Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Privacyverklaring

De privacy en beveiliging van uw gegevens is zeer belangrijk voor ons. Ongeacht of u onze website bezoekt, onze app gebruikt, een kamer boekt of lid bent van een van onze loyaliteitsprogramma's, we willen dat u vertrouwt op de manier waarop wij uw gegevens beheren en houden u graag op de hoogte van de manier waarop wij de gegevens gebruiken.

We hebben deze privacyverklaring opgesteld om beter uit te leggen wie we zijn, hoe we uw gegevens inwinnen en beheren (hetzij via onze website, mobiele apps en andere digitale kanalen van het merk IHG® Hotels & Resorts (bijvoorbeeld onze merknaam IHG Connect WiFi), hetzij via onze socialemediapagina's, hetzij offline) en de keuzes die u heeft over hoe we uw gegevens gebruiken. Er kunnen specifieke aanvullende rechten van toepassing zijn indien vereist door de toepasselijke wetgeving. Bekijk in deze privacyverklaring bijvoorbeeld onze aanvullende informatie gericht aan inwoners van Californiëen het VK en de Europese Economische Ruimte (EER)enNevada en de Volksrepubliek China (behalve voor wat deze verklaring aangaat Hong Kong Sar, Macau Sar en Taiwan) (“ China”) en Brazilië.


Wie wij zijn

Deze privacyverklaring is uitgegeven door InterContinental Hotels Group of Companies (gezamenlijk in deze privacyverklaring aangeduid als 'IHG', 'IHG®Hotels & Resorts, 'we', 'ons' of 'onze'), inclusief de directe en indirecte dochterondernemingen van InterContinental Hotels Group PLC en gaat over gegevens die we bij onze zakelijke activiteiten verzamelen en gebruiken. Met het gebruik van 'IHG', 'IHG®Hotels & Resorts', 'wij', 'ons' of 'onze' verwijzen we naar het betreffende bedrijf in de InterContinental Hotels Group die uw persoonlijke gegevens verwerkt.

Uw gegevens worden mogelijk ook verzameld en gebruikt door IHG® Hotels & Resorts van het IHG-merk. In de meeste gevallen zijn deze hotels in onafhankelijk eigendom en hun gebruik van uw gegevens valt onder hun eigen privacyverklaring, niet onder deze. Klik hieronder als u meer wilt weten over IHG en onze relatie met onze IHG® Hotels & Resorts van het IHG-merk.

Wij zijn een wereldwijd horecabedrijf dat actief is in meer dan 100 landen. We werken voornamelijk met franchising van onze merken aan, en het beheren van onze hotels namens onafhankelijke eigenaars. We beheren tevens een aantal programma's dat aan ons hotelbedrijf is gerelateerd, zoals IHG® Rewards, ons belangrijkste loyaliteitsprogramma.

We werken met franchising van onze merken aan en het beheren van onze hotels namens onafhankelijke eigenaars ("IHG®Hotels & Resorts van het IHG-merk of "hotels van het IHG-merk"). De meeste hotels die onder het IHG-merk worden beheerd, zijn eigendom van en worden zelfstandig beheerd door partijen die een franchiseovereenkomst zijn aangegaan met IHG, waardoor ze een IHG-merk mogen gebruiken voor het exploiteren van een hotel. Als u een reservering via ons doet om te verblijven in een hotel van het IHG-merk, delen we uw gegevens met dat hotel teneinde invulling te geven aan uw verzoek. Aangezien hotels van het IHG-merk niet in eigendom of beheer zijn van IHG, valt hun gebruik van uw gegevens onder hun eigen privacyreglement.


Gegevens die wij verzamelen en hoe we die gebruiken en delen

We verzamelen persoonlijke gegevens rechtstreeks van u, over u via andere personen/entiteiten/online kanalen, en automatisch wanneer u onze website of mobiele toepassing of een ander digitaal kanaal van het IHG-merk gebruikt, en via bepaalde aanbiedingen of diensten die beschikbaar zijn bij hotels van het IHG-merk (zoals wifi via IHG Connect). Meer informatie vindt u hieronder. Wij verzamelen en gebruiken voornamelijk gegevens over u als u (of iemand namens u) een boeking doet om te verblijven in een hotel van het IHG-merk of hotel aangeboden via IHG-reserveringen, deelneemt aan een van onze loyaliteitprogramma's, zoals IHG® Rewards, of met ons in contact bent via onze zakelijke site of mobiele toepassing or een ander digitaal kanaal van het IHG-merk. U hoeft ons uw persoonlijke gegevens niet te verstrekken om onze website of mobiele app te gebruiken; in sommige gevallen kunnen we u echter geen diensten verlenen zonder uw persoonlijke gegevens (we kunnen bijvoorbeeld een gevraagde boeking niet voltooien of u registreren voor ons beloningsprogramma). Klik op de betreffende link hieronder voor meer informatie over hoe wij uw gegevens verzamelen, gebruiken en delen en hoe u zich daarvoor kunt afmelden.

Gegevens die we verzamelen:
Direct van u: We verzamelen gegevens over u wanneer u een boeking doet via ons reserveringssysteem of verblijft in een hotel van het IHG-merk. Gegevens die in de loop van de reservering en tijdens uw verblijf worden verzameld, kunnen onder andere zijn:

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit en gegevens van uw betaalkaart;
 • Gegevens met betrekking tot uw lidmaatschap van een van onze diensten of programma's of die van onze programmapartners, zoals uw IHG® Rewards-nummer of frequent-flyernummer; en
 • Informatie zoals verblijfs- en kamervoorkeuren, gemaakt in de loop van uw reservering, zoals het kamertype van uw voorkeur en specifieke verzoeken aan het hotel.

Als u ons bij het boeken of tijdens uw verblijf persoonlijke gegevens verstrekt van andere personen, bijvoorbeeld familieleden of collega's, verzoeken wij u om te verifiëren dat zij ermee akkoord zijn dat hun persoonlijke gegevens met ons worden gedeeld, en hen te verwijzen naar deze privacyverklaring als ze meer willen weten over hoe wij hun gegevens gebruiken.

Uit andere bronnen: We verzamelen ook reserveringsgegevens over u via andere personen/instanties, waaronder reisbureaus, websites die geen eigendom zijn van en niet worden beheerd door IHG, personen die namens u boeken (bijvoorbeeld een familielid, bedrijfsvertegenwoordiger), uw werkgever of een andere entiteit. Als u rechtstreeks boekt bij een van onze hotels van het IHG-merk, ontvangen we meestal een kopie van die reservering. Wij kunnen ook (indirect) gegevens over u verzamelen van luchtvaartmaatschappijen en andere reisaanbieders die betrokken zijn bij uw reservering; wij kunnen bijvoorbeeld van een reispartner informatie verkrijgen over uw aankomsttijd en deze gegevens gebruiken om contact met u op te nemen over opties voor vroeg inchecken. Wij kunnen gegevens over u verkrijgen via socialmediapagina's, als u bijvoorbeeld een opmerking achterlaat op de socialmediapagina van IHG of als u een opmerking maakt over IHG in een openbare feed voor social media. We gebruiken deze gegevens om onze diensten aan u en aan andere klanten te verbeteren.

Automatisch: Wij verzamelen automatisch gegevens over u tijdens uw gebruik van onze website, mobiele toepassing, onze social mediakanalen, interactie met onze overige digitale kanalen en, in sommige gevallen, wanneer we met u corresponderen via e-mail. In die gevallen wordt mogelijk automatisch informatie verzameld, zoals gegevens over uw land, IP-adres (Internet Protocol), MAC-adres (Media Access Control), uw interacties met deze kanalen en andere kenmerken van uw systeem of apparaat. Deze gegevens worden zowel verzameld voor functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze diensten te verbeteren. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt voor globale trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te kunnen tonen. Meer informatie over deze methoden kunt u vinden in het onderstaande gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele toepassingen en andere technologie. We koppelen doorgaans geen IP-adres met uw IHG® Rewards-profiel.

Speciale hotelprogramma's/biometrie: Bij IHG zijn we altijd op zoek naar meer manieren om uw ervaring met ons te verbeteren. Een beperkt aantal hotels biedt nu inchecken met biometrische gegevens, zodat u niet in de rij hoeft te staan. Verder is het in sommige hotels ook mogelijk via biometrische gegevens toegang te krijgen tot de kamers. Voor deze programma's is uw uitdrukkelijke toestemming vereist, en alle gegevens die wij via uw deelname verzamelen, worden uitsluitend gebruikt voor het programma, zoals beschreven in de kennisgeving die u bij het aanmelden werd verstrekt.

Wat doen we met de informatie: Wij gebruiken uw gegevens voornamelijk voor het voltooien van uw hotelreservering en voor het verzorgen en beheren van uw IHG® Rewards-programma. Dit kan inhouden dat wij vóór uw verblijf met u communiceren (bijv. door een bevestigingsmail te sturen). Na uw verblijf sturen we u mogelijk communicaties en klantentevredenheidsvragenlijsten om feedback over uw ervaring te krijgen. Wanneer u in een hotel verblijft, ontvangen wij niet alle gegevens over uw verblijf; als u bijvoorbeeld een spabezoek boekt, kan die spaservice worden geleverd door het hotel van het IHG-merk (niet IHG) of door een lokale instelling.

In sommige gevallen, en in de gevallen waarin we uw toestemming hebben of waarbij dit onder de geldende wet is toegestaan, sturen we u mogelijk marketingcommunicaties (mogelijk inclusief sms-berichten of gesprekken die worden gedaan met behulp van automatische kiestechnologie) voor producten en diensten die volgens ons relevant voor u zijn. We gebruiken gegevens in verband met uw verblijf mogelijk ook om doelgerichte advertenties op onze websites, mobiele apps, onze digitale kanalen of op websites van derden weer te geven of om u relevantere berichtgeving te sturen. Bovendien voegen wij uw gegevens samen met die van andere gasten voor volledige trend- en statistische analyse ter evaluatie en verbetering van onze producten en diensten, voor het plannen van nieuwe hotellocaties en diensten en voor ander marktonderzoek.

We zullen aangeven of de gevraagde gegevens verplicht zijn; het niet verstrekken van dergelijke gegevens kan invloed hebben op onze mogelijkheid om bepaalde diensten aan u te leveren en/of dit voorkomen.

