Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Privacyverklaring

De privacy en beveiliging van uw gegevens is zeer belangrijk voor ons. Ongeacht of u onze website bezoekt, onze app gebruikt, een kamer boekt of lid bent van een van onze loyaliteitsprogramma's, we willen dat u vertrouwen heeft in de manier waarop wij uw gegevens beheren en houden u graag op de hoogte van de manier waarop wij de gegevens gebruiken.

We hebben deze privacyverklaring opgesteld als toelichting op wie we zijn, hoe we uw informatie verzamelen en beheren (via onze website, mobiele toepassingen en andere digitale kanalen van IHG® Hotels & Resorts (bijv. wifi via IHG Connect), onze social mediapagina's of offline) en de keuzes die u hebt over hoe we uw informatie gebruiken. Specifieke aanvullende rechten kunnen van toepassing zijn indien vereist door de toepasselijke wetgeving. Bekijk bijvoorbeeld onze aanvullende informatie voor inwoners van bepaalde staten binnen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Economische Ruimte (EER) en Turkije, Brazilië en de Volksrepubliek China (met uitzondering voor de doeleinden van deze verklaring: Hongkong SAR, Macau SAR en Taiwan) ('VRC') in deze privacyverklaring.


Wie zijn we

Deze privacyverklaring is uitgegeven door InterContinental Hotels Group of Companies (gezamenlijk in deze privacyverklaring aangeduid als 'IHG', 'IHG®Hotels & Resorts, 'we', 'ons' of 'onze'), inclusief de directe en indirecte dochterondernemingen van InterContinental Hotels Group PLC en gaat over gegevens die we bij onze zakelijke activiteiten verzamelen en gebruiken. Met het gebruik van 'IHG', 'IHG®Hotels & Resorts', 'wij', 'ons' of 'onze' verwijzen we naar het betreffende bedrijf in de InterContinental Hotels Group die uw persoonlijke gegevens verwerkt. Uw gegevens worden mogelijk ook verzameld en gebruikt door IHG® Hotels & Resorts van het IHG-merk. In de meeste gevallen zijn deze hotels in onafhankelijk eigendom en hun gebruik van uw gegevens valt onder hun eigen privacyverklaring, niet onder deze. Klik hieronder als u meer wilt weten over IHG en onze relatie met onze IHG® Hotels & Resorts van het IHG-merk.

Wij zijn een wereldwijd horecabedrijf dat actief is in meer dan 100 landen. We werken voornamelijk via franchising van onze merken aan, en beheren onze hotels namens, onafhankelijke eigenaars. We beheren tevens een aantal programma's dat aan ons hotelbedrijf is gerelateerd, zoals IHG® One Rewards, ons belangrijkste loyaliteitsprogramma.

We werken met franchising van onze merken aan en het beheren van onze hotels namens onafhankelijke eigenaars (“IHG® Hotels & Resorts van het IHG-merk” of “hotels van het IHG-merk”). De meeste hotels die onder het IHG-merk worden beheerd, zijn eigendom van en worden zelfstandig beheerd door partijen die een franchiseovereenkomst zijn aangegaan met IHG, waardoor ze een IHG-merk mogen gebruiken voor het exploiteren van een hotel. Verwijzingen naar hotels van het IHG-merk omvatten ook Iberostar Beachfront Resorts die geboekt kunnen worden via het reserveringssysteem van IHG en die deel uitmaken van IHG® One Rewards. Als u een reservering via ons doet om te verblijven in een hotel van het IHG-merk, maken we uw gegevens aan dat hotel bekend teneinde invulling te geven aan uw verzoek. Aangezien hotels van het IHG-merk niet in eigendom of beheer zijn van IHG, wordt hun gebruik van uw gegevens beheerd door hun eigen privacymethoden.


Gegevens die we verzamelen en hoe we die gebruiken en bekendmaken

We verzamelen persoonlijke informatie rechtstreeks van u, over u via andere personen/entiteiten/online kanalen, en automatisch wanneer u onze website of mobiele toepassing of een ander digitaal kanaal van het IHG-merk gebruikt, en via bepaalde aanbiedingen of diensten die beschikbaar zijn bij hotels van het IHG-merk (zoals wifi via IHG Connect). Meer informatie vindt u hieronder. Wij verzamelen en gebruiken voornamelijk informatie over u als u (of iemand namens u) een boeking doet om te verblijven in een hotel van het IHG-merk of een hotel aangeboden via IHG-reserveringen, deelneemt aan een van onze loyaliteitsprogramma's, zoals IHG® One Rewards, of met ons in contact bent via onze zakelijke site of mobiele toepassing of een ander digitaal kanaal van het IHG-merk. U hoeft ons uw persoonlijke informatie niet te verstrekken om onze website of mobiele app te gebruiken; in sommige gevallen kunnen we u echter geen diensten verlenen zonder uw persoonlijke informatie (we kunnen bijvoorbeeld een gevraagde boeking niet voltooien of u registreren voor ons beloningsprogramma). Klik op de betreffende link hieronder voor meer informatie over hoe wij uw informatie verzamelen, gebruiken en bekendmaken en hoe u zich daarvoor kunt afmelden.

Informatie die we verzamelen:

Rechtstreeks van u: We verzamelen informatie over u wanneer u een boeking maakt via ons reserveringssysteem of verblijft in een hotel van het IHG-merk. Gegevens die in de loop van de reservering en tijdens uw verblijf worden verzameld, kunnen onder andere zijn:

 • Uw naam, e-mailadres, huis- en bedrijfsadres, telefoonnummer, nationaliteit en de informatie van uw betaalkaart; voor sommige reserveringen vragen we mogelijk ook informatie over uw nationale identiteitskaart of uw paspoort namens het IHG-hotel waar dit vereist wordt door het hotel om te voldoen aan de toepasselijke plaatselijke wetgeving of het lokale beleid van het hotel.
 • Gegevens met betrekking tot uw lidmaatschap van een van onze diensten of programma's of die van onze programmapartners, zoals uw IHG® One Rewards-nummer of frequent-flyernummer; en
 • Informatie zoals verblijfs- en kamervoorkeuren, gemaakt in de loop van uw reservering, zoals het kamertype van uw voorkeur en specifieke verzoeken aan het hotel.

Als u ons bij het boeken of tijdens uw verblijf persoonlijke informatie verstrekt van andere personen, bijvoorbeeld familieleden of collega's, verzoeken wij u om te verifiëren dat zij ermee akkoord zijn dat hun persoonlijke informatie aan ons wordt bekendgemaakt, en hen te verwijzen naar deze privacyverklaring als ze meer willen weten over hoe wij hun informatie gebruiken.

Van door IHG geëxploiteerde hotels: we ontvangen informatie over uw boekingen en verblijven van de door IHG geëxploiteerde hotels, met inbegrip van de boekingen die u rechtstreeks bij het hotel hebt gemaakt. De informatie die we ontvangen omvat de namen van alle personen die in de boeking inbegrepen waren, de data van uw verblijf, het aantal volwassenen en kinderen dat verblijft, de tariefgegevens, het kamertype en soort verblijf/maaltijdplan en de aankopen die tijdens uw verblijf zijn gedaan.

