer aan ons verstrekt, kunnen wij u gepersonaliseerde aanbiedingen sturen op basis van uw internetgebruik en locatie. U kunt zich afmelden voor het ontvangen van deze aanbiedingen door in te loggen op de IHG Connect-service of op elk gewenst moment in uw IHG Rewards-account. Zie daarvoor het gedeelte 'Uw voorkeuren en gegevens beheren' hieronder.

Het gebruik van persoonsgegevens voor het maken van profielen

Zoals hierboven beschreven in het gedeelte over cookies, werken wij samen met externe partijen zoals Google en Facebook die ons in staat stellen gericht te adverteren. Naast de activiteiten die hierboven onder Gericht adverteren worden beschreven, koppelen wij ook gebruikers van Facebook en Google tussen verschillende sites en apparaten om beter inzicht te krijgen in uw interesses. Deze informatie gebruiken wij om onze marketingcommunicatie af te stemmen op u zodat wij u informeren over dingen die u het meest waarschijnlijk zullen interesseren. U kunt zich afmelden voor het ontvangen van deze aanbiedingen door in te loggen op de IHG Connect-service of op elk gewenst moment in uw IHG Rewards-account. Zie daarvoor het gedeelte 'Uw voorkeuren en gegevens beheren' hieronder.

Hoe we uw informatie beveiligen

Wij streven ernaar de vertrouwelijkheid en beveiliging van de informatie die u aan ons doorgeeft, te beschermen. Hiertoe worden technische, fysieke en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om te beschermen tegen eventuele ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, schade of verlies van uw informatie. Het kan nooit worden gegarandeerd dat de verzameling, transmissie en opslag van informatie volledig beveiligd is. We zorgen niettemin voor de nodige beveiligingsmaatregelen om uw informatie te beschermen.

Uw voorkeuren en gegevens beheren

We willen waarborgen dat u de benodigde hulpmiddelen tot uw beschikking hebt om de informatie die u aan ons geeft te beheren, inclusief hoe we met u communiceren. Het is ook belangrijk dat u contact met ons opneemt om uw informatie bij te werken als de informatie of een deel ervan onnauwkeurig of veranderd is. Klik op het relevante onderstaande gedeelte om meer te weten te komen over hoe u kunt regelen hoe we met u communiceren en hoe u uw informatie kunt bijwerken, wijzigen en verwijderen.

Beheer van uw communicatievoorkeuren
Beheer van uw informatie
Speciale informatie voor consumenten in Californië
Beheer van uw communicatievoorkeuren

Door de hierboven beschreven verrichting van diensten kunnen wij, en in sommige gevallen onze franchisenemers, externe partners en dienstverleners, met u communiceren over een reservering, als lid van een loyaliteitsprogramma, via digitale online diensten (bijv. online reclame, communicatie via social media), of ter ondersteuning van andere diensten die wij leveren.

In sommige gevallen, in het bijzonder als u lid bent van IHG® Rewards Club of InterContinental Ambassador bent, kunt u naar uw account gaan, u aanmelden en op het gedeelte 'Communicatievoorkeuren' klikken om uw communicatievoorkeuren te wijzigen. IHG® Rewards Club-leden kunnen ook contact opnemen met een van onze IHG Rewards Club Service Centers. Bovendien wordt de optie om uw abonnement op marketingberichten op te zeggen, in de communicatie zelf opgenomen. In alle andere gevallen of als u problemen ondervindt bij het opzeggen van een abonnement op bepaalde berichten, neemt u contact op met een van onze internationale klantenservicekantoren of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder 'Contact met ons opnemen').

Houd er overigens rekening mee dat als u het abonnement op een bepaald type communicatie opzegt, dit niet betekent dat uw abonnement op een ander type communicatie ook is opgezegd. Het opzeggen van een abonnement op onze communicaties betekent evenmin opzegging van uw abonnement op bepaalde communicaties die onafhankelijk door onze franchisenemers worden uitgevoerd.

Beheer van uw informatie

In het geval dat enige informatie die u aan ons doorgeeft onjuist is, wijzigt of als u wilt dat deze informatie wordt verwijderd, kan uw informatie worden bijgewerkt door contact op te nemen met een van onze wereldwijde klantenservicekantoren. In sommige gevallen, in het bijzonder als u lid bent van IHG® Rewards Club of InterContinental Ambassador-lid bent, kunt u bepaalde aspecten van uw persoonsgegevens bijwerken door naar uw account te gaan, u aan te melden en op het gedeelte 'Persoonsgegevens' te klikken. U kunt vervolgens uw persoonsgegevens bijwerken. In alle andere gevallen neemt u contact op met het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder 'Contact met ons opnemen'). We reageren binnen een redelijke termijn op uw verzoek.