Met wie we uw gegevens delen: Wij delen uw reserveringsgegevens als volgt:

 • Hotels: Wij delen reserveringsgegevens met het hotel waar u verblijft om uw reservering uit te voeren. Houd er rekening mee dat we niet al uw gegevens delen met het hotel; wij delen bijvoorbeeld uw reserveringsgegevens (zoals naam, verblijfsdata en deels uw IHG® Rewards-gegevens als u lid bent, bijv. of u lid bent en uw lidmaatschapsniveau).
 • Dienstverleners: We delen uw gegevens met externe dienstverleners voor het leveren van diensten met betrekking tot ons bedrijf en om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren. Zo kan een dienstverlener of een product van een dienstverlener worden gebruikt voor marktonderzoek en gegevensanalyse, of kunnen gegevens met online partners worden gedeeld zodat wij of onze online partners namens ons met u kunnen communiceren en via hun platforms en andere websites of platforms advertenties kunnen aanbieden. In bepaalde gevallen, afhankelijk van de lokale toestemmingsvereisten, kunnen onze dienstverleners ons ondersteunen met verschillende marketingcampagnes. Deze partijen zijn gemachtigd om uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.
 • Partners: Waar wettelijk toegestaan, of indien wij uw toestemming hebben, delen wij uw gegevens mogelijk ook met derden, waaronder onze IHG® Rewards-partners en anderen, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen. Om u een zo soepel mogelijke reiservaring te bieden, werken wij samen met andere bedrijven die mogelijk betrokken zijn bij uw reisplannen (bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven) via een gemeenschappelijke dienstverlener en, waar wettelijk toegestaan, bepaalde gegevens over uw aanstaande reis kunnen delen. We gebruiken deze gegevens om onze producten en diensten op u af te stemmen (bijv. laat/vroeg inchecken) of om u aanbiedingen te doen met betrekking tot uw reis van andere bedrijven. U kunt zelf bepalen of u deze berichten en aanbiedingen wilt ontvangen; log op elk gewenst moment in bij het IHG® Rewards-voorkeurencentrum om te bekijken hoe wij met u communiceren en dit eventueel aan te passen. Inwoners van Californië hebben bovendien de optie om op de link "Niet verkopen" te klikken, wat voorkomt dat gegevens worden gedeeld op een manier die volgens Californische wetgeving een verkoop zou kunnen vormen. Andere verzoeken kunnen worden gericht aan een van onze wereldwijde klantenservicekantoren of het Privacy Office.

Daarnaast delen wij gegevens over uw verblijven met andere entiteiten, waaronder mogelijk wetshandhavingsinstanties, professionele adviseurs en andere personen, in gevallen zoals:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.

Gegevens die we verzamelen: We verzamelen gegevens van u tijdens uw lidmaatschap van onze loyaliteitsprogramma's en diensten, inclusief ons voornaamste loyaliteitsprogramma IHG® Rewards. Gegevens die we verzamelen tijdens uw inschrijving en deelname aan deze programma's bestaan onder meer uit:

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit, verjaardag en gegevens van uw betaalkaart;
 • Uw lidmaatschapsnummer en pincode, evenals details van uw lidmaatschappen bij een van onze programmapartners, zoals onze luchtvaartmaatschappij of autoverhuurpartners;
 • Informatie die u naar eigen keuze invoert in uw loyaliteitsprofiel, zoals uw persoonlijke verblijfs- en bestemmingsvoorkeuren;
 • Marketingvoorkeuren, waaronder de manier waarop u het liefst wilt dat IHG contact met u opneemt, en in wat voor informatie u geïnteresseerd bent.
 • Uw verblijven bij hotels van het IHG-merk, inclusief hotelnaam, verblijfsdata en in sommige gevallen het totaalbedrag in dollars van uw verblijf (en, in sommige gevallen, een gespecificeerd overzicht van uw uitgaven bij het hotel).

We kunnen deze gegevens via u, andere bronnen en automatisch verzamelen.

Van u/iemand anders die namens u handelt: Wij verzamelen uw gegevens via onze wereldwijde reserverings- en klantenservicekantoren, via onze websites, mobiele toepassingen of via onze andere digitale kanalen.

Hotels: Wij ontvangen gegevens over uw verblijf van hotels van het IHG-merk en andere hotels binnen het IHG-netwerk zodat wij het programma kunnen honoreren.

Serviceproviders: Wij kunnen ook gegevens over u verzamelen uit andere bronnen, waaronder instanties die ons helpen bij het bevestigen van de juistheid van uw postadres; in sommige gevallen ontvangen we de bijgewerkte adresverificatie niet van de verkoper; in plaats daarvan kan de verkoper onze mailing eenvoudig bijwerken met het adres dat volgens hem overeenkomt met de vereisten voor postdiensten.

Andere bronnen: We kunnen gegevens over u verkrijgen via socialmediapagina's, als u bijvoorbeeld een opmerking achterlaat op de socialmediapagina van IHG of als u een opmerking maakt over IHG in een openbare feed voor social media. We gebruiken deze gegevens om onze diensten aan u en aan andere klanten te verbeteren. We koppelen deze gegevens doorgaans niet met uw beloningenprofiel. We verkrijgen ook demografische gegevens van instanties, meestal in geaggregeerde vorm. We kunnen deze gegevens gebruiken in combinatie met gegevens in uw profiel om te bepalen waarover wij u op de hoogte kunnen stellen.

Uw vrienden: We kunnen, indien nodig met toestemming of op een andere geëigende wettige basis, informatie over u inwinnen bij vrienden als ze u naar ons doorverwijzen.

Automatisch: We verzamelen automatisch gegevens over u via onze website, mobiele app, onze e-mails en socialemediasites. In deze gevallen kunnen gegevens, zoals uw land, internetprotocol('IP')adres, adres voor beheer mediale toegang en andere kenmerken van uw systeem of apparaat automatisch worden verzameld in overeenstemming met de geëigende wetgeving. Deze gegevens worden verzameld voor functionele doeleinden en om uw ervaring bij het gebruik van deze diensten te verbeteren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor geaggregeerdetrend- en statistische analyse en om u relevantere advertenties en berichten te tonen. Meer informatie over deze methoden kunt u vinden in het gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele toepassingen en andere technologieën hieronder en in het gedeelte Cookies en andere trackingtechnologieën. We koppelen meestal geen IP-adres aan uw profiel IHG® Rewards.

Hoe we deze gegevens gebruiken: We gebruiken uw gegevens voor het beheren en leveren van diensten in verband met onze loyaliteitsprogramma's. We gebruiken uw gegevens ook om onze producten en diensten te verbeteren. Waar wettelijk toegestaan, of indien wij uw toestemming hebben, delen wij uw gegevens mogelijk ook met andere partijen, zoals onze loyaliteitspartners, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen.

Het kan hierbij onder meer gaan om:

 • Inschrijving bij het loyaliteitsprogramma;
 • De bestelling en levering van artikelen die u online hebt ingewisseld, inclusief artikelen en diensten aangeboden door onze IHG® Rewards-partners;
 • Het aan u versturen van updates, accountafschriften en andere informatie in verband met uw deelname aan een van onze programma's of diensten;
 • Het aan u versturen van marketingcommunicatie (mogelijk ook sms'jes of telefoongesprekken met behulp van automatische kiestechnologie), met uw toestemming waar dat wettelijk verplicht is, in verband met de producten en diensten die door IHG of onze IHG® Rewards-partners of aangesloten maatschappijen worden aangeboden;
 • Levering aan u van gepersonaliseerde advertenties of communicaties voor IHG-producten en/of -diensten die volgens ons relevant voor u kunnen zijn; en
 • Analyses, statistische analyses en andere research.

Hoewel verschaffing van veel van de gevraagde informatie vrijwillig is, heeft het niet aanleveren van bepaalde informatie mogelijk invloed op en/of maakt het ons onmogelijk om u bepaalde diensten aan te bieden.

Zo nu en dan organiseren we acties waarbij we IHG® Rewardsleden vragen een vriend aan te bevelen bij IHG®Rewards, met toestemming of op een andere geëigende wettige basis. Wij vragen leden dan altijd om te controleren of mensen die ze aanbevelen, akkoord gaan met het doorgeven van hun persoonlijke gegevens aan ons, en hun vrienden deze privacyverklaring te laten lezen als ze willen weten hoe wij hun gegevens gebruiken.

Hoe u uw marketingvoorkeuren kunt instellen: In ons online voorkeurencentrum kunt u aangeven welke marketingcommunicatie u van ons wilt ontvangen. U kunt ons Voorkeurencentrum bezoeken en in het gedeelte Voorkeuren beheren en informatie vindt u meer informatie.

Daarnaast kunt u het verzamelen van uw persoonlijke gegevens voor gebruik bij gericht adverteren uitschakelen. Ga naar Cookies beheren en blokkeren om te lezen hoe u dit kunt doen.

We raden u ook aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen die voor u beschikbaar zijn op alle social mediaplatforms, evenals uw voorkeuren van uw Rewards-account, regelmatig te controleren. Inwoners van Californië hebben bovendien de optie om op de link Niet verkopen te klikken, wat voorkomt dat gegevens worden gedeeld op een manier die volgens Californische wetgeving een verkoop zou kunnen vormen.

Met wie we uw gegevens delen: Tijdens uw deelname aan onze loyaliteitsprogramma's delen wij uw gegevens als volgt:

 • Loyaliteitspartners: om u de producten en diensten te leveren die u hebt aangevraagd en, voor zover wettelijk toegestaan, om de partner zijn eigen producten en diensten aan u aan te laten bieden. We kunnen er ook voor kiezen samen te werken met een ander bedrijf om een product aan te bieden, zoals een co-branded creditcard. U hebt opties om te bepalen hoe wij uw gegevens delen; log op elk gewenst moment in bij het voorkeurencentrum om uw keuzes te bekijken en aan te passen. Inwoners van Californië hebben bovendien de optie om op de link Niet verkopen te klikken, wat voorkomt dat gegevens worden gedeeld op een manier die volgens Californische wetgeving een verkoop zou kunnen vormen.
 • Dienstverleners: voor het uitvoeren van het programma en om u de door u gevraagde producten en diensten te leveren. We gebruiken ook dienstverleners om ons te ondersteunen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen zijn gemachtigd om uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.

Daarnaast delen wij gegevens in de volgende gevallen:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging in een rechtsgebied; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere bedrijfstransactie.

Gegevens die we verzamelen: Wij verzamelen gegevens van u wanneer u zich aanmeldt voor het ontvangen van bedrijfsnieuws of aandeelhoudersdocumenten, deelneemt aan enquêtes, recensies indient, contact opneemt met onze klantenservice of op een andere manier feedback geeft aan ons, rechtstreeks of via social media of andere digitale kanalen.

Zakelijk nieuws: Het kan gaan om de volgende gegevens:

 • Informatie met betrekking tot uw registratie voor zakelijk nieuws zoals uw naam, e-mailadres, beroep, land/regio en e-mailvoorkeuren voor nieuws;
 • Informatie voor het ontvangen van documenten voor aandeelhouders zoals uw voorletters, achternaam, postcode, aandeelhouder accountnummer, e-mailadres en wachtwoord voor berichten voor aandeelhouders.

Wij verzamelen deze gegevens direct van u wanneer u zich aanmeldt voor zakelijk nieuws of documenten voor aandeelhouders op onze zakelijke site.

Wedstrijden of loterijen: Wij verzamelen contactgegevens van u wanneer u zich inschrijft voor een wedstrijd of loterij; deze gegevens nemen wij niet noodzakelijkerwijs op als onderdeel van uw IHG® Rewards-profiel. In deze gevallen verzamelen we gegevens van en over u voor het uitvoeren en beheren van de respectievelijke wedstrijd, sweepstakes of dienst waaraan u naar eigen keuze besluit deel te nemen. De verzamelde informatie kan onder meer bestaan uit persoonlijke gegevens, zoals uw naam en adres, evenals bepaalde demografische gegevens die u naar keuze verstrekt. In elk geval zullen we uw gegevens verzamelen, gebruiken en beveiligen op een manier die consistent is met de algemene principes die in deze privacyverklaring worden uiteengezet, tenzij we u anderszins vertellen.

Andere wijzen van gegevens verzamelen: Wij verzamelen ook gegevens van u wanneer u zich aanmeldt voor ontvangst van onze nieuwsbrieven of andere speciale aanbiedingen en acties, een van onze mobiele applicaties downloadt of deelneemt aan een van onze andere diensten. De soort gegevens die wij van u verzamelen is afhankelijk van uw interactie met onze site en diensten.