Uit andere bronnen: We verzamelen ook reserveringsgegevens over u via andere personen/instanties, waaronder reisbureaus, websites die geen eigendom zijn van en niet worden beheerd door IHG, personen die namens u boeken (bijvoorbeeld een familielid, bedrijfsvertegenwoordiger), uw werkgever of een andere entiteit. Wij kunnen ook (indirect) gegevens over u verzamelen van luchtvaartmaatschappijen en andere reisaanbieders die betrokken zijn bij uw reservering; wij kunnen bijvoorbeeld van een reispartner informatie verkrijgen over uw aankomsttijd en deze gegevens gebruiken om contact met u op te nemen over opties voor vroeg inchecken. Wij kunnen gegevens over u verkrijgen via socialmediapagina's, als u bijvoorbeeld een opmerking achterlaat op de socialmediapagina van IHG of als u een opmerking maakt over IHG in een openbare feed voor social media. We gebruiken deze gegevens om onze diensten aan u en aan andere klanten te verbeteren.

Automatisch: we verzamelen automatisch gegevens over u tijdens uw gebruik van onze website, mobiele app, onze social mediakanalen, interactie met onze overige digitale kanalen en, in sommige gevallen, wanneer we met u corresponderen via e-mail. In die gevallen wordt mogelijk automatisch informatie verzameld, zoals gegevens over uw land, IP-adres (Internet Protocol), de ID van uw apparaat, MAC-adres (Media Access Control), uw interacties met deze kanalen en andere kenmerken van uw systeem of apparaat. Deze informatie wordt verzameld voor zowel functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze services te verbeteren. Deze informatie kan ook worden gebruikt voor fraudepreventie, globale trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te kunnen tonen. Meer informatie over deze methoden kunt u vinden in het onderstaande gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologieën. We koppelen doorgaans geen IP-adres aan uw IHG® One Rewards-profiel.

Speciale hotelprogramma's/biometrie: Bij IHG zijn we altijd op zoek naar meer manieren om uw ervaring met ons te verbeteren. Een beperkt aantal hotels biedt nu inchecken met biometrische gegevens, zodat u niet in de rij hoeft te staan. Verder is het in sommige hotels ook mogelijk via biometrische gegevens toegang te krijgen tot de kamers. Voor deze programma's is uw uitdrukkelijke toestemming vereist, en alle gegevens die wij via uw deelname verzamelen, worden uitsluitend gebruikt voor het programma, zoals beschreven in de kennisgeving die u bij het aanmelden werd verstrekt.

Wat doen we met deze informatie: Wij gebruiken uw gegevens voornamelijk voor het voltooien van uw hotelreservering en voor het verzorgen en beheren van ons IHG® One Rewards-programma. Dit kan inhouden dat wij vóór uw verblijf met u communiceren (bijv. door een bevestigings-e-mail te sturen). Na uw verblijf sturen we u mogelijk communicaties en klantentevredenheidsvragenlijsten om feedback over uw ervaring te krijgen. Wanneer u in een hotel verblijft, ontvangen wij niet alle gegevens over uw verblijf; als u bijvoorbeeld een spabezoek boekt, kan die spaservice worden geleverd door het hotel van het IHG-merk (niet IHG) of door een lokale instelling.

In sommige gevallen, en in de gevallen waarin we uw toestemming hebben of waarbij dit onder de geldende wet is toegestaan, sturen we u mogelijk marketingcommunicaties (mogelijk inclusief sms-berichten of gesprekken die worden gedaan met behulp van automatische kiestechnologie) voor producten en diensten die volgens ons relevant voor u zijn. We gebruiken gegevens in verband met uw verblijf mogelijk ook om doelgerichte advertenties op onze websites, mobiele apps, onze digitale kanalen of op websites van derden weer te geven of om u relevantere berichtgeving te sturen. Bovendien voegen wij uw gegevens samen met die van andere gasten voor volledige trend- en statistische analyse ter evaluatie en verbetering van onze producten en diensten, voor het plannen van nieuwe hotellocaties en diensten en voor ander marktonderzoek.

We zullen aangeven of de gevraagde gegevens verplicht zijn; het niet verstrekken van dergelijke gegevens kan invloed hebben op onze mogelijkheid om bepaalde diensten aan u te leveren en/of dit voorkomen.

Aan wie we uw gegevens bekendmaken: We maken uw reserveringsgegevens als volgt bekend:

 • Hotels: we maken reserveringsgegevens bekend aan het hotel waar u verblijft om uw reservering uit te voeren. Houd er rekening mee dat we niet al uw gegevens bekendmaken aan het hotel. We maken bijvoorbeeld uw reserveringsgegevens bekend (zoals naam, verblijfsdata en sommige van uw IHG® One Rewards-gegevens als u lid bent, zoals of u lid bent en uw lidmaatschapsniveau, en uw identiteitskaart-/paspoortgegevens als het hotel dit vereist).
 • Dienstverleners: We maken uw informatie bekend aan externe dienstverleners voor het leveren van diensten met betrekking tot ons bedrijf en om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren. Zo kan een dienstverlener of een product van een dienstverlener worden gebruikt voor marktonderzoek en gegevensanalyse, of kunnen gegevens aan online partners worden bekendgemaakt zodat wij of onze online partners namens ons met u kunnen communiceren en via hun platforms en andere websites of platforms advertenties kunnen aanbieden. In bepaalde gevallen, afhankelijk van de lokale toestemmingsvereisten, kunnen onze dienstverleners ons ondersteunen met verschillende marketingcampagnes. Deze partijen zijn gemachtigd uw persoonlijke informatie uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.
 • Partners: Wanneer wettelijk toegestaan, of indien wij uw toestemming hebben, maken wij uw informatie mogelijk ook bekend aan derden, waaronder onze IHG® One Rewards-partners en anderen, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen. Om u een zo soepel mogelijke reiservaring te bieden, werken wij samen met andere bedrijven die mogelijk betrokken zijn bij uw reisplannen (bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven) via een gemeenschappelijke dienstverlener, die mogelijk, waar wettelijk toegestaan, bepaalde informatie over uw aanstaande reis bekend kunnen maken. We gebruiken deze informatie om onze producten en diensten op u af te stemmen (bijv. laat/vroeg inchecken) of om u aanbiedingen te doen met betrekking tot uw reis van andere bedrijven. U kunt zelf bepalen of u deze berichten en aanbiedingen wilt ontvangen; log op elk gewenst moment in bij het IHG® One Rewards-voorkeurencentrum om te bekijken hoe wij met u communiceren en dit eventueel aan te passen. Bovendien hebben inwoners van bepaalde staten van de VS het recht om te klikken op de link “Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen”. Daarmee wordt het delen geëlimineerd dat onder de toepasselijke wetgeving een verkooptransactie kan vormen. Andere verzoeken kunnen worden gericht aan een van onze wereldwijde klantenservicekantoren of het Privacy Office.

Daarnaast maken wij gegevens over uw verblijven bekend aan andere entiteiten, waaronder mogelijk wetshandhavingsinstanties, professionele adviseurs en andere personen, in gevallen zoals:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.