Merk op dat het in sommige gevallen niet mogelijk is om bepaalde delen van uw informatie te verwijderen, en een deel van de informatie is mogelijk nodig voor onderdrukkingsdoeleinden. In andere gevallen zijn wij soms niet in staat tot verwijderen van bepaalde delen van informatie die op onze systemen is opgeslagen of die we hebben geleverd aan derden in verband met de diensten die in deze privacyverklaring worden besproken.

Speciale informatie voor consumenten in Californië

Inwoners van Californië kunnen een lijst opvragen van derden aan wie wij persoonlijk identificeerbare informatie over u voor hun eigen directmarketingdoeleinden openbaar hebben gemaakt. U mag één aanvraag per kalenderjaar doen. U dient in uw aanvraag te bevestigen dat u inwoner van Californië bent en een huidig adres in Californië op te geven voor uw antwoord. U kunt deze informatie schriftelijk aanvragen door contact met ons op te nemen via een van de methoden die in het gedeelte 'Contact met ons opnemen' worden vermeld. Houd voor het antwoord rekening met een periode van dertig (30) dagen.

Kinderen

Onze websites zijn niet bedoeld voor kinderen en we vragen niet met opzet om of verzamelen geen persoonlijke informatie van personen onder de leeftijd van 18. Als we in kennis worden gebracht of anderszins ontdekken dat de persoonlijke informatie van een minderjarige op ongepaste wijze is verzameld, zullen we alle commercieel redelijke stappen nemen om die informatie te verwijderen. In beperkte gevallen voeren we mogelijk een op kinderen gerichte actie of programma. In die gevallen worden details over de informatiemethoden gepresenteerd binnen de algemene voorwaarden van het programma of de actie.

De opslag van uw gegevens in onze systemen

Over het algemeen bewaren wij uw informatie alleen zo lang als redelijkerwijs nodig is om de redenen die in dit privacybeleid worden uiteengezet. In sommige gevallen bewaren we gegevens van transacties (waaronder mogelijk uw gegevens) langer om te voldoen aan wettelijke, regelgevende, belastingtechnische of boekhoudkundige verplichtingen. Wij zullen ook informatie bewaren als redelijkerwijs kan worden aangenomen dat er kans is op een juridische procedure.

Wij hanteren een beleid inzake het bewaren van gegevens en passen dit toe op de gegevens die wij in ons bezit hebben.

Contact met ons opnemen

Voor eventuele vragen of problemen in verband met deze privacyverklaring of onze gegevensprivacymethoden kunt u contact met ons opnemen:

InterContinental Hotels Group
Attn: Privacy Office
Three Ravinia Drive
Atlanta, Georgia 30346
Verenigde Staten

 • Telefonisch: +1-770-604-8347
 • Per fax: +1-770-604-5275

U kunt ook contact opnemen met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

Voor zover toegestaan volgens de plaatselijke wetgeving kunt u bovenstaande contactgegevens ook gebruiken voor een aanvraag voor toegang tot uw persoonlijke gegevens die worden bijgehouden door IHG. Deze aanvragen worden beoordeeld en verwerkt in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving.

Waar Europese wetgeving inzake gegevensbescherming van kracht is, hebt u te allen tijde het recht een klacht in te dienen bij een lokale toezichthoudende instantie op het gebied van gegevensbescherming. Wij verzoeken u echter eerst te proberen eventuele kwesties met ons op te lossen voordat u uw klacht bij de toezichthoudende instantie aanbrengt.

Uw rechten volgens de Europese wet op gegevensbescherming

Volgens de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming hebt u rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over uw mogelijke rechten. Neem voor de uitoefening van deze rechten contact op met onze medewerker gegevensbescherming via een e-mail aan privacyoffice@ihg.com.

 • Recht op inzage

U kunt ons vragen om te bevestigen of wij al dan niet uw persoonsgegevens gebruiken of hebben gebruikt, en u kunt een exemplaar opvragen van deze gegevens.

 • Recht op correctie en verwijdering

U kunt ons vragen om onjuiste gegevens over u te herstellen. Wij rectificeren dergelijke informatie graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.