Automatisch: Wij verzamelen ook automatisch gegevens over u wanneer u door onze website bladert, onze mobiele toepassing gebruikt, met ons e-mailt of onze social sites gebruikt. In die gevallen worden mogelijk automatisch gegevens verzameld, zoals informatie over uw land, het IP-adres (Internet Protocol), MAC-adres (Media Access Control) en andere kenmerken van uw systeem of apparaat. Deze gegevens worden zowel verzameld voor functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze diensten te verbeteren. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt voor globale trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te kunnen tonen. Meer informatie over deze methoden is te vinden in het onderstaande gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele toepassingen en andere technologie. We koppelen doorgaans geen IP-adres met uw IHG® Rewards-profiel.

Hoe we deze gegevens gebruiken: We gebruiken uw gegevens om u te voorzien van zakelijk nieuws en van de documenten voor aandeelhouders waarvoor u zich hebt aangemeld. Voor zakelijk nieuws kunt u uw communicatievoorkeuren wijzigen zoals hieronder beschreven onder Uw communicatievoorkeuren beheren.

Als u zich aanmeldt voor een actie, kunnen we die actie aan uw account koppelen (bijv. als deze gekoppeld is aan een IHG® Rewards-programma). Als u zich aanmeldt voor een wedstrijd of sweepstakes, gebruiken wij uw gegevens ten behoeve van die wedstrijd of sweepstake. Houd er rekening mee dat er mogelijk aanvullende regels gelden voor de sweepstakes of wedstrijd, en dat aan deze regels aanvullende informatie verbonden is over hoe wij uw verzamelde gegevens zullen gebruiken voor elk evenement waar u aan wilt deelnemen.

Zie voor aanvullende informatie over online verzamelde gegevens Online kanalen en onze Cookies en andere tracking-technologieën.

Met wie delen we uw gegevens: We kunnen uw gegevens delen met onze dienstverleners die namens ons diensten verlenen ter ondersteuning van onze zakelijke site en de functies voor onze aandeelhouders. Deze diensten kunnen omvatten: het verstrekken van aandeelhoudersdocumenten en het leveren van diensten met betrekking tot het beheer van ons aandeelhoudersregister. Deze partijen zijn gemachtigd om uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.

Daarnaast delen wij uw gegevens onder omstandigheden zoals:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.

Wij streven ernaar uw gegevens te verzamelen en te gebruiken volgens de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Wij verzamelen, gebruiken en delen uw gegevens als we over de juiste rechtsgrond beschikken om dit te doen.

Dit kan zijn omdat:

 • u ons toestemming heeft verleend om de persoonsgegevens te gebruiken;
 • ons gebruik van uw gegevens noodzakelijk is om onze overeenkomst met u uit te voeren, bijvoorbeeld voor het beheren van uw boeking en het exploiteren en verlenen van diensten in verband met ons loyaliteitsprogramma volgens de voorwaarden van onze overeenkomst met u;
 • ons gebruik van uw gegevens noodzakelijk is om te voldoen aan de verantwoordelijkheden die wij hebben ten opzichte van onze regelgevers, belastingautoriteiten, wetshandhaving, of om op andere wijze aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen;
 • ons gebruik van uw gegevens is in ons legitieme belang als commerciële organisatie, bijvoorbeeld voor exploitatie en verbetering van onze diensten, en om mensen geïnformeerd te houden over onze producten en diensten (onder meer voor profilering en gerichte advertenties) – in die gevallen zullen wij te allen tijde uw gegevens naar behoren behandelen en uw recht op privacy respecteren. U hebt altijd het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens zoals uitgelegd in Bezwaar maken tegen ons gebruik van uw gegevens.

Voor meer informatie over de wettelijke basis voor verwerking van persoonlijke gegevens door ons kunt u contact met ons opnemen (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen sectie). U kunt uw toestemming om uw gegevens te verwerken op elk moment intrekken door contact op te nemen met het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen sectie).


Gegevensoverdracht

Aangezien wij opereren via een wereldwijd netwerk van kantoren, reserverings- en servicecentra, datacentra en hotels, kan het nodig zijn dat uw gegevens, bijvoorbeeld gegevens die zijn verzameld in verband met het maken van een reservering of een verblijf in een IHG- hotel, deelname aan een van onze loyaliteitsprogramma's of interactie met ons via onze bedrijfswebsite, websites, e-mails of onze andere digitale kanalen, worden overgebracht naar een land buiten het land waar de gegevens oorspronkelijk zijn verzameld of buiten het land waar u woont of waarvan u de nationaliteit hebt. De gegevens die u tijdens een reservering of door het gebruik van andere diensten aan ons verstrekt, kunnen worden overgedragen aan entiteiten en hotels van IHG of aangesloten maatschappijen over de hele wereld met als doel deze diensten uit te voeren of mogelijk te maken. Het zal ook noodzakelijk zijn om deze gegevens over te dragen aan anderen, waaronder maar niet beperkt tot onze hotels van het IHG-merk, partners en onze externe dienstverleners.

In het geval dat wij informatie afkomstig uit de Europese Unie ("EU") of het Verenigd Koninkrijk ("VK") overdragen naar een land buiten de EU of het VK, garanderen wij dat een dergelijke overdracht zorgvuldig wordt beheerd om uw privacyrechten te beschermen:

 • overdrachten binnen de IHG Group zullen worden gedekt door een overeenkomst die wordt aangegaan door leden van de IHG Group (overeenkomst binnen de groep onderling), waarmee elk lid zich contractueel verplicht te waarborgen dat uw gegevens op adequate en consistente wijze worden beschermd op het moment dat deze worden overgedragen binnen de IHG Group;
 • daar waar wij uw gegevens overdragen naar buiten de IHG Group inclusief andere bedrijven die ons een dienst verlenen, zullen wij hen contractuele verplichtingen opleggen en garanties eisen met betrekking tot het beschermen van uw gegevens. Sommige van deze garanties zijn algemeen erkende certificeringssystemen zoals standaard contractclausules;
 • wij zullen alleen persoonsgegevens overdragen aan landen waarvan erkend is dat zij in voldoende mate rechtsbescherming bieden of waar naar onze tevredenheid alternatieve regelingen getroffen zijn ter bescherming van uw privacyrechten; en
 • elk verzoek om informatie dat wij ontvangen van autoriteiten of toezichthouders zal zorgvuldig worden beoordeeld voordat we persoonlijke gegevens bekendmaken, waar het geldende recht dat toestaat.

Wanneer we anderszins persoonlijke gegevens tussen rechtsgebieden overdragen, zullen we stappen ondernemen zoals vereist door de lokale wetgeving om ervoor te zorgen dat een dergelijke overdracht wordt beheerd om uw privacyrechten te beschermen.


Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie

Wij en onze dienstverleners gebruiken cookies, pixels, webbakens, tracking tools en andere gelijksoortige technologieën op onze websites, mobiele applicaties en in andere delen van ons bedrijf voor het verzamelen van gegevens en om u te voorzien van de diensten die u hebt aangevraagd of waaraan u deelneemt en voor het leveren van gerichte advertenties. Onder voorbehoud van lokale toestemmingsvereisten kunnen we deze en andere verzamelde gegevens, zoals een gehashd e-mailadres, gebruiken om ons en onze dienstverleners te helpen bij het vaststellen van andere apparaten die u gebruikt (bijv. een mobiele telefoon, tablet, andere computer, etc.). Als u bijvoorbeeld onze mobiele toepassingen gebruikt en erin toegestemd hebt uw locatiegegevens met ons te delen, dan worden deze gegevens mogelijk verzameld via gps om ons in staat te stellen bepaalde gepersonaliseerde diensten aan u te leveren, zoals aanbevelingen voor hotels in de buurt, aangepaste aanbiedingen en acties. Uw locatievoorkeuren kunnen op het apparaat worden ingesteld of gewijzigd of door uw instellingen op het relevante socialmediaplatform te wijzigen. Deze gegevens omvatten ook persoonlijk identificeerbare informatie die u verstrekt wanneer u lid wordt van een van onze loyaliteitsprogramma's om ons in staat te stellen uw lidmaatschap te verifiëren. Wij, en onze dienstverleners, kunnen ook gebruikmaken van tracking via verschillende apparaten en andere gegevens die we over u verzamelen om gerichte advertenties op uw apparaten aan te bieden. We gebruiken de gegevens die we verzamelen ook om onze producten en diensten te verbeteren en om uw ervaring tijdens een bezoek aan onze websites en het gebruik van onze mobiele apps te verbeteren. Als u deze functies van derden gebruikt, wordt u ook beschermd door het privacybeleid van deze derden. Klik voor meer informatie over deze onderwerpen op het relevante gedeelte hieronder.


Cookies en andere tracking-technologieën

Wat is een cookie: Een "cookie" is een klein tekstbestand dat in de webbrowser of op het apparaat van een internetgebruiker wordt geplaatst en wordt gebruikt om informatie over die partij te onthouden en te verkrijgen. Er wordt mogelijk een cookie aan u toegewezen wanneer u onze websites bezoekt of wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. In sommige gevallen, en indien wettelijk toegestaan, worden cookies mogelijk ook gebruikt ten behoeve van bepaalde e-mailcampagnes.

Wat voor soort cookies we gebruiken en hoe we ze gebruiken: We gebruiken drie primaire soorten cookies, namelijk:

 • Functionele cookies – deze cookies ondersteunen het gebruik van de website en toepassingen en schakelen bepaalde functies in om uw ervaring te verbeteren. We gebruiken bijvoorbeeld functionele cookies om uw reservering mogelijk te maken en om uw keuzes te onthouden terwijl u van pagina naar pagina navigeert. We gebruiken ook functionele cookies om dingen te onthouden zoals uw aanmeldingsgegevens en hotelvoorkeuren om te voorkomen dat u deze steeds opnieuw moet invullen.
 • Prestatiecookies – deze cookies verzamelen gegevens die nodig zijn om de website en onze toepassingen te ondersteunen en stellen ons in staat onze website te verbeteren en eventuele problemen vast te stellen die u tijdens uw bezoek aan onze website bent tegengekomen. Prestatiecookies bieden ons bijvoorbeeld informatie over de manier waarop u op onze website bent terechtgekomen en hoe u tijdens uw bezoek door onze website hebt genavigeerd. We gebruiken deze cookies ook om bepaalde statistische en analysegegevens te verzamelen, zoals hoeveel bezoekers onze website heeft gehad of hoe effectief onze advertenties zijn.
 • Doelgroepgerichte cookies – deze cookies worden gebruikt om gegevens over u te verzamelen om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren en u te voorzien van doelgerichte advertenties die volgens ons relevant voor u zijn. We gebruiken doelgroepgerichte cookies op onze websites en in onze toepassingen voor verschillende marketinginitiatieven en -campagnes. Zie het gedeelte Gericht adverteren hieronder voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over cookies en de manier waarop ze worden gebruikt op: http://www.allaboutcookies.org/.