Gegevens die we verzamelen: We verzamelen gegevens van u tijdens uw lidmaatschap van onze loyaliteitsprogramma's en diensten, inclusief ons voornaamste loyaliteitsprogramma IHG® One Rewards. Gegevens die we verzamelen tijdens uw inschrijving en deelname aan deze programma's bestaan onder meer uit:

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit, verjaardag en gegevens van uw betaalkaart;
 • Uw lidmaatschapsnummer en pincode, evenals details van uw lidmaatschappen bij een van onze programmapartners, zoals onze luchtvaartmaatschappij of autoverhuurpartners;
 • Informatie die u naar eigen keuze invoert in uw loyaliteitsprofiel, zoals uw persoonlijke verblijfs- en bestemmingsvoorkeuren;
 • Marketingvoorkeuren, waaronder de manier waarop u het liefst wilt dat IHG contact met u opneemt, en in wat voor informatie u geïnteresseerd bent.
 • Uw verblijven bij hotels van het IHG-merk, inclusief hotelnaam, verblijfsdata en in sommige gevallen het totaalbedrag in dollars van uw verblijf (en, in sommige gevallen, een gespecificeerd overzicht van uw uitgaven bij het hotel).

We kunnen deze gegevens via u, andere bronnen en automatisch verzamelen.

Van u/iemand anders die namens u handelt: Wij verzamelen uw gegevens via onze wereldwijde reserverings- en klantenservicekantoren, via onze websites, mobiele toepassingen of via onze andere digitale kanalen.

Hotels: Wij ontvangen gegevens over uw verblijf van hotels van het IHG-merk en andere hotels binnen het IHG-netwerk zodat wij het programma kunnen honoreren.

Serviceproviders: Wij kunnen ook gegevens over u verzamelen uit andere bronnen, waaronder instanties die ons helpen bij het bevestigen van de juistheid van uw postadres; in sommige gevallen ontvangen we de bijgewerkte adresverificatie niet van de verkoper; in plaats daarvan kan de verkoper onze mailing eenvoudig bijwerken met het adres dat volgens hem overeenkomt met de vereisten voor postdiensten.

Andere bronnen: We kunnen gegevens over u verkrijgen via socialmediapagina's, als u bijvoorbeeld een opmerking achterlaat op de socialmediapagina van IHG of als u een opmerking maakt over IHG in een openbare feed voor social media. We gebruiken deze gegevens om onze diensten aan u en aan andere klanten te verbeteren. We koppelen deze gegevens doorgaans niet met uw beloningenprofiel. We verkrijgen ook demografische gegevens van instanties, meestal in geaggregeerde vorm. We kunnen deze gegevens gebruiken in combinatie met gegevens in uw profiel om te bepalen waarover wij u op de hoogte kunnen stellen.

Uw vrienden: We kunnen, indien nodig met toestemming of op een andere geëigende wettige basis, informatie over u inwinnen bij vrienden als ze u naar ons doorverwijzen.

Automatisch: Wij verzamelen automatisch gegevens over u als u onze website bezoekt, via onze mobiele toepassing, onze e-mails en social mediakanalen. In die gevallen worden mogelijk automatisch gegevens verzameld, zoals gegevens over uw land, het IP-adres (Internet Protocol), MAC-adres (Media Access Control) en andere kenmerken van uw systeem of apparaat, in overeenstemming met een geschikte wettige basis. Deze informatie wordt verzameld voor zowel functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze services te verbeteren. Deze informatie kan ook worden gebruikt voor globale trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te kunnen tonen. Meer informatie over deze methoden kunt u vinden in het onderstaande gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie, en in het gedeelte Cookies en andere tracking-technologieën. We koppelen doorgaans geen IP-adres aan uw IHG® One Rewards-profiel.

Hoe we deze gegevens gebruiken: We gebruiken uw gegevens voor het beheren en leveren van diensten in verband met onze loyaliteitsprogramma's. We gebruiken uw gegevens ook om onze producten en diensten te verbeteren. Wanneer wettelijk toegestaan, of wanneer wij uw toestemming hebben, maken wij uw gegevens mogelijk ook bekend aan andere partijen, zoals onze loyaliteitspartners, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen.

Het kan hierbij onder meer gaan om:

 • Inschrijving bij het loyaliteitsprogramma;
 • De bestelling en levering van artikelen die u online hebt ingewisseld, inclusief artikelen en diensten aangeboden door onze IHG® One Rewards-partners;
 • Het aan u versturen van updates, accountafschriften en andere informatie in verband met uw deelname aan een van onze programma's of diensten;
 • Het aan u versturen van marketingcommunicatie (mogelijk ook sms'jes of telefoongesprekken met behulp van automatische kiestechnologie), met uw toestemming waar dat wettelijk verplicht is, in verband met de producten en diensten die door IHG of onze IHG® One Rewards-partners of aangesloten maatschappijen worden aangeboden;
 • Levering aan u van gepersonaliseerde advertenties of communicaties voor IHG-producten en/of -diensten die volgens ons relevant voor u kunnen zijn; en
 • Analyses, statistische analyses en andere research.

Hoewel verschaffing van veel van de gevraagde informatie vrijwillig is, heeft het niet aanleveren van bepaalde informatie mogelijk invloed op en/of maakt het ons onmogelijk om u bepaalde diensten aan te bieden.

Zo nu en dan organiseren we acties waarbij we IHG® One Rewards-leden vragen een vriend aan te bevelen bij IHG® One Rewards, met toestemming of op een andere geëigende wettige basis. Wij vragen leden dan altijd om te controleren of mensen die ze aanbevelen, akkoord gaan met het doorgeven van hun persoonlijke gegevens aan ons, en hun vrienden deze privacyverklaring te laten lezen als ze willen weten hoe wij hun gegevens gebruiken.

Hoe u uw marketingvoorkeuren kunt instellen: In ons online voorkeurencentrum kunt u aangeven welke marketingcommunicatie u van ons wilt ontvangen. U kunt ons Voorkeurencentrum bezoeken en in het gedeelte Voorkeuren beheren en informatie vindt u meer informatie.

Daarnaast kunt u het verzamelen van uw persoonlijke gegevens voor gebruik bij gericht adverteren uitschakelen. Ga naar Cookies beheren en blokkeren om te lezen hoe u dit kunt doen.

We raden u ook aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen die voor u beschikbaar zijn op alle socialmediaplatforms, evenals uw voorkeuren van uw IHG® One Rewards-account, regelmatig te controleren. Bovendien hebben inwoners van bepaalde staten van de VS het recht om te klikken op de link Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen . Daarmee wordt het delen geëlimineerd dat onder de toepasselijke wetgeving een verkooptransactie kan vormen.

Aan wie we uw gegevens bekendmaken: Tijdens uw deelname aan onze loyaliteitsprogramma's maken wij uw gegevens als volgt bekend:

 • Loyaliteitspartners: om u de producten en diensten te leveren die u hebt aangevraagd en, voor zover wettelijk toegestaan, om de partner zijn eigen producten en diensten aan u aan te laten bieden. We kunnen er ook voor kiezen samen te werken met een ander bedrijf om een product aan te bieden, zoals een co-branded creditcard. U hebt opties om te bepalen hoe wij uw informatie bekendmaken; log op elk gewenst moment in bij het voorkeurencentrum om uw keuzes te bekijken en aan te passen. Bovendien hebben inwoners van bepaalde staten van de VS het recht om te klikken op de link Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen . Daarmee wordt het delen geëlimineerd dat onder de toepasselijke wetgeving een verkooptransactie kan vormen.
 • Dienstverleners: voor het uitvoeren van het programma en om u de door u gevraagde producten en diensten te leveren. We gebruiken ook dienstverleners om ons te ondersteunen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen zijn gemachtigd om uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.