U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen als u denkt dat wij deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor wij ze van u hebben verzameld. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te verwijderen als u uw toestemming aan ons om uw gegevens te gebruiken heeft ingetrokken (indien wij oorspronkelijk uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken), of wanneer u gebruik hebt gemaakt van uw recht om bezwaar aan te tekenen tegen verder legitiem gebruik van uw gegevens, of daar waar we ze onrechtmatig hebben gebruikt of waar wij zijn onderworpen aan een wettelijke verplichting om uw persoonlijke gegevens te verwijderen.

Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld waar we uw gegevens moeten blijven om te voldoen aan onze wettelijke verplichting of als we uw gegevens moeten gebruiken voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte.

 • Beperking van ons gebruik van uw persoonsgegevens

U kunt ons vragen om ons gebruik van uw gegevens in de volgende gevallen te beperken:

 • als u denkt dat de gegevens onjuist zijn en wij deze moeten verifiëren;
 • als ons gebruik van uw gegevens niet legaal is, maar u niet wilt dat wij de gegevens verwijderen;
 • als de gegevens niet meer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld, maar wij ze wel nog nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte;
 • als u bezwaar heeft gemaakt tegen ons gebruik van uw persoonsgegevens maar wij nog moeten verifiëren of wij dwingende redenen hebben om deze te gebruiken.

Na een verzoek om beperking kunnen wij uw gegevens blijven gebruiken als wij uw toestemming hebben om deze te gebruiken; of wanneer wij de gegevens nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte, of wanneer wij de gegevens nodig hebben om de rechten van een ander individu dan wel bedrijf te beschermen.

 • Bezwaar tegen ons gebruik van uw gegevens

U kunt bezwaar aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens op basis van ons legitieme belang als u meent dat uw fundamentele rechten en vrijheden inzake gegevensbescherming zwaarder wegen dan ons legitiem belang voor het gebruik van de gegevens. Als u bezwaar aantekent kunnen wij uw gegevens blijven gebruiken als wij kunnen aantonen dat wij dwingende legitieme belangen hebben om de gegevens te gebruiken.

U kunt ons ook verzoeken uw gegevens niet meer te gebruiken voor direct marketing.

 • Verzoek indienen om uw gegevens aan een andere organisatie over te dragen

U kunt ons vragen uw persoonsgegevens aan u aan te leveren in een gestructureerd, algemeen gebruikt, door machines leesbare vorm, of u kunt vragen om de gegevens rechtstreeks over te dragen naar een andere data-controller (bijvoorbeeld een ander bedrijf).

U kunt van dit recht alleen gebruikmaken voor gegevens die wij gebruiken om een overeenkomst met u uit te voeren, of als wij uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken. Dit recht geldt niet voor gegevens in niet-digitale vorm.

 • Recht een exemplaar op te vragen van de veiligheidsmaatregelen betreffende persoonsgegevens bij overdracht naar een ander rechtsgebied

U kunt om inzage vragen in de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen als uw persoonsgegevens worden overgedragen naar landen buiten de Europese Unie.

Wij kunnen gegevensoverdrachtovereenkomsten redigeren om commerciële voorwaarden te beschermen.

Wij kunnen u vragen om een identiteitsbewijs wanneer u van deze rechten gebruik wilt maken. Dit doen wij om te waarborgen dat wij uitsluitend informatie bekendmaken als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben.

Wij vragen geen vergoeding, tenzij wij menen dat uw verzoek ongegrond of buitensporig is, of herhaaldelijk wordt gesteld. Als kosten in rekening moeten worden gebracht, informeren wij u daarover voordat we uw verzoek verder in behandeling nemen.

Wij streven ernaar binnen een maand te reageren op alle geldige verzoeken. Mogelijk hebben wij langer nodig als het verzoek erg gecompliceerd is of als u meerdere verzoeken hebt ingediend. Wij zullen u informeren als wij denken dat het langer dan een maand duurt om te reageren. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer gegevens te verstrekken over wat u wilt ontvangen of waar u problemen mee hebt.

Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

In sommige gevallen moeten we deze privacyverklaring mogelijk wijzigen of verbeteren om te voldoen aan de zich ontwikkelende regelgeving of met het oog op de behoeften van ons bedrijf. Afhankelijk van geldende juridische vereisten voor het geven van aanvullende kennisgeving, worden eventuele wijzigingen in deze privacyverklaring kenbaar gemaakt via onze websites en mobiele toepassingen. Als er echter wijzigingen worden aangebracht in het gebruik van uw persoonlijke informatie op een andere manier dan die werd vermeld op het moment van verzameling, zullen we u hiervan 30 dagen voor de ingangsdatum van de wijzigingen via onze website in kennis stellen.

Ingangsdatum: 12 mei 2018