Cookies: Zoals hierboven beschreven, gebruiken we een aantal dienstverleners om ons te helpen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen kunnen op aanwijzing van ons cookies plaatsen om ons te helpen bij het verzamelen van gegevens en om u advertenties te bieden die volgens ons relevant voor u kunnen zijn. In sommige gevallen ondersteunen deze partijen ons ook bij het leveren van bepaalde statistische en analytische gegevens in verband met onze marketingpraktijken. We delen mogelijk ook gegevens die door cookies (en andere tracking-technologieën) worden verzameld met derden voor gebruik bij hun eigen analytische en marketingdoeleinden. Deze derde partijen kunnen u gerichte advertenties bieden over hotels al dan niet van het IHG-merk. De gedeelde gegevens kunnen gegevens omvatten die zijn verzameld via cookies, zoals uw IP-adres/apparaat-id en gegevens over de zoekopdracht die u hebt uitgevoerd op onze website (bijv. u was op zoek naar een hotel in New York), maar laat uw naam of IHG® Rewards-gegevens buiten beschouwing.

Cookies beheren en blokkeren: U kunt uw cookievoorkeuren wijzigen in onze Tool voor cookievoorkeuren, die ook bereikbaar is vanuit het Privacy- en cookiecentrum. U kunt ervoor kiezen onze websites zonder cookies te bezoeken, maar in sommige gevallen zijn bepaalde diensten, functies en functionaliteiten dan niet beschikbaar. Als u de site wilt bezoeken zonder cookies, kunt u uw browser instellen om alle cookies te weigeren of om u in te lichten als er een cookie wordt aangemaakt. Elke browser is anders. Lees daarom het menu Help van uw browser voor meer informatie over het wijzigen van uw cookievoorkeuren. Ga naar Flash Player Help om Flash-cookies te beheren.

In verband met cookies geplaatst door onze dienstverleners nemen we deel aan het Self-Regulatory Program for Online Behavioral Advertising (het zelfregulerende programma voor online op gedrag gebaseerde reclame) beheerd door de Digital Advertising Alliance. Als onderdeel van deze belofte heeft IHG ingestemd met naleving van de normen en richtlijnen die door de DAA worden afgekondigd. Ga voor meer informatie over gerichte advertenties en/of het afmelden van automatische verzameling voor deze doeleinden naar http://www.aboutads.info/choices/ of http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk en Canada beheren de lokale DAA-organisaties een gelijksoortig 'advertentiekeuzeprogramma': zie http://www.youronlinechoices.com (Verenigd Koninkrijk/Europa) en http://youradchoices.ca/ (Canada). Wanneer u deze cookies voor gerichte advertenties uitschakelt, geldt uw afmelding specifiek voor de webbrowser of het mobiele apparaat waarmee u de afmelding hebt ingesteld. Wanneer u meerdere apparaten of browsers gebruikt, dient u voor elke browser en elk apparaat afzonderlijk de afmelding in te stellen.

Andere technologieën: Andere technologieën zoals pixels en web beacons worden mogelijk ook op onze website, in onze mobiele toepassingen, in e-mailberichten en in andere bedrijfsgebieden gebruikt. Deze technologieën worden gebruikt ter verbetering van onze producten en diensten, evenals onze marketinginspanningen. In onze e-mails gebruiken we pixels om ons te helpen het succes van onze reclamecampagnes te bepalen, bijvoorbeeld om ons te laten zien of u een e-mail hebt geopend, verwijderd of doorgestuurd, of dat u op een link in de e-mail hebt geklikt.

Gericht adverteren: Wij en onze dienstverleners kunnen gerichte advertenties aanbieden door het gebruik van cookies, pixels en webbakens van onszelf of van anderen wanneer u onze website bezoekt, onze mobiele toepassingen gebruikt of websites van andere entiteiten bezoekt. In sommige gevallen zijn dit permanente cookies. Zoals hierboven beschreven in Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie gebruiken wij en onze dienstverleners ook cookies en andere gegevens om andere apparaten en webbrowsers die u gebruikt te herkennen zodat wij en onze dienstverleners u gerichte advertenties op die apparaten kunnen aanbieden. We doen dit om u te voorzien van advertenties die volgens ons relevant voor u zijn, evenals ter verbetering van onze eigen producten en diensten, inclusief de functionaliteit en prestaties van onze websites en mobiele toepassingen. Als u meer wilt weten over het afmelden voor bepaalde soorten gerichte advertenties, zie dan het gedeelte Cookies beheren en blokkeren hierboven.

Do Not Track: Onze systemen herkennen op dit moment geen "Do Not Track"-signalen van browsers. U kunt echter bepaalde tracking uitschakelen, zoals in dit gedeelte wordt besproken (bijv. door het uitschakelen van cookies); u kunt zich ook afmelden van gerichte advertenties door de instructies op te volgen op de websites van de DAA en het Network Advertising Initiative.

In sommige rechtsgebieden, en waar dat wettelijk is toegestaan of met uw toestemming, ontvangen wij mogelijk gegevens over uw locatie tijdens en ten behoeve van onze levering aan u van de diensten die hierboven worden beschreven, via uw gebruik van onze website en mobiele toepassingen. Als u bijvoorbeeld onze mobiele toepassingen gebruikt en erin toegestemd hebt uw locatiegegevens met ons te delen, dan worden deze gegevens mogelijk verzameld via gps- of Bluetooth-technologieën om ons in staat te stellen bepaalde diensten aan u te leveren, zoals aangepaste aanbiedingen en acties. Daarnaast kunnen we locatiegegevens van draadloze netwerken of gsm-masten in de nabijheid van uw mobiele apparaat ontvangen, via uw internetprotocol-adres (IP-adres) of via uw gebruik van andere diensten die we in onze hotels leveren. We hebben mogelijk ook toegang tot locatiegegevens die u aan ons doorgeeft door uw gebruik van social media, zoals wanneer u uw locatie 'tweet'. Deze gegevens bewaren wij niet als onderdeel van uw IHG® Rewards-profiel en doorgaans gebruiken wij deze gegevens uitsluitend op het moment waarop u ons deze verstrekt om aan uw verzoek te voldoen. Uw locatievoorkeuren kunnen op het apparaat worden ingesteld of gewijzigd of door uw instellingen op het relevante socialmediaplatform te wijzigen.

 

We ontvangen informatie over u wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. Sommige gegevens, zoals de fabrikant, het type en de versie van het besturingssysteem van uw apparaat worden automatisch verzameld; andere gegevens worden alleen verzameld als u besluit om deze door te geven en waar dit is toegestaan volgens geldende wetgeving, zoals gegevens over uw locatie. Doorgaans koppelen wij uw precieze geolocatiegegevens die wij hebben verkregen door uw gebruik van onze mobiele apps niet met uw IHG® Rewards-account. Het kan soms nodig zijn om uw geolocatiegegevens te koppelen met uw account om uw deelname aan een bepaald programma of een functie die we aanbieden te ondersteunen, maar wij bewaren uw geolocatiegegevens niet op een manier waarmee uw identiteit kan worden vastgesteld.

Als u onze mobiele app gebruikt, sturen we u tevens van tijd tot tijd pushmeldingen om u op de hoogte te houden van eventuele evenementen of promoties die we voeren. Als u dit soort communicaties niet langer wenst te ontvangen, kunt u ze op apparaatniveau uitschakelen. Om te zorgen dat u de correcte meldingen ontvangt, moeten we bepaalde informatie over uw apparaat, zoals het besturingssysteem en informatie ter identificatie van de gebruiker, verzamelen.

Wij gebruiken mobiele analysesoftware zodat wij beter inzicht hebben in de functionaliteit van onze mobiele applicaties op uw telefoon. Deze software kan gegevens vastleggen, bijvoorbeeld over hoe vaak u de applicatie gebruikt, de activiteiten die binnen de applicatie plaatsvinden, geaggregeerd gebruik, prestatiegegevens en van waar de applicatie werd gedownload.

 

We kunnen gegevens gebruiken uit online bronnen, zoals websites, sociale media en platforms voor het delen van informatie. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om onze diensten op maat te maken en te verbeteren en om effectief met u te communiceren, omdat we weten dat veel van onze klanten diverse mediakanalen gebruiken om te communiceren en informatie te delen.

We gebruiken mogelijk verschillende socialmediafuncties, zoals de 'vind ik leuk'-knop van Facebook op onze websites en in onze mobiele toepassingen. Wij verzamelen bepaalde informatie over u via uw gebruik van deze functies in combinatie met onze diensten en programma's. Afhankelijk van uw account- en privacy-instellingen kunnen we mogelijk gegevens zien die u publiceert tijdens het gebruik van deze socialmediaplatforms, of u nu al dan niet gebruikmaakt van onze diensten. In sommige gevallen, afhankelijk van de omstandigheden, kunnen we contact met u opnemen op deze socialmediaplatforms. De gegevens die u op socialmediasites publiceert, evenals de controlemechanismen rondom deze openbaarmakingen, vallen onder de respectievelijke beleidsrichtlijnen van de socialmediasite.

Wanneer we gegevens uit deze bronnen gebruiken, respecteren wij alle toestemmingen die u hebt ingesteld over hoe u wilt dat uw gegevens voor de verschillende bronnen worden gebruikt. De gegevens die wij via deze platforms verzamelen koppelen wij niet aan uw IHG® Rewards-account.

We raden u aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen die op uw socialmediaplatforms beschikbaar zijn, regelmatig te controleren. Zie het gedeelte Cookies beheren en blokkeren hierboven voor meer informatie over het uitschakelen van bepaalde soorten gerichte advertenties.


Gebruik van WI-FI-diensten (IHG Connect)

Wanneer u de wifi-service IHG Connect gebruikt, mogen wij bepaalde aanvullende gegevens verzamelen en verwerken.

Welke gegevens verzamelen wij?
 • Registratie en door de gebruiker verstrekte gegevens: Wanneer u zich registreert om IHG Connect te kunnen gebruiken, verzamelen wij mogelijk persoonlijke gegevens over u, zoals uw achternaam, IHG® Rewards-nummer, kamernummer en, afhankelijk van uw locatie en de plaatselijke wetgeving, aanvullende persoonlijke gegevens (zoals uw mobiele telefoonnummer). Daarnaast verstrekt u op diverse manieren persoonsgegevens door IHG Connect te gebruiken, bijvoorbeeld als u ons verzoeken stuurt met betrekking tot klantenservice.
 • Apparaat-id's. Tijdens het verlenen van de IHG Connect-service kunnen wij automatisch een apparaat-id (zoals uw IP-adres, MAC-adres of andere unieke identificatiecode) verzamelen voor de computer, het mobiele apparaat of ander apparaat waarmee u gebruik maakt van IHG Connect. Een apparaat-id is een nummer dat automatisch aan uw apparaat wordt toegewezen als u verbonden bent met IHG Connect waardoor uw apparaat door ons kan worden herkend. Wanneer u IHG Connect gebruikt, kunnen wij uw apparaat-id bekijken en deze informatie gebruiken om onze service te verbeteren. We kunnen uw apparaat-id koppelen met andere gegevens over u, zoals uw IHG® Rewards-nummer.
 • Andere apparaatgegevens: Wij kunnen ook automatisch gegevens van uw apparaat registreren, zoals het type apparaat, de webpagina's, apps of sites die u bezoekt en de data en tijden waarop u IHG Connect bezoekt, opent of gebruikt (gegevens over internetactiviteit). Hoewel deze gegevens in het algemeen anoniem of samengevoegd zijn, kunnen deze gegevens worden gekoppeld aan uw IHG® Rewards-nummer en/of andere service-accountgegevens van IHG of permanente id's. Met deze gegevens kunnen wij onze netwerken beheren; daarnaast geven zij informatie over het gebruik van IHG Connect. De inhoud van e-mailcommunicatie of andere elektronische communicatie die u verzendt of ontvangt wanneer u IHG Connect gebruikt, verzamelen of verwerken wij niet.
 • Locatie-informatie: Wij kunnen informatie verzamelen over uw locatie via uw gebruik van de wifi-diensten die wij in onze hotels aanbieden. Hiermee kunnen wij onze service verbeteren en u bepaalde diensten aanbieden, zoals aangepaste aanbiedingen en acties.
Hoe wij de informatie gebruiken die wij verzamelen

Wij gebruiken persoonsgegevens uitsluitend voor de doeleinden zoals beschreven in deze privacyverklaring, behalve als u op een andere manier op de hoogte wordt gebracht op het moment dat de gegevens worden verzameld of wanneer dit anderszins is toegestaan door de wet of door u. Wij gebruiken de persoonlijke gegevens die wij verzamelen via IHG Connect:

 • om alle functies van de dienst te bedienen, onderhouden, verbeteren en leveren, om diensten en informatie te leveren die u aanvraagt, om te reageren op opmerkingen en vragen en om gebruikers te ondersteunen.
 • om inzicht te krijgen in de gebruikstrends en -voorkeuren van onze gebruikers en om deze te analyseren, de IHG Connect-service te verbeteren en voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten, functies en functionaliteit. Als u uw contactgegevens of uw iHG® Rewards-nummer aan ons verstrekt, kunnen wij (met uw toestemming of waar dit wettelijk is toegestaan) u gepersonaliseerde aanbiedingen sturen op basis van uw internetgebruik en locatie. U kunt zich afmelden voor het ontvangen van deze aanbiedingen door in te loggen op de IHG Connect-service of op elk gewenst moment in uw IHG® Rewards-account. Zie daarvoor hieronder 'Uw voorkeuren en gegevens beheren'.