Daarnaast maken wij gegevens in de volgende gevallen bekend:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging in een rechtsgebied; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere bedrijfstransactie.

 

Gegevens die we verzamelen: Wij verzamelen gegevens van u wanneer u zich aanmeldt voor het ontvangen van bedrijfsnieuws of aandeelhoudersdocumenten, deelneemt aan enquêtes, beoordelingen indient, contact opneemt met onze klantenservice of op een andere manier feedback geeft aan ons, rechtstreeks of via social media of andere digitale kanalen.

Zakelijk nieuws: Het kan gaan om de volgende gegevens:

 • Informatie met betrekking tot uw registratie voor zakelijk nieuws zoals uw naam, e-mailadres, beroep, land/regio en e-mailvoorkeuren voor nieuws;
 • Informatie voor het ontvangen van documenten voor aandeelhouders zoals uw voorletters, achternaam, postcode, aandeelhouder accountnummer, e-mailadres en wachtwoord voor berichten voor aandeelhouders.

Wij verzamelen deze gegevens direct van u wanneer u zich aanmeldt voor zakelijk nieuws of documenten voor aandeelhouders op onze zakelijke site.

Wedstrijden of prijsvragen: Wij verzamelen contactgegevens van u wanneer u zich inschrijft voor een wedstrijd of prijsvraag; deze gegevens nemen wij niet noodzakelijkerwijs op als onderdeel van uw IHG® One Rewards-profiel. In deze gevallen verzamelen we gegevens van en over u voor het uitvoeren en beheren van de respectievelijke wedstrijd, prijsvraag of dienst waaraan u naar eigen keuze besluit deel te nemen. De verzamelde informatie kan onder meer bestaan uit persoonlijke gegevens, zoals uw naam en adres, evenals bepaalde demografische gegevens die u naar keuze verstrekt. In alle gevallen verzamelen, gebruiken en beveiligen we uw informatie volgens de algemene principes die in deze privacyverklaring uiteen worden gezet, tenzij anders wordt vermeld.

Andere wijzen van gegevens verzamelen: Wij verzamelen ook gegevens van u wanneer u zich aanmeldt voor ontvangst van onze nieuwsbrieven of andere speciale aanbiedingen en acties, een van onze mobiele applicaties downloadt of deelneemt aan een van onze andere diensten. De soort gegevens die wij van u verzamelen is afhankelijk van uw interactie met onze site en diensten.

Automatisch: we verzamelen automatisch gegevens over u als u onze website bezoekt, via onze mobiele app, onze e-mails en social mediakanalen. In die gevallen worden mogelijk automatisch gegevens verzameld, zoals gegevens over uw land, het IP-adres (Internet Protocol), de ID van uw apparaat, MAC-adres (Media Access Control) en andere kenmerken van uw systeem of apparaat, in overeenstemming met de passende wettelijke basis. Deze informatie wordt verzameld voor zowel functionele doeleinden als om uw ervaring bij het gebruik van deze services te verbeteren. Deze informatie kan ook worden gebruikt voor fraudepreventie, globale trend- en statistische analyses en om u relevantere advertenties en berichten te kunnen tonen. Meer informatie over deze methoden kunt u vinden in het onderstaande gedeelte Gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie, en in het gedeelte Cookies en andere tracking-technologieën. We koppelen doorgaans geen IP-adres aan uw IHG® One Rewards-profiel.

Hoe we deze gegevens gebruiken: We gebruiken uw gegevens om u te voorzien van zakelijk nieuws en van de documenten voor aandeelhouders waarvoor u zich hebt aangemeld. Voor zakelijk nieuws kunt u uw communicatievoorkeuren wijzigen zoals hieronder beschreven onder Uw communicatievoorkeuren beheren.

Als u zich aanmeldt voor een actie, kunnen we die actie aan uw account koppelen (bijv. als deze gekoppeld is aan een IHG® One Rewards-programma). Als u zich aanmeldt voor een wedstrijd of prijsvraag, gebruiken wij uw gegevens ten behoeve van die wedstrijd of prijsvraag. Houd er rekening mee dat er mogelijk aanvullende regels gelden voor de prijsvraag of wedstrijd, en dat aan deze regels aanvullende informatie verbonden is over hoe wij uw verzamelde gegevens zullen gebruiken voor elk evenement waar u aan wilt deelnemen.

Zie voor aanvullende informatie over online verzamelde gegevens Online kanalen en onze Cookies en andere tracking-technologieën.

Aan wie we uw informatie bekendmaken: We kunnen uw informatie bekendmaken aan onze dienstverleners die namens ons diensten verlenen ter ondersteuning van onze zakelijke site en de functies voor onze aandeelhouders. Deze diensten kunnen omvatten: het verstrekken van aandeelhoudersdocumenten en het leveren van diensten met betrekking tot het beheer van ons aandeelhoudersregister. Deze partijen zijn gemachtigd uw persoonlijke informatie uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.

Daarnaast maken wij uw gegevens in de gevallen bekend zoals:

 • wanneer wij te goeder trouw denken dat de openbaarmaking wettelijk wordt vereist of ter bescherming van de veiligheid van hotelgasten, werknemers, het publiek of IHG-eigendommen;
 • wanneer openbaarmaking vereist is voor naleving van een rechtsvordering, gerechtelijk bevel, dagvaarding, bevelschrift of gerechtelijke vervolging; of
 • in het geval van fusie, verkoop van activa of andere gerelateerde transactie.

 


Wij streven ernaar uw gegevens te verzamelen en te gebruiken volgens de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Wij verzamelen, gebruiken en maken uw gegevens bekend als we over de juiste rechtsgrond beschikken om dit te doen.

Dit kan zijn omdat:

 • u ons toestemming heeft verleend om de persoonsgegevens te gebruiken;
 • ons gebruik van uw gegevens noodzakelijk is om onze overeenkomst met u uit te voeren, bijvoorbeeld voor het beheren van uw boeking en het exploiteren en verlenen van diensten in verband met ons loyaliteitsprogramma volgens de voorwaarden van onze overeenkomst met u;
 • ons gebruik van uw gegevens noodzakelijk is om te voldoen aan de verantwoordelijkheden die wij hebben ten opzichte van onze regelgevers, belastingautoriteiten, wetshandhaving, of om op andere wijze aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen;
 • ons gebruik van uw gegevens is in ons legitieme belang als commerciële organisatie, bijvoorbeeld voor exploitatie en verbetering van onze diensten, en om mensen geïnformeerd te houden over onze producten en diensten (onder meer voor profilering en gerichte advertenties) - in die gevallen zullen wij te allen tijde uw gegevens naar behoren behandelen en uw recht op privacy respecteren. U hebt altijd het recht, afhankelijk van de toepasbare wet, om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens zoals uitgelegd in Bezwaar maken tegen ons gebruik van uw gegevens.