Het gebruik van persoonsgegevens voor het creëren van profielen

Ons doel is u een gepersonaliseerde en aangepaste ervaring te bieden als u verblijft in een hotel van het IHG-merk. Om de juiste reclame te bepalen en uw ervaring aan te passen, zoals hierboven beschreven in het deel over cookies, werken wij samen met externe partijen zoals Google en Facebook die ons in staat stellen gericht te adverteren. Naast de activiteiten die hierboven onder Gericht adverteren worden beschreven, koppelen wij ook gebruikers van Facebook en Google tussen verschillende sites en apparaten om beter inzicht te krijgen in uw interesses. Deze gegevens gebruiken wij om onze marketingcommunicatie af te stemmen op u zodat wij u informeren over dingen die u het meest waarschijnlijk zullen interesseren. U hebt opties om te bepalen hoe wij uw gegevens delen; log op elk gewenst moment in bij het voorkeurencentrum om uw keuzes te bekijken en aan te passen. Inwoners van Californië hebben bovendien de optie om op de link Niet verkopen te klikken, wat voorkomt dat gegevens worden gedeeld op een manier die volgens Californische wetgeving een verkoop zou kunnen vormen.


Hoe we uw informatie beveiligen

Wij streven ernaar de vertrouwelijkheid en beveiliging van de informatie die u aan ons doorgeeft, te beschermen. Hiertoe worden technische, fysieke en organisationele beveiligingsmaatregelen genomen om te beschermen tegen eventuele ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, schade of verlies van uw informatie. Het kan nooit worden gegarandeerd dat de verzameling, transmissie en opslag van informatie volledig beveiligd is. We nemen echter maatregelen om te zorgen dat gepaste beveiligingsmaatregelen worden genomen om uw informatie te beschermen.


Beheer van uw voorkeuren en informatie

We willen er zeker van zijn dat u over de nodige hulpmiddelen beschikt om gegevens die u ons verstrekt in de hand te houden. Ook is het van belang dat u ons op de hoogte houdt van eventuele onjuistheden en wijzigingen. Klik op de relevante sectie hieronder om meer te weten te komen over hoe u met ons kunt communiceren en hou u gegevens kunt bijwerken, wijzigen en verwijderen. EU- en VK-ingezetenen gelieven de secties te raadplegen die specifiek op de EU en het VK gericht zijn; inwoners van Californië die sectie die specifiek voor CA geldt; inwoners van Brazilië die sectie welke specifiek op Brazilië van toepassing is; inwoners van de Volksrepubliek China die sectie welke specifiek geldt voor de Volksrepubliek China.

Door de hierboven beschreven dienstverlening kunnen wij, en in sommige gevallen onze hotels van het IHG-merk, IHG® Rewards-partners en dienstverleners, met u communiceren over een reservering, als lid van een loyaliteitsprogramma, via digitale online diensten (bijv. online reclame, communicatie via social media), of ter ondersteuning van andere diensten die wij leveren.

In sommige gevallen, vooral als u lid bent van IHG® Rewards of InterContinental Ambassador: ga naar uw account, meldt u aan en klik op 'Communicatievoorkeuren' om uw communicatievoorkeuren te wijzigen.In sommige gevallen, vooral als u lid bent van IHG® Rewards of InterContinental Ambassador: ga naar uw account, meldt u aan en klik op 'Communicatievoorkeuren' om uw communicatievoorkeuren te wijzigen. IHG® Rewards-leden kunnen ook contact opnemen met een van onze IHG® Rewards Service Centers. Bovendien wordt de optie om uw abonnement op marketingcommunicaties op te zeggen, in de communicatie zelf opgenomen. In alle andere gevallen of als u problemen ondervindt bij het opzeggen van een abonnement op bepaalde berichten, neemt u contact op met een van onze internationale klantenservicekantoren of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen).

Houd er overigens rekening mee dat als u het abonnement op een bepaald type communicatie opzegt, dit niet betekent dat uw abonnement op een ander type communicatie ook is opgezegd. Het opzeggen van een abonnement op onze communicaties betekent evenmin opzegging van uw abonnement op bepaalde communicaties die onafhankelijk door onze hotels van het IHG-merk worden uitgevoerd.

Wanneer gegevens die u aan ons doorgeeft onjuist zijn of veranderen, kunt u ons dat laten weten door contact op te nemen met een van onze wereldwijde klantenservicekantoren. In sommige gevallen, vooral als u lid bent van IHG® Rewards of InterContinental Ambassador bent, kunt u bepaalde aspecten van uw persoonlijke gegevens bijwerken. Ga hiervoor naar uw account, meldt u aan en klik op 'Persoonlijke gegevens'. U kunt vervolgens uw persoonlijke gegevens bijwerken. In alle andere gevallen neemt u contact op met het IHG Privacy Office (details vindt u in het gedeelte Hoe u contact met ons kunt opnemen). We zullen binnen redelijke termijn op uw verzoek reageren.


Onze websites en toepassingen bevatten links naar websites die worden onderhouden en/of beheerd door niet-aangesloten partijen. In sommige gevallen is er sprake van co-branding op deze websites en worden onze logo's of andere handelsmerken weergegeven. U kunt altijd nagaan of u zich op een van onze websites bevindt, door de URL (Uniform Record Locator) op de pagina die u bezoekt, te controleren. We raden u aan om de privacybeleidsrichtlijnen van deze websites te lezen, aangezien hun privacypraktijken van de onze kunnen verschillen.


Kinderen

Onze websites zijn niet bedoeld voor kinderen en we vragen niet met opzet om of verzamelen geen persoonlijke informatie van personen onder de leeftijd van 18. Als we in kennis worden gebracht of anderszins ontdekken dat de persoonlijke informatie van een minderjarige op ongepaste wijze is verzameld, zullen we alle commercieel redelijke stappen nemen om die informatie te verwijderen. In beperkte gevallen voeren we mogelijk een op kinderen gerichte actie of programma. In die gevallen worden details over de informatiemethoden gepresenteerd binnen de algemene voorwaarden van het programma of de actie.


De opslag van uw gegevens in onze systemen

Over het algemeen bewaren wij uw gegevens alleen zo lang als redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden die in dit privacybeleid worden uiteengezet. In sommige gevallen bewaren we gegevens van transacties (waaronder mogelijk uw gegevens) langer om te voldoen aan wettelijke, regelgevende, belastingtechnische of boekhoudkundige verplichtingen. Wij zullen ook informatie bewaren als redelijkerwijs kan worden aangenomen dat er kans is op een juridische procedure.
Wij hanteren een beleid inzake het bewaren van gegevens en passen dit toe op de gegevens die wij in ons bezit hebben.

 

Hoe u contact met ons kunt opnemen

Voor eventuele vragen of problemen in verband met deze privacyverklaring of onze gegevensprivacymethoden kunt u contact met ons opnemen:

 • Via e-mail:privacyoffice@ihg.com
 • Per post:
  InterContinental Hotels Group
  t.a.v.: Privacy Office
  Three Ravinia Drive
  Atlanta, Georgia 30346

  InterContinental Hotels Group
  t.a.v.: Privacy Office
  Broadwater Park
  Denham, UB9 5HR, Verenigd Koninkrijk

  AVG hoofdvestiging in de EU:
  InterContinental Hotels Group
  t.a.v.: Privacy Office
  Thurn-und-Taxis-Platz 6
  60313 Frankfurt am Main
  Duitsland
 • Telefonisch: +1-770-604-8347
 • Per fax: +1-770-604-5275

U kunt ook contact opnemen met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

Voor zover toegestaan volgens de plaatselijke wetgeving kunt u bovenstaande contactgegevens ook gebruiken voor een aanvraag voor toegang tot, correctie of (onder bepaalde omstandigheden) verwijdering van uw persoonlijke gegevens die worden bijgehouden door IHG, of, indien wij uw toestemming hadden gevraagd om uw persoonlijke gegevens te verwerken, om uw toestemming voor verwerking van uw persoonlijke gegevens in te trekken. Deze aanvragen worden beoordeeld en verwerkt in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving.

Mogelijk hebt u volgens lokale wetgeving ook het recht een klacht in te dienen bij ons of bij uw lokale toezichthoudende autoriteit persoonsgegevens. Wij verzoeken u echter eerst te proberen eventuele kwesties met ons op te lossen voordat u uw klacht bij de toezichthoudende instantie aanbrengt.

In de EU is de leidende toezichthouder van IHG op de AVG de toezichthoudende autoriteit van Hessen die kan worden bereikt via:
Der Hessische Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit (Commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie van Hessen)
Gustav-Stresemann-Ring 1
65189 Wiesbaden
Duitsland


Aanvullende informatie voor VK/EU/EER, Californië, Nevada, Volksrepubliek China en Brazilië

RECHTEN VAN BETROKKENEN UIT DE EU EN HET VERENIGD KONINKRIJK OP HET GEBIED VAN GEGEVENSBESCHERMING

Betrokkenen in de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben wettelijke rechten op grond van de gegevensbeschermingswetten van de EU en het Verenigd Koninkrijk met betrekking tot uw persoonlijke gegevens. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over uw mogelijke rechten. Gebruik voor de uitoefening van deze rechten de formulieren die beschikbaar zijn in ons Privacy- en cookiecentrum of neem contact op met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

 • Inzage in persoonlijke gegevens
  U kunt ons vragen om te bevestigen of wij al dan niet uw persoonsgegevens gebruiken of hebben gebruikt, en u kunt een kopie opvragen van deze gegevens.
 • Rectificeren/wissen van persoonlijke gegevens
  U kunt ons vragen om onjuiste gegevens over u te herstellen. Wij rectificeren dergelijke gegevens graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen als u denkt dat wij deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor wij ze van u hebben verzameld. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te verwijderen als u uw toestemming aan ons om uw gegevens te gebruiken hebt ingetrokken (indien wij oorspronkelijk uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken), of wanneer u gebruik hebt gemaakt van uw recht om bezwaar aan te tekenen tegen verder legitiem gebruik van uw gegevens, of daar waar we ze onrechtmatig hebben gebruikt of waar wij zijn onderworpen aan een wettelijke verplichting om uw persoonlijke gegevens te verwijderen.
  Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld wanneer we uw gegevens moeten blijven gebruiken om te voldoen aan onze wettelijke verplichting of wanneer we uw gegevens moeten gebruiken voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte.
 • Beperken hoe wij persoonlijke gegevens gebruiken
  U kunt ons vragen om ons gebruik van uw gegevens in bepaalde gevallen te beperken, bijvoorbeeld:
  • als u denkt dat de gegevens onjuist zijn en wij deze moeten verifiëren;
  • als ons gebruik van uw gegevens niet legaal is, maar u niet wilt dat wij de gegevens verwijderen;
  • als de gegevens niet meer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld, maar wij ze wel nog nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte;
  • als u bezwaar heeft gemaakt tegen ons gebruik van uw persoonsgegevens maar wij nog moeten verifiëren of wij dwingende redenen hebben om deze te gebruiken.
  Na een verzoek om beperking kunnen wij uw gegevens blijven gebruiken indien wij uw toestemming hebben deze te gebruiken; of wanneer wij de gegevens nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte, of wanneer wij de gegevens nodig hebben om de rechten van een ander individu dan wel bedrijf te beschermen.
 • Bezwaar aantekenen tegen hoe wij uw gegevens gebruiken
  U kunt bezwaar aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens op basis van ons legitieme belang als u meent dat uw fundamentele rechten en vrijheden inzake gegevensbescherming zwaarder wegen dan ons legitiem belang voor het gebruik van de gegevens. Als u bezwaar aantekent kunnen wij uw gegevens blijven gebruiken als wij kunnen aantonen dat wij dwingende legitieme belangen hebben om de gegevens te gebruiken.U kunt ons ook verzoeken uw gegevens niet meer te gebruiken voor direct marketing.
 • Ons vragen uw gegevens over te dragen aan een andere organisatie
  U kunt ons vragen uw persoonlijke gegevens aan u aan te leveren in een gestructureerd, algemeen gebruikt, door machines leesbare vorm, of u kunt vragen om de gegevens rechtstreeks over te dragen aan een andere data-controller (bijvoorbeeld een ander bedrijf).
  U kunt van dit recht alleen gebruikmaken voor gegevens die wij gebruiken om een overeenkomst met u uit te voeren, of als wij uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken. Dit recht geldt niet voor gegevens in niet-digitale vorm.
 • Het recht om een kopie op te vragen van de veiligheidsmaatregelen voor uw persoonlijke gegevens bij overdracht naar een ander rechtsgebied
  U kunt een kopie opvragen van, of verwijzing naar, de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen als uw persoonlijke gegevens worden overgedragen naar buiten de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk.
  Wij kunnen gegevensoverdrachtovereenkomsten redigeren om commerciële voorwaarden te beschermen.

Wij kunnen u vragen om een identiteitsbewijs wanneer u van deze rechten gebruik wilt maken. Dit doen wij om te waarborgen dat wij uitsluitend informatie bekendmaken als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben. Wij vragen geen vergoeding, tenzij wij menen dat uw verzoek ongegrond of buitensporig is, of herhaaldelijk wordt gesteld. Als kosten in rekening moeten worden gebracht, informeren wij u daarover voordat we uw verzoek verder in behandeling nemen.
Wij streven ernaar binnen een maand te reageren op alle geldige verzoeken. Mogelijk hebben wij langer nodig als het verzoek erg gecompliceerd is of als u meerdere verzoeken hebt ingediend. Wij zullen u informeren als wij denken dat het langer dan een maand duurt om te reageren. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer gegevens te verstrekken over wat u wilt ontvangen of waar u problemen mee heeft.
Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.


AANVULLENDE INFORMATIE VOOR CONSUMENTEN IN CALIFORNIË

Volgens de California Consumer Privacy Act ("CCPA") zijn wij verplicht om consumenten in Californië te informeren dat wij hun persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken en bekendmaken (verzameld via deze website dan wel offline).  In dit gedeelte van onze privacyverklaring, en in overeenstemming met de CCPA, omvatten "persoonlijke gegevens " alle gegevens die identificeren, betrekking hebben op, beschrijven of geassocieerd kunnen worden met, of redelijkerwijs direct of indirect gekoppeld kunnen worden aan een bepaalde consument of een bepaald huishouden, inclusief de categorieën die in de onderstaande tabel zijn vastgesteld voor zover zij identificeren, verband houden met, beschrijven, geassocieerd kunnen worden met, of redelijkerwijs direct of indirect gekoppeld kunnen worden aan een bepaalde consument of een bepaald huishouden.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op sollicitanten naar functies bij IHG. 

Categorieën persoonlijke gegevens die we verzamelen, bekendmaken en verkopen

Hieronder beschrijven we de categorieën persoonlijke gegevens die we verzamelen over consumenten en huishoudens in Californië, de doeleinden waarvoor we elke categorie gebruiken en of we gegevens binnen elke categorie bekendmaken of verkopen. Houd er rekening mee dat onze werkwijzen op het gebied van gegevensverzameling die hieronder worden uiteengezet, niet verschillen van de hierboven beschreven werkwijzen; de CCPA specificeert juist specifieke gegevenscategorieën die we moeten behandelen. In dit gedeelte willen wij een deel van de informatie die hierboven al is verstrekt beschrijven in overeenstemming met de categorieën zoals uiteengezet door de CCPA. Dit gedeelte moet daarom worden gelezen in samenhang met de verdere informatie in de rest van deze privacyverklaring.

Houd er rekening mee dat de CCPA de term "verkoop" zeer ruim definieert als elke uitwisseling van informatie voor elke vorm van vergoeding, dus niet alleen als het verkopen van uw gegevens voor een geldbedrag.

Identificerende en soortgelijke gegevens:

Verzamelen. Wij verzamelen:

 • Identificerende gegevens: uw echte naam, alias, postadres, unieke id (bijv. uw IHG® Rewards-nummer als u zich wilt inschrijven voor het programma), IP-adres (als u onze websites bezoekt, e-mails of andere digitale kanalen), e-mailadres of andere soortgelijke identificerende gegevens.
 • Handtekening, fysieke kenmerken, telefoonnummer, financiële gegevens (bijvoorbeeld betalingsgegevens voor uw reservering). We verzamelen meestal geen medische gegevens van onze gasten wanneer er geen sprake is van een noodsituatie of van een specifiek verzoek (dit zijn meestal gegevens die ons door hotels van het IHG-merk worden verstrekt en geen gegevens die we rechtstreeks van u verzamelen).
 • Commerciële gegevens, inclusief producten of diensten die zijn gekocht, verkregen of overwogen, of andere aankoop- of consumptiegeschiedenis of tendensen.
 • Gegevens over activiteit op internet of andere elektronische netwerken, inclusief browsegeschiedenis, zoekgeschiedenis en gegevens over de interactie van een consument met een internetwebsite, -applicatie of -advertentie.

Bronnen: Wij verzamelen de gegevens rechtstreeks van u, van andere personen/instanties die namens u reserveren (bijv. een reisbureau, een lid van uw reisgezelschap, iemand die namens u boekt), van hotels van het IHG-merk (die in particulier eigendom en beheer zijn). Onder beperkte omstandigheden kunnen we deze gegevens verkrijgen van zorgvuldig geselecteerde reispartners, waaronder luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven. Met betrekking tot internet of andere elektronische gegevens verzamelen we die gegevens automatisch wanneer u onze site en diensten gebruikt.

Doelen voor het verzamelen: Het primaire doel van het verzamelen en het gebruik van deze gegevens is uw reserveringen verwerken en uw ervaring bij ons verbeteren en personaliseren. We gebruiken uw gegevens vooral om uw reservering uit te voeren, uw IHG® Rewards-account te beheren, marketing aan u te richten (overeenkomstig uw voorkeuren), u gerichte en gepersonaliseerde advertenties te bieden en voor andere doeleinden die vereist zijn door de toepasselijke wetgeving.

Openbaarmaking: Wij delen deze gegevens voor zakelijke doeleinden, inclusief op uw aanwijzing, met hotels van het IHG-merk (bijv. als u een reservering maakt via onze centrale reserveringsafdeling delen wij die gegevens met het betreffende hotel zodat uw aanvraag kan worden verwerkt). Wij delen uw gegevens ook deels met onze zorgvuldig geselecteerde partners, waaronder luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven, om uw verblijf te personaliseren; als wij bijvoorbeeld weten dat u 's morgens vroeg aankomt, kunnen we u de mogelijkheid bieden om vroeg in te checken. Als u gebruikmaakt van wifi bij hotels van het IHG-merk, delen wij bepaalde unieke identificatiecodes zoals het MAC-adres van uw apparaat met onze internetproviders om u de wifiservice te kunnen bieden.

Verkoop: Wij maken gebruik van externe bedrijven voor gerichte reclame die bepaalde gegevens over u verzamelen via websitecookies (en vergelijkbare technologieën die zijn ontworpen voor mobiele toepassingen). Deze derde partijen kunnen gegevens over u verzamelen die zij vervolgens combineren met gegevens die over u worden verzameld via cookies die op andere websites/mobiele apps zijn geplaatst. Volgens de CCPA kan deze wijze van gegevens delen worden beschouwd als een "verkoop".  We geven uw gegevens ook door aan zorgvuldig geselecteerde marketingpartners, verkopers van reclametechnologieën en socialmediaplatforms via een centraal marketing-/analysebedrijf. Wij bepalen welke entiteiten toegang hebben tot uw gegevens en tot welke gegevens zij toegang hebben. Dit type openbaarmaking vindt alleen plaats in bepaalde markten, en consumenten in Californië kunnen zich op elk gewenst moment afmelden via ons communicatieportaal en door te klikken op de link Niet verkopen op onze website/in de mobiele app.

Beschermde classificaties/audiovisuele gegevens:

Verzamelen: We verzamelen geen gegevens over classificaties die volgens Californische wetgeving beschermd zijn, zoals ras, geslacht, leeftijd, geloofsovertuiging, land van herkomst, handicap, informatie over burgerschap of genetische gegevens. Desalniettemin kunnen wij in de volgende gevallen gegevens met betrekking tot deze categorieën verzamelen, uitsluitend bij wijze van voorbeeld: IHG-bedrijfskantoren en bepaalde hotels van het IHG-merk zijn beveiligd met camera's die door middel van opnames dergelijke gegevens vastleggen. We verkrijgen geen opnames van hotels van het IHG-merk indien er geen sprake is van een uitzonderlijke situatie (bijvoorbeeld problemen met de beveiliging van een specifiek hotel). U hebt de mogelijkheid om uw leeftijdscategorie aan te geven wanneer u zich aanmeldt voor IHG® Rewards, maar dat is niet verplicht. U hebt de mogelijkheid om een toegankelijke kamer aan te vragen.

Bronnen: Wij verzamelen de gegevens rechtstreeks van u, van andere personen/instanties die namens u reserveren (bijv. een reisbureau, een lid van uw reisgezelschap, iemand die namens u boekt), van hotels van het IHG-merk (die in particulier eigendom en beheer zijn). Onder beperkte omstandigheden kunnen we deze gegevens verkrijgen van zorgvuldig geselecteerde reispartners, waaronder luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven.