Voor meer informatie over de rechtsgrond voor het verwerken van persoonlijke gegevens door ons kunt u contact met ons opnemen (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen). U kunt uw toestemming om uw gegevens te verwerken op elk moment intrekken door contact op te nemen met het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen).

 


Gegevensoverdracht

Aangezien wij opereren via een wereldwijd netwerk van kantoren, reserverings- en servicecentra, datacentra en hotels, kan het nodig zijn dat uw gegevens, bijvoorbeeld gegevens die zijn verzameld in verband met het maken van een reservering of een verblijf in een IHG- hotel, deelname aan een van onze loyaliteitsprogramma's of interactie met ons via onze bedrijfswebsite, websites, e-mails of onze andere digitale kanalen, worden overgebracht naar een land buiten het land waar de gegevens oorspronkelijk zijn verzameld of buiten het land waar u woont of waarvan u de nationaliteit hebt. De gegevens die u tijdens een reservering of door het gebruik van andere diensten aan ons verstrekt, kunnen worden overgedragen aan entiteiten en hotels van IHG of aangesloten maatschappijen over de hele wereld met als doel deze diensten uit te voeren of mogelijk te maken. Het zal ook noodzakelijk zijn om deze gegevens over te dragen aan anderen, waaronder maar niet beperkt tot onze hotels van het IHG-merk, partners en onze externe dienstverleners.

In het geval we informatie afkomstig uit de Europese Unie ("EU") of het Verenigd Koninkrijk ("VK"), Brazilië of Turkije overdragen naar een land buiten het land van oorsprong, ondernemen we de nodige stappen om ervoor te zorgen dat een dergelijke overdracht zorgvuldig wordt beheerd om uw privacyrechten te beschermen:

 • overdrachten binnen de IHG Group zullen worden gedekt door een overeenkomst die wordt aangegaan door leden van de IHG Group (overeenkomst binnen de groep onderling), waarmee elk lid zich contractueel verplicht te waarborgen dat uw gegevens op adequate en consistente wijze worden beschermd op het moment dat deze worden overgedragen binnen de IHG Group;
 • daar waar wij uw gegevens overdragen naar buiten de IHG Group inclusief andere bedrijven die ons een dienst verlenen, zullen wij hen contractuele verplichtingen opleggen en garanties eisen met betrekking tot het beschermen van uw gegevens. Sommige van deze garanties zijn algemeen erkende certificeringssystemen zoals standaard contractclausules;
 • we zullen alleen persoonlijke gegevens overdragen aan landen waarvan erkend is dat ze in voldoende mate rechtsbescherming bieden of waar naar onze tevredenheid alternatieve regelingen getroffen zijn ter bescherming van uw privacyrechten, of nadat we van u uitdrukkelijke toestemming hebben verkregen; en
 • elk verzoek om informatie dat we ontvangen van autoriteiten of toezichthouders zal worden beoordeeld voordat we persoonlijke gegevens bekendmaken, waar de geldende wetgeving dat toestaat.

Wanneer we anderszins persoonlijke gegevens tussen rechtsgebieden overdragen, zullen we stappen ondernemen zoals vereist door de lokale wetgeving om ervoor te zorgen dat een dergelijke overdracht wordt beheerd om uw privacyrechten te beschermen.

 


Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie

Wij en onze dienstverleners gebruiken cookies, pixels, webbakens, tracking tools en andere gelijksoortige technologieën op onze websites, mobiele applicaties en in andere delen van ons bedrijf voor het verzamelen van gegevens en om u te voorzien van de diensten die u hebt aangevraagd of waaraan u deelneemt en voor het leveren van gerichte advertenties. Onder voorbehoud van lokale toestemmingsvereisten kunnen we deze en andere verzamelde gegevens, zoals een gehashd e-mailadres, gebruiken om ons en onze dienstverleners te helpen bij het vaststellen van andere apparaten die u gebruikt (bijv. een mobiele telefoon, tablet, andere computer, etc.). Als u bijvoorbeeld onze mobiele toepassingen gebruikt en erin toegestemd hebt uw locatiegegevens met ons te delen, dan worden deze gegevens mogelijk verzameld via gps om ons in staat te stellen bepaalde gepersonaliseerde diensten aan u te leveren, zoals aanbevelingen voor hotels in de buurt, aangepaste aanbiedingen en acties. Uw locatievoorkeuren kunnen op het apparaat worden ingesteld of gewijzigd of door uw instellingen op het relevante socialmediaplatform te wijzigen. Deze gegevens omvatten ook persoonlijk identificeerbare informatie die u verstrekt wanneer u lid wordt van een van onze loyaliteitsprogramma's om ons in staat te stellen uw lidmaatschap te verifiëren. Wij, en onze dienstverleners, kunnen ook gebruikmaken van tracking via verschillende apparaten en andere gegevens die we over u verzamelen om gerichte advertenties op uw apparaten aan te bieden. We gebruiken de gegevens die we verzamelen ook om onze producten en diensten te verbeteren en om uw ervaring tijdens een bezoek aan onze websites en het gebruik van onze mobiele apps te verbeteren. Als u deze functies van derden gebruikt, wordt u ook beschermd door het privacybeleid van deze derden. Klik voor meer informatie over deze onderwerpen op het relevante gedeelte hieronder.

We kunnen een beroep doen op leveranciers om bepaalde interactieve functies te leveren voor onze websites, mobiele applicaties en andere onderdelen van ons bedrijf. Uw gebruik van deze interactieve functies is vrijwillig, en mogelijk bewaren we de informatie die u invoert via deze functies. We kunnen bijvoorbeeld een interactieve chatfunctie aanbieden op de website om u bij te staan op het gebied van klantenservice. Als u deelneemt aan die interactieve chat, is het mogelijk dat de inhoud van de chat wordt vastgelegd en wordt bewaard. Door het gebruik van deze functies kunnen onze leveranciers de verkregen informatie verwerken om in onze naam de service te verlenen.


Cookies en andere tracking-technologieën

Wat is een cookie: Een "cookie" is een klein tekstbestand dat in de webbrowser of op het apparaat van een internetgebruiker wordt geplaatst en wordt gebruikt om informatie over die partij te onthouden en te verkrijgen. Er wordt mogelijk een cookie aan u toegewezen wanneer u onze websites bezoekt of wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. In sommige gevallen, en indien wettelijk toegestaan, worden cookies mogelijk ook gebruikt ten behoeve van bepaalde e-mailcampagnes.