Doelen voor het verzamelen: Het voornaamste doel van het verzamelen en het gebruik van deze gegevens is uw verblijf bij ons te verbeteren en te personaliseren, met name u de specifieke kamer bieden die u hebt aangevraagd.  Wij kunnen videobewaking gebruiken voor beveiligingsdoeleinden en om uw rechten en belangen te beschermen, evenals de rechten en belangen van andere gasten.

Openbaarmaking: Wij delen gegevens over speciale aanvragen voor zakelijke doeleinden, inclusief op uw aanwijzing, met hotels van het IHG-merk (als u bijvoorbeeld een reservering maakt via onze centrale reserveringsafdeling, delen wij die gegevens met het betreffende hotel zodat uw aanvraag kan worden verwerkt). Wanneer wij opnames van bewakingscamera's verkrijgen, delen wij deze gegevens niet, tenzij dit noodzakelijk is om onze rechten en belangen en die van andere personen te beschermen.

Verkoop: Wij verkopen deze informatie niet.

Biometrische en geolocatiegegevens:

Verzamelde gegevens: Om uw verblijf bij ons te verbeteren en om een sneller en eenvoudiger incheckproces te bieden, kunnen we bepaalde diensten aanbieden in het hotel, zoals inchecken en/of toegang tot de kamer door het gebruik van biometrische identificatiemiddelen bij een beperkt aantal hotels van het IHG-merk. Geïnteresseerde gasten moeten zich aanmelden voor het programma; wanneer IHG deze diensten aanbiedt, informeren wij welke biometrische gegevens via het programma worden verzameld en over het gebruik en de vrijgave van deze identificatiegegevens, zodat u kunt kiezen of u aan een bepaald programma wilt deelnemen. Met uw toestemming verzamelen wij uw geolocatiegegevens via onze mobiele applicatie en onze website of van internetproviders via bepaalde diensten die wij aanbieden in hotels, zoals IHG Connect (wifi). Wij gebruiken deze gegevens voor analytische doeleinden (bijvoorbeeld om het algemene gebied te bepalen van waaruit onze gasten gebruikmaken van onze diensten), om uw ervaring te personaliseren (door bijvoorbeeld interessante hotels aan te bevelen) en om u in bepaalde markten speciale aanbiedingen te doen op basis van uw locatie.

Bronnen: Wij verzamelen biometrische gegevens en geolocatiegegevens rechtstreeks en automatisch van u wanneer u apparaten gebruikt die zijn ontworpen om biometrische gegevens te verzamelen of, in het geval van geolocatiegegevens, uw eigen apparaat.

Doelen voor het verzamelen: Het primaire doel van het verzamelen en het gebruik van deze gegevens is uw verblijf bij ons verbeteren en personaliseren. Met name gebruiken wij uw gegevens om sneller inchecken en/of snellere kamertoegang mogelijk te maken. Op basis van uw geolocatiegegevens proberen we u ook relevante aanbiedingen te doen, waar toegestaan.

Vrijgave: Waar deze service wordt aangeboden, kunnen wij uw biometrische gegevens bekendmaken aan dienstverleners die ons helpen bij het valideren van uw identiteit. We kunnen uw biometrische identificatie beschikbaar stellen aan het hotel van het IHG-merk waar u verblijft voor de doeleinden van dat specifieke verblijf.

Verkoop: Wij zullen uw biometrische gegevens niet verkopen. 

Afleiding

We kunnen verbanden leggen (of deze door dienstverleners laten leggen) van de hierboven beschreven gegevens om een profiel van een klant te maken of te verbeteren die de voorkeuren en tendensen van die klant weerspiegelt (bijvoorbeeld welk type hotel de klant verkiest, hoe vaak de klant reist , etc.). We kunnen geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens kopen en dergelijke gegevens aan uw profiel toevoegen (bijvoorbeeld gebaseerd op uw leeftijdsgroep) om ons te helpen bij het vaststellen van relevante marketingmogelijkheden.

Bronnen: Wij leggen verbanden op basis van de gegevensverzameling die in deze kennisgeving wordt beschreven.

Doelen voor het verzamelen: Wij leggen verbanden om uw algehele ervaring bij IHG te verbeteren. Wij kunnen bijvoorbeeld verbanden gebruiken om relevante marketingmogelijkheden vast te stellen en aan te bieden. Openbaarmaking: Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan zorgvuldig geselecteerde marketingpartners, verkopers van reclametechnologieën en socialmediaplatforms om u relevante aanbiedingen te kunnen doen.


CALIFORNISCHE CONSUMENTENRECHTEN

De Californische wet verleent consumenten bepaalde rechten en legt beperkingen op aan bepaalde zakelijke praktijken zoals hieronder uiteengezet. Consumenten in Californië hebben het recht te weten welke persoonlijke gegevens over u wij verzamelen, gebruiken, vrijgeven en verkopen.

Niet verkopen. Consumenten in Californië hebben het recht om geen toestemming te geven voor onze verkoop van hun persoonlijke gegevens.  Wij verzamelen niet bewust persoonlijke gegevens over consumenten die jonger zijn dan 18 jaar, noch zijn we ervan op de hoogte dat we persoonlijke gegevens verkopen over consumenten van wie wij weten dat ze jonger zijn dan 18 jaar. Bezoek onze pagina Niet verkopen om uw opt-outrechten uit te oefenen. U kunt ook een verzoek indienen tot niet verkopen door op de link in de voettekst van deze website te klikken of door contact op te nemen met het Privacy Office. Als u een gemachtigd vertegenwoordiger gebruikt om een verzoek in te dienen tot niet verkopen, zullen wij uw vertegenwoordiger om informatie vragen om aan te tonen dat de vertegenwoordiger uw gemachtigde toestemming heeft om een verzoek in te dienen. Een bewijs van machtiging in de vorm van een door u ondertekende toestemming moet worden ingediend bij PrivacyOffice@ihg.com. We kunnen u ook vragen om gegevens te verstrekken om uw identiteit rechtstreeks bij ons te verifiëren.

Kopie opvragen, verwijdering en recht op informatie. Voor Californische consumenten gelden bepaalde uitzonderingen en zij hebben het recht tot twee keer per 12 maanden kosteloos de volgende verzoeken in te dienen. Zie Aanvragen indienen voor instructies over hoe u uw rechten kunt uitoefenen:

Verwijderen: Het recht om de persoonlijke gegevens die wij over u hebben verzameld te laten verwijderen, bepaalde uitzonderingen daargelaten.

Kopie: Het recht om een kopie op te vragen van de specifieke persoonlijke gegevens die wij over u hebben verzameld in de voorafgaande 12 maanden.

Recht op informatie (verzameling): In de gevallen waarin wij hun persoonlijke gegevens hebben verzameld, recht te verzoeken om openbaar te maken hoe we in de voorafgaande 12 maanden met hun persoonlijke gegevens zijn omgegaan, waaronder: de categorieën verzamelde persoonlijke gegevens;categorieën van bronnen van persoonlijke gegevens; zakelijke en/of commerciële doeleinden voor het verzamelen van hun persoonlijke gegevens; en de categorieën van derden aan wie/met wie hun persoonlijke gegevens zijn verstrekt/gedeeld.

Recht op informatie (vrijgave en verkoop): In de gevallen waarin wij persoonlijke gegevens voor een zakelijk doel hebben verkocht of vrijgegeven, hebben consumenten het recht te verzoeken dat wij bepaalde gegevens vrijgeven over hoe we in de voorafgaande 12 maanden met hun persoonlijke gegevens zijn omgegaan, waaronder: de categorieën verzamelde persoonlijke gegevens; categorieën van derden aan wie de persoonlijke gegevens van de consument zijn verkocht en de specifieke categorieën van persoonlijke gegevens die aan elke categorie van derden zijn verkocht; categorieën van derden aan wie persoonlijke gegevens zijn verstrekt; en de categorieën persoonlijke gegevens die we hebben vrijgegeven aan of gedeeld met een derde partij voor een zakelijk doel.

Verzoeken indienen. U kunt uw rechten uitoefenen door naar ons Privacy en cookiecentrum te gaan en contact op te nemen via +1 877 424 2449 (gratis). We reageren binnen 45 dagen op uw verzoek om kopie, verwijdering en recht op informatie, tenzij er extra tijd nodig is. In dat geval laten we u dat weten.

Wanneer u uw verzoek indient, zullen we stappen ondernemen om te proberen uw identiteit te verifiëren. We proberen de gegevens in uw verzoek te koppelen aan de persoonlijke gegevens die we over u bijhouden. Als onderdeel van ons verificatieproces kunnen we u vragen om aanvullende gegevens te verstrekken, identiteitsverificatiediensten gebruiken om ons te ondersteunen, of wij kunnen u vragen, als u een IHG® Rewards-lid bent, om in te loggen op uw account als onderdeel van ons proces voor identiteitsverificatie. Afhankelijk van het type verzoek dat u indient en om de privacy en veiligheid van uw persoonlijke gegevens te beschermen, zullen wij uw verzoek alleen voltooien als we ervan overtuigd zijn dat wij uw identiteit met een redelijke mate van zekerheid hebben geverifieerd.

Gemachtigde vertegenwoordigers. De CCPA verleent consumenten in Californië het recht om een gemachtigd vertegenwoordiger aan te stellen om hun rechten onder de CCPA uit te oefenen. Als u een gemachtigd vertegenwoordiger gebruikt om een verzoek in te dienen, zullen wij uw vertegenwoordiger om informatie vragen om aan te tonen dat de vertegenwoordiger uw gemachtigde toestemming heeft om een verzoek in te dienen. Een bewijs van machtiging in de vorm van een door u ondertekende toestemming moet worden ingediend bij PrivacyOffice@ihg.com. We kunnen u ook vragen om gegevens te verstrekken om uw identiteit rechtstreeks bij ons te verifiëren.

Incentives en discriminatie. De CCPA verbiedt discriminatie van consumenten in Californië wegens het uitoefenen van hun rechten onder de CCPA en stelt eisen aan financiële incentives die worden aangeboden aan consumenten in Californië met betrekking tot hun persoonlijke gegevens.

Discriminatie: als consumenten hun rechten op grond van de CCPA uitoefenen, mogen bedrijven hen niet discrimineren, onder meer door hen goederen of diensten van een ander niveau of van een andere kwaliteit te weigeren of te leveren, of door een bedrijf andere prijzen of tarieven in rekening te brengen of sancties op te leggen, of de indruk te wekken dat een bedrijf andere prijzen of tarieven zal hanteren, tenzij dit in een redelijke verhouding staat tot de waarde die de gegevens van de consument voor de consument hebben. Openbaarmaking van incentives: als bedrijven financiële incentives aanbieden voor het verzamelen, verkopen of verwijderen van persoonlijke gegevens hebben consumenten het recht om op de hoogte te worden gesteld van aanbiedingen van financiële incentives en hun materiële voorwaarden, en om niet te worden aangemeld voor dergelijke aanbiedingen zonder dat zij voorafgaand geïnformeerde toestemming daarvoor hebben gegeven. Bedrijven mogen geen onterechte, onredelijke, dwingende of woekerende financiële incentives aanbieden. Wij bieden momenteel geen incentives.

Statistieken rond de afhandeling van Californische consumentenrechten

Statistieken, zoals het aantal verzoeken dat wij hebben ontvangen, waaraan we hebben voldaan en dat we hebben afgewezen en het gemiddelde aantal dagen waarbinnen we op verzoeken hebben gereageerd, waar nodig over het voorafgaande kalenderjaar, zullen hier worden gepubliceerd.

Uw privacyrechten onder de Californische "Shine-the-Light"-wet

Volgens de Californische "Shine the Light"-wet (Cal. Civ. Code § 1798.83), hebben inwoners van Californië die ons bepaalde persoonlijke gegevens verstrekken het recht om bij ons kosteloos informatie op te vragen en te verkrijgen over de persoonlijke gegevens (indien aanwezig) die wij hebben gedeeld met derden voor hun eigen directmarketingdoeleinden.  Dergelijke informatie over de overdracht van gegevens aan derden kan één keer per kalenderjaar voor het voorafgaande kalenderjaar worden verkregen. Als u in Californië woont en een dergelijk verzoek wilt indienen, kunt u uw verzoek schriftelijk indienen bij PrivacyOffice@IHG.com. U dient in uw aanvraag te bevestigen dat u inwoner van Californië bent en een actueel adres in Californië op te geven.

Contact

Als u vragen hebt over onze privacyregels, een klacht wilt indienen of graag een uit te printen versie van deze privacyverklaring zou ontvangen, kunt u contact met ons opnemen op PrivacyOffice@ihg.com. Deze Californische privacyverklaring is geldig vanaf 1 januari 2020 en werd voor het laatst bijgewerkt op 17 januari 2022.


NEVADA

De privacywet van Nevada verleent inwoners van Nevada bepaalde rechten en legt bepaalde beperkingen op aan specifieke bedrijfspraktijken. Om uw individuele rechten op grond van de wetgeving van Nevada uit te oefenen, kunt u contact opnemen met het Privacy Office.


AANVULLENDE INFORMATIE VOOR DE VOLKSREPUBLIEK CHINA (MET UITZONDERING VAN, VOOR DE TOEPASSING VAN DEZE BEPALING, HONG KONG SAR, MACAU SAR EN TAIWAN) ('VRC')

In geval van tegenstrijdigheid tussen het onderstaande en de bovenstaande privacyverklaring, geldt met betrekking tot de VRC het onderstaande.

Gegevensbeheerder

Voor China is Intercontinental Hotel Groups (Sjanghai) Co., Ltd., de gegevensbeheerder. Als u vragen of twijfels hebt over de privacy van uw persoonlijke gegevens, neem dan contact op met PrivacyOffice@ihg.com.

Toestemming

We zullen u toestemming vragen (indien van toepassing, afzonderlijke toestemming) om uw persoonlijke gegevens te verzamelen, gebruiken, delen, overdragen (met inbegrip van maar niet beperkt tot overzeese overdracht), openbaar te maken of anderszins te verwerken als en voor zover de geldende wetgeving dat vereist.

Gevoelige persoonlijke gegevens

Bepaalde soorten persoonlijke gegevens die in deze privacyverklaring worden beschreven, worden aangemerkt als gevoelig en, afhankelijk van het rechtsgebied waar u werkt of verblijft en van de toepasselijke wetgeving, gelden aanvullende regels met betrekking tot deze persoonlijke gegevens. Verwijzingen naar persoonlijke gegevens in deze privacyverklaring worden geacht (in voorkomend geval) een verwijzing naar gevoelige persoonlijke gegevens te omvatten.

'Gevoelige persoonlijke gegevens', zoals gedefinieerd in de wet- en regelgeving van de VRC die we mogen verzamelen en gebruiken voor de doeleinden die worden beschreven in de privacyverklaring, kunnen gegevens bevatten met betrekking tot:

 • betaalkaartgegevens;
 • verblijfsgegevens;
 • biometrische gegevens;
 • pincode of wachtwoord;
 • uw exacte geolocatie;
 • browsergeschiedenis

Deel uw persoonlijke gegevens met een andere beheerder

Met uw toestemming kunnen we uw persoonlijke gegevens delen met een andere gegevensbeheerder, zoals uitgelegd in de sectie "Informatie die we verzamelen en hoe we deze gebruiken en delen" in de Privacyverklaring.

Internationale gegevensoverdracht

Met uw nadrukkelijke toestemming kunnen we uw persoonlijke gegevens buiten China delen, overdragen of opslaan voor verwerking conform rechtsgeldige mechanismen die gericht zijn op het waarborgen van een adequaat niveau van bescherming van uw persoonlijke gegevens onder de geldende wetgeving.

SDK's en andere vergelijkbare softwaretechnologieën  beschikbaar gemaakt door niet-gelieerde entiteiten

Volgens de Chinese wetgeving is IHG verplicht SDK's vrij te geven. Praktisch gezien is de hieronder beschreven informatie elders in de privacyverklaring opgenomen, met name in onze beschrijving van het gebruik van cookies door IHG. Als u vragen heeft over welke trackers die in ons cookiebeleid worden vermeld SDK's zijn, neem dan contact op met het Privacy Office.

We gebruiken software die bekend staat als software development kits (SDK's) en andere vergelijkbare technologieën die niet-gelieerde entiteiten beschikbaar stellen op onze mobiele toepassingen en miniprogramma's om hun stabiele werking te garanderen en om de diensten te leveren zoals beschreven in deze privacyverklaring. Bekijk deze lijst van SDK's voor meer informatie over onze geïntegreerde SDK's.

Als u deze functies en plug-ins gebruikt die worden aangeboden door niet-aangesloten entiteiten, kan het privacybeleid van deze entiteiten ook op u van toepassing zijn. Sommige van deze entiteiten kunnen gegevens van u verzamelen voor hun gebruik en verwerking en kunnen uw toestemming hiervoor verkrijgen. We raden u in elk geval aan het privacybeleid van deze niet-gelieerde entiteiten te lezen om te begrijpen hoe zij uw gegevens verzamelen en verwerken voordat u hun functies en plug-ins gebruikt.

Uw rechten

Naast de rechten die de privacyverklaring noemt, hebt u de volgende rechten, indien de gegevensbeschermingswetten in China die toestaan:

 • Toegang tot persoonlijke gegevens en een kopie ervan
  U hebt het recht op toegang tot of het verkrijgen van een kopie van persoonlijke gegevens die wij van u hebben.
 • Overdracht van uw persoonlijke gegevens
  U hebt het recht om te verzoeken uw persoonlijke gegevens over te dragen aan een andere gegevensbeheerder, indien toegestaan onder de geldende wetgeving.
 • Uitschrijving van uw account
  U hebt ook het recht om ons te vragen uw deelname aan ons loyaliteitsprogramma te beëindigen door contact op te nemen met een van onze wereldwijde klantenservicebureaus.

Om een van uw bovenstaande rechten uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

We streven ernaar om binnen 15 werkdagen na verificatie van uw identiteit te reageren op alle geldige verzoeken. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer details over uw vraag te geven.

Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.


RECHTEN VAN BRAZILIAANSE INGEZETENEN ZIJN ONDERHEVIG AAN BRAZILIAANSE GEGEVENSBESCHERMINGSWETGEVING

Betrokkenen in Brazilië hebben wettelijke rechten onder de Braziliaanse federale wet nº 13.709/2018 (LGPD), evenals andere toepasselijke wetten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens. Om uw rechten uit te oefenen, gebruikt u de formulieren die beschikbaar zijn in ons Privacy- en Cookiecentrum of neemt u contact op met onze gegevensbeheerder door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

 • Recht op inzage

  U kunt ons vragen om te bevestigen of wij al dan niet uw persoonsgegevens gebruiken of hebben gebruikt, en u kunt een exemplaar opvragen van deze gegevens.

 • Correctie van persoonlijke gegevens

  U kunt ons vragen om onjuiste, onvolledige of verouderde gegevens over u te herstellen. Wij rectificeren dergelijke gegevens graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.

 • Wissing/anonimisering van persoonlijke gegevens

  U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen, anonimiseren of blokkeren als u denkt dat wij deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor wij ze inwonnen, of als de gegevens overdadig zijn of verwerkt op een manier die in strijd is met geldende wetgeving. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te wissen als u uw toestemming aan ons voor het gebruik ervan hebt ingetrokken (indien we destijds om die toestemming hebben gevraagd). Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld als we uw gegevens nodig hebben om te blijven voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of als we uw gegevens moeten gebruiken voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van gerechtelijke claims.

 • Bezwaar tegen ons gebruik van uw gegevens

  Alleen in geval van overtreding van de geldende wetgeving kunt u bezwaar maken tegen elk gebruik van uw gegevens dat wij op andere rechtsgronden dan uw toestemming gebaseerd hebben. Als u bezwaar aantekent, kunnen wij uw gegevens niettemin blijven gebruiken mits wij kunnen aantonen dat er een legitieme basis voor is om dat te doen.

 • Verzoek tot overdracht van uw gegevens aan een andere organisatie

  U kunt ons vragen uw persoonlijke gegevens over te dragen aan uzelf of rechtstreeks aan een andere gegevensbeheerder (bijvoorbeeld. een ander bedrijf).

 • Andere rechten

  U kunt uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens op elk moment intrekken, ongeacht wanneer u die verleend hebt.
  U kunt een claim indienen bij de bevoegde overheidsinstanties, zoals de nationale autoriteit voor gegevensbescherming.
  U kunt ons vragen om informatie te verstrekken over alle publieke en private rechtspersonen met wie we uw gegevens hebben gedeeld.
  U kunt verzoeken om beoordeling van besluiten die zijn genomen uitsluitend uit hoofde van geautomatiseerde gegevensverwerking die aan uw belangen raakt, met inbegrip van besluiten die bedoeld zijn om uw persoonlijke, professionele, consumptie- en/of persoonlijkheidsaspecten te definiëren.

Wij kunnen u vragen om een identiteitsbewijs wanneer u van deze rechten gebruik wilt maken. Dit doen wij om te waarborgen dat wij uitsluitend informatie bekendmaken als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben.

We streven ernaar binnen veertien dagen te reageren op elk geldig verzoek. Het kan niettemin gebeuren dat wij langer nodig hebben, mocht het verzoek erg gecompliceerd zijn of als u meerdere verzoeken hebt ingediend. We informeren u als we denken dat ons antwoord langer gaat duren dan veertien dagen. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer gegevens te verstrekken over wat u wilt ontvangen of waar u problemen mee heeft.

Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.

In geval van strijdigheid tussen genoemde rechten en deze privacyverklaring prevaleren voor wat betreft Brazilië de hierboven gespecificeerde rechten.


Wijzigingen in deze privacyverklaring

In sommige gevallen moeten we deze privacyverklaring mogelijk wijzigen of verbeteren om te voldoen aan de zich verder ontwikkelende regelgevende omgeving of de behoeften van ons bedrijf. Afhankelijk van toepasselijke juridische vereisten voor het leveren van aanvullende kennisgeving, worden eventuele wijzigingen in deze privacyverklaring gecommuniceerd door onze websites en mobiele toepassingen. Als er echter wijzigingen worden aangebracht in het gebruik van uw persoonlijke gegevens op een andere manier dan die werd vermeld op het moment van verzameling, zullen we u hiervan 30 dagen voor de ingangsdatum van de wijzigingen via onze website in kennis stellen. Waar dat wettelijk verplicht is zullen wij om uw toestemming vragen met betrekking tot dergelijke wijzigingen.

Ingangsdatum: 15 januari 2022