Wat voor soort cookies we gebruiken en hoe we ze gebruiken: We gebruiken drie primaire soorten cookies, namelijk:

 • Functionele cookies – deze cookies ondersteunen het gebruik van de website en toepassingen en schakelen bepaalde functies in om uw ervaring te verbeteren. We gebruiken bijvoorbeeld functionele cookies om uw reservering mogelijk te maken en om uw keuzes te onthouden terwijl u van pagina naar pagina navigeert. We gebruiken ook functionele cookies om dingen te onthouden zoals uw aanmeldingsgegevens en hotelvoorkeuren om te voorkomen dat u deze steeds opnieuw moet invullen.
 • Prestatiecookies – deze cookies verzamelen gegevens die nodig zijn om de website en onze toepassingen te ondersteunen en stellen ons in staat onze website te verbeteren en eventuele problemen vast te stellen die u tijdens uw bezoek aan onze website bent tegengekomen. Prestatiecookies bieden ons bijvoorbeeld informatie over de manier waarop u op onze website bent terechtgekomen en hoe u tijdens uw bezoek door onze website hebt genavigeerd. We gebruiken deze cookies ook om bepaalde statistische en analysegegevens te verzamelen, zoals hoeveel bezoekers onze website heeft gehad of hoe effectief onze advertenties zijn.
 • Doelgroepgerichte cookies – deze cookies worden gebruikt om gegevens over u te verzamelen om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren en u te voorzien van doelgerichte advertenties die volgens ons relevant voor u zijn. We gebruiken doelgroepgerichte cookies op onze websites en in onze toepassingen voor verschillende marketinginitiatieven en -campagnes. Zie het gedeelte Gericht adverteren hieronder voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over cookies en de manier waarop ze worden gebruikt op: http://www.allaboutcookies.org/.

Cookies: Zoals hierboven beschreven, gebruiken we een aantal dienstverleners om ons te helpen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen kunnen op aanwijzing van ons cookies plaatsen om ons te helpen bij het verzamelen van gegevens en om u advertenties te bieden die volgens ons relevant voor u kunnen zijn. In sommige gevallen ondersteunen deze partijen ons ook bij het leveren van bepaalde statistische en analytische gegevens in verband met onze marketingpraktijken. We maken mogelijk ook gegevens bekend die door cookies (en andere tracking-technologieën) worden verzameld met derden voor gebruik bij hun eigen analytische en marketingdoeleinden. Deze derde partijen kunnen u gerichte advertenties bieden over hotels al dan niet van het IHG-merk. De gedeelde gegevens kunnen gegevens omvatten die zijn verzameld via cookies, zoals uw IP-adres/apparaat-ID en gegevens over de zoekopdracht die u hebt uitgevoerd op onze website (bijv. u was op zoek naar een hotel in New York), maar laat uw naam of IHG® One Rewards-gegevens buiten beschouwing. 

Cookies beheren en blokkeren: U kunt uw cookievoorkeuren wijzigen in onze Tool voor cookievoorkeuren, die ook bereikbaar is vanuit het Privacy- en cookiecentrum. U kunt ervoor kiezen onze websites zonder cookies te bezoeken, maar in sommige gevallen zijn bepaalde diensten, functies en functionaliteiten dan niet beschikbaar. Als u de site wilt bezoeken zonder cookies, kunt u uw browser instellen om alle cookies te weigeren of om u in te lichten als er een cookie wordt aangemaakt. Elke browser is anders. Lees daarom het menu Help van uw browser voor meer informatie over het wijzigen van uw cookievoorkeuren.

In verband met cookies geplaatst door onze dienstverleners nemen we deel aan het Self-Regulatory Program for Online Behavioral Advertising (het zelfregulerende programma voor online op gedrag gebaseerde reclame) beheerd door de Digital Advertising Alliance. Als onderdeel van deze belofte heeft IHG ingestemd met naleving van de normen en richtlijnen die door de DAA worden afgekondigd. Ga voor meer informatie over gerichte advertenties en/of het afmelden van automatische verzameling voor deze doeleinden naar http://www.aboutads.info/choices/ of http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk en Canada beheren de lokale DAA-organisaties een gelijksoortig 'advertentiekeuzeprogramma': zie http://www.youronlinechoices.com (Verenigd Koninkrijk/Europa) en http://youradchoices.ca/ (Canada). Wanneer u deze cookies voor gerichte advertenties uitschakelt, geldt uw afmelding specifiek voor de webbrowser of het mobiele apparaat waarmee u de afmelding hebt ingesteld. Wanneer u meerdere apparaten of browsers gebruikt, dient u voor elke browser en elk apparaat afzonderlijk de afmelding in te stellen.

Andere technologieën: Andere technologieën zoals pixels en web beacons worden mogelijk ook op onze website, in onze mobiele toepassingen, in e-mailberichten en in andere bedrijfsgebieden gebruikt. Deze technologieën worden gebruikt ter verbetering van onze producten en diensten, evenals onze marketinginspanningen. In onze e-mails gebruiken we pixels om ons te helpen het succes van onze reclamecampagnes te bepalen, bijvoorbeeld om ons te laten zien of u een e-mail hebt geopend, verwijderd of doorgestuurd, of dat u op een link in de e-mail hebt geklikt. 

Gericht adverteren: Wij en onze dienstverleners kunnen gerichte advertenties aanbieden door het gebruik van cookies, pixels en webbakens van onszelf of van anderen wanneer u onze website bezoekt, onze mobiele toepassingen gebruikt of websites van andere entiteiten bezoekt. In sommige gevallen zijn dit permanente cookies. Zoals hierboven beschreven in Het gebruik van onze websites, mobiele applicaties en andere technologie gebruiken wij en onze dienstverleners ook cookies en andere gegevens om andere apparaten en webbrowsers die u gebruikt te herkennen zodat wij en onze dienstverleners u gerichte advertenties op die apparaten kunnen aanbieden. We doen dit om u te voorzien van advertenties die volgens ons relevant voor u zijn, evenals ter verbetering van onze eigen producten en diensten, inclusief de functionaliteit en prestaties van onze websites en mobiele toepassingen. Als u meer wilt weten over het afmelden voor bepaalde soorten gerichte advertenties, zie dan het gedeelte Cookies beheren en blokkeren hierboven.

Do-Not-Track: Onze systemen herkennen op dit moment geen "do not track"-signalen van browsers. U kunt echter bepaalde tracking uitschakelen, zoals in dit gedeelte wordt besproken (d.w.z. door uitschakeling van cookies); u kunt ook kiezen voor 'opt out' van doelgerichte advertenties door het opvolgen van de instructies op de websites van de DAA en het Network Advertising Initiative .

In sommige rechtsgebieden, en waar dat wettelijk is toegestaan of met uw toestemming, ontvangen wij mogelijk gegevens over uw locatie tijdens en ten behoeve van onze levering aan u van de diensten die hierboven worden beschreven, via uw gebruik van onze website en mobiele toepassingen. Als u bijvoorbeeld onze mobiele toepassingen gebruikt en erin toegestemd hebt uw locatiegegevens met ons te delen, dan worden deze gegevens mogelijk verzameld via gps- of Bluetooth-technologieën om ons in staat te stellen bepaalde diensten aan u te leveren, zoals aangepaste aanbiedingen en acties. Daarnaast kunnen we locatiegegevens van draadloze netwerken of gsm-masten in de nabijheid van uw mobiele apparaat ontvangen, via uw internetprotocol-adres (IP-adres) of via uw gebruik van andere diensten die we in onze hotels leveren. We hebben mogelijk ook toegang tot locatiegegevens die u aan ons doorgeeft door uw gebruik van sociale media, zoals wanneer u uw locatie 'tweet'. Deze gegevens bewaren wij niet als onderdeel van uw IHG® One Rewards-profiel en doorgaans gebruiken wij deze gegevens uitsluitend op het moment waarop u ons deze verstrekt om aan uw verzoek te voldoen. Uw locatievoorkeuren kunnen op apparaatniveau worden ingesteld of gewijzigd of door uw instellingen op het betreffende sociale-mediaplatform te wijzigen.

We ontvangen informatie over u wanneer u onze mobiele toepassingen gebruikt. Sommige gegevens, zoals de fabrikant, het type en de versie van het besturingssysteem van uw apparaat worden automatisch verzameld; andere gegevens worden alleen verzameld als u besluit om deze door te geven en waar dit is toegestaan volgens geldende wetgeving, zoals gegevens over uw locatie. Doorgaans koppelen wij uw precieze geolocatiegegevens die wij hebben verkregen door uw gebruik van onze mobiele apps niet aan uw IHG® One Rewards-account. Het kan soms nodig zijn om uw geolocatiegegevens te koppelen aan uw account om uw deelname aan een bepaald programma of een functie die we aanbieden te ondersteunen, maar wij bewaren uw geolocatiegegevens niet op een manier waarmee uw identiteit kan worden vastgesteld.

Als u onze mobiele app gebruikt, sturen we u tevens van tijd tot tijd pushmeldingen om u op de hoogte te houden van eventuele evenementen of promoties die we voeren. Als u dit soort communicaties niet langer wenst te ontvangen, kunt u ze op apparaatniveau uitschakelen. Om te zorgen dat u de correcte meldingen ontvangt, moeten we bepaalde informatie over uw apparaat, zoals het besturingssysteem en informatie ter identificatie van de gebruiker, verzamelen.

Wij gebruiken mobiele analysesoftware zodat wij beter inzicht hebben in de functionaliteit van onze mobiele applicaties op uw telefoon. Deze software kan gegevens vastleggen, bijvoorbeeld over hoe vaak u de applicatie gebruikt, de activiteiten die binnen de applicatie plaatsvinden, geaggregeerd gebruik, prestatiegegevens en van waar de applicatie werd gedownload.

We kunnen informatie gebruiken uit online bronnen, zoals websites, sociale media en platforms voor het delen van informatie. Deze informatie kan worden gebruikt om onze diensten op maat te maken en te verbeteren en om effectief met u te communiceren, omdat we weten dat veel van onze klanten een aantal mediakanalen gebruiken om te communiceren en informatie bekend te maken.

We gebruiken mogelijk verschillende socialmediafuncties, zoals de 'vind ik leuk'-knop van Facebook op onze websites en in onze mobiele toepassingen. Wij verzamelen bepaalde informatie over u via uw gebruik van deze functies in combinatie met onze diensten en programma's. Afhankelijk van uw account- en privacy-instellingen kunnen we mogelijk gegevens zien die u publiceert tijdens het gebruik van deze socialmediaplatforms, of u nu al dan niet gebruikmaakt van onze diensten. In sommige gevallen, afhankelijk van de omstandigheden, kunnen we contact met u opnemen op deze socialmediaplatforms. De gegevens die u op socialmediasites publiceert, evenals de controlemechanismen rondom deze openbaarmakingen, vallen onder de respectievelijke beleidsrichtlijnen van de socialmediasite.

Wanneer we gegevens uit deze bronnen gebruiken, respecteren wij alle toestemmingen die u hebt ingesteld over hoe u wilt dat uw gegevens voor de verschillende bronnen worden gebruikt. De gegevens die wij via deze platforms verzamelen koppelen wij niet aan uw IHG® One Rewards-account.

We raden u aan om de privacyberichten en voorkeursinstellingen die op uw socialmediaplatforms beschikbaar zijn, regelmatig te controleren. Zie het gedeelte Cookies beheren en blokkeren hierboven voor meer informatie over het uitschakelen van bepaalde soorten gerichte advertenties.

 


Gebruik van WI-FI-diensten (IHG Connect)

Wanneer u de IHG Connect wifi-dienst (IHG Connect) gebruikt, mogen wij bepaalde aanvullende informatie verzamelen en verwerken.

Welke gegevens verzamelen wij?
 • Registratie en door de gebruiker verstrekte gegevens: Wanneer u zich registreert om IHG Connect te kunnen gebruiken, verzamelen wij mogelijk persoonlijke gegevens over u, zoals uw achternaam, IHG® One Rewards-nummer, kamernummer en, afhankelijk van uw locatie en de plaatselijke wetgeving, aanvullende persoonlijke gegevens (zoals uw mobiele telefoonnummer). Daarnaast verstrekt u op diverse manieren persoonlijke gegevens door IHG Connect te gebruiken, bijvoorbeeld als u ons verzoeken stuurt met betrekking tot klantenservice.
 • Apparaat-id's.Tijdens het verlenen van de IHG Connect-service kunnen wij automatisch een apparaat-id (zoals uw IP-adres, MAC-adres of andere unieke identificatiecode) verzamelen voor de computer, het mobiele apparaat of ander apparaat waarmee u gebruik maakt van IHG Connect. Een apparaat-id is een nummer dat automatisch aan uw apparaat wordt toegewezen wanneer u toegang verkrijgt tot IHG Connect, zodat uw apparaat door ons kan worden herkend. Wanneer u IHG Connect gebruikt, kunnen wij uw apparaatherkenner bekijken en deze informatie gebruiken om onze service te verbeteren. We kunnen uw apparaat-id koppelen aan andere gegevens over u, zoals uw IHG® One Rewards-nummer.
 • Andere apparaatgegevens: Wij kunnen ook automatisch gegevens van uw apparaat registreren, zoals het type apparaat, de webpagina's, apps of sites die u bezoekt en de data en tijden waarop u IHG Connect bezoekt, opent of gebruikt (gegevens over internetactiviteit). Hoewel deze gegevens in het algemeen anoniem of samengevoegd zijn, kunnen deze gegevens worden gekoppeld aan uw IHG® One Rewards-nummer en/of andere service-accountgegevens van IHG of permanente id's. Met deze gegevens kunnen wij onze netwerken beheren; daarnaast geven zij informatie over het gebruik van IHG Connect. De inhoud van e-mailcommunicatie of andere elektronische communicatie die u verzendt of ontvangt wanneer u IHG Connect gebruikt, verzamelen of verwerken wij niet.
 • Locatie-informatie:We kunnen informatie verzamelen over uw locatie door uw gebruik van de wifi-diensten die wij in onze hotels aanbieden. Hiermee kunnen wij onze service verbeteren en u bepaalde diensten aanbieden, zoals aanbiedingen en acties op maat.
Hoe wij de informatie gebruiken die wij verzamelen

Wij gebruiken persoonsgegevens uitsluitend voor de doeleinden zoals beschreven in deze privacyverklaring, behalve als u op een andere manier op de hoogte wordt gebracht op het moment dat de gegevens worden verzameld of wanneer dit anderszins is toegestaan door de wet of door u. Wij gebruiken de persoonlijke gegevens die wij verzamelen via IHG Connect:

 • om alle functies van de dienst te bedienen, onderhouden, verbeteren en leveren, om diensten en informatie te leveren die u aanvraagt, om te reageren op opmerkingen en vragen en om gebruikers te ondersteunen.
 • om inzicht te krijgen in de gebruikstrends en -voorkeuren van onze gebruikers en om deze te analyseren, de IHG Connect-service te verbeteren en voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten, functies en functionaliteit. Als u uw contactgegevens of uw iHG® One Rewards-nummer aan ons verstrekt, kunnen wij (met uw toestemming of waar dit wettelijk is toegestaan) u gepersonaliseerde aanbiedingen sturen op basis van uw internetgebruik en locatie. U kunt zich afmelden voor het ontvangen van deze aanbiedingen door in te loggen op de IHG Connect-service of op elk gewenst moment in uw IHG® One Rewards-account. Zie daarvoor het hoofdstuk 'Uw voorkeuren en gegevens beheren' hieronder.

 


Het gebruik van persoonsgegevens voor het creëren van profielen

Ons doel is u een gepersonaliseerde en aangepaste ervaring te bieden als u verblijft in een hotel van het IHG-merk. Om de juiste reclame te bepalen en uw ervaring aan te passen, zoals hierboven beschreven in het deel over cookies, werken wij samen met externe partijen zoals Google en Facebook die ons in staat stellen gericht te adverteren. Naast de activiteiten die hierboven onder Gericht adverteren worden beschreven, koppelen wij ook gebruikers van Facebook en Google tussen verschillende sites en apparaten om beter inzicht te krijgen in uw interesses. Deze informatie gebruiken wij om onze marketingcommunicatie af te stemmen op u zodat wij u informeren over dingen die u het meest waarschijnlijk zullen interesseren. U hebt opties om te bepalen hoe wij uw informatie bekendmaken; log op elk gewenst moment in bij het voorkeurencentrum om uw keuzes te bekijken en aan te passen. Bovendien hebben inwoners van bepaalde staten van de VS het recht om te klikken op de link Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen. Daarmee wordt het delen geëlimineerd dat onder de toepasselijke wetgeving een “verkoop-”/“deeltransactie” kan vormen.

 


Hoe we uw informatie beveiligen

Wij streven ernaar de vertrouwelijkheid en beveiliging van de informatie die u aan ons doorgeeft, te beschermen. Hiertoe worden technische, fysieke en organisationele beveiligingsmaatregelen genomen om te beschermen tegen eventuele ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, schade of verlies van uw informatie. Het kan nooit worden gegarandeerd dat de verzameling, transmissie en opslag van informatie volledig beveiligd is. We nemen echter maatregelen om te zorgen dat gepaste beveiligingsmaatregelen worden genomen om uw informatie te beschermen.

 


Beheer van uw voorkeuren en informatie

We willen waarborgen dat u de benodigde hulpmiddelen tot uw beschikking hebt om de gegevens die u aan ons geeft te beheren, inclusief hoe we met u communiceren. Het is ook belangrijk dat u contact met ons opneemt om uw gegevens bij te werken als de gegevens of een deel ervan onnauwkeurig of veranderd zijn. Klik op het relevante onderstaande gedeelte om meer te weten te komen over hoe u kunt regelen hoe we met u communiceren en hoe u uw gegevens kunt bijwerken, wijzigen en verwijderen. Betrokkenen in de EU, VK en Turkije, bekijk ook de rechten op gegevens onder de specifieke sectie over de rechten van betrokkenen onder de gegevensbeschermingswetten van het VK/de EU/EER en Turkije. Ingezetenen van de VS, bekijk ook de Sectie specifiek voor de VS. Ingezetenen van Californië, bekijk ook de Sectie specifiek voor Californië. Betrokkenen in Brazilië, bekijk ook de Sectie specifiek voor Brazilië. Betrokkenen in de Volksrepubliek China, bekijk ook de Sectie specifiek voor de Volksrepubliek China.

Door de hierboven beschreven dienstverlening kunnen wij, en in sommige gevallen onze hotels van het IHG-merk, IHG® One Rewards-partners en dienstverleners, met u communiceren over een reservering, als lid van een loyaliteitsprogramma, via digitale online diensten (bijv. online reclame, communicatie via social media), of ter ondersteuning van andere diensten die wij leveren.

In sommige gevallen, in het bijzonder als u lid van IHG® One Rewards of een InterContinental Ambassador bent, kunt u naar uw account gaan, u aanmelden en op het gedeelte 'Communicatievoorkeuren' klikken om uw communicatievoorkeuren te wijzigen. IHG® One Rewards-leden kunnen ook contact opnemen met een van onze IHG® One Rewards Service Centers. Bovendien wordt de optie om uw abonnement op marketingcommunicaties op te zeggen, in de communicatie zelf opgenomen. In alle andere gevallen of als u problemen ondervindt bij het opzeggen van een abonnement op bepaalde berichten, neemt u contact op met een van onze internationale klantenservicekantoren of het IHG Privacy Office (de gegevens vindt u onder Contact met ons opnemen).

Houd er overigens rekening mee dat als u het abonnement op een bepaald type communicatie opzegt, dit niet betekent dat uw abonnement op een ander type communicatie ook is opgezegd. Het opzeggen van een abonnement op onze communicaties betekent evenmin opzegging van uw abonnement op bepaalde communicaties die onafhankelijk door onze hotels van het IHG-merk worden uitgevoerd.

Wanneer gegevens die u aan ons doorgeeft onjuist zijn of veranderen, kunt u ons dat laten weten door contact op te nemen met een van onze wereldwijde klantenservicekantoren. In sommige gevallen, vooral als u lid bent van IHG® One Rewards of InterContinental Ambassador bent, kunt u bepaalde aspecten van uw persoonlijke gegevens bijwerken. Ga hiervoor naar uw account, meldt u aan en klik op 'Persoonlijke gegevens'. U kunt vervolgens uw persoonlijke gegevens bijwerken. In alle andere gevallen neemt u contact op met het IHG Privacy Office (details vindt u in het gedeelte Hoe u contact met ons kunt opnemen). We reageren binnen een redelijke termijn op uw verzoek.

 


Onze websites en toepassingen bevatten links naar websites die worden onderhouden en/of beheerd door niet-aangesloten partijen. In sommige gevallen is er sprake van co-branding op deze websites en worden onze logo's of andere handelsmerken weergegeven. U kunt altijd nagaan of u zich op een van onze websites bevindt, door de URL (Uniform Record Locator) op de pagina die u bezoekt, te controleren. We raden u aan om de privacybeleidsrichtlijnen van deze websites te lezen, aangezien hun privacypraktijken van de onze kunnen verschillen.

 


Kinderen

Onze websites zijn niet bedoeld voor kinderen en we vragen niet met opzet om of verzamelen geen persoonlijke informatie van personen onder de leeftijd van 18. Als we in kennis worden gebracht of anderszins ontdekken dat de persoonlijke informatie van een minderjarige op ongepaste wijze is verzameld, zullen we alle commercieel redelijke stappen nemen om die informatie te verwijderen. In beperkte gevallen voeren we mogelijk een op kinderen gerichte actie of programma. In die gevallen worden details over de informatiemethoden gepresenteerd binnen de algemene voorwaarden van het programma of de actie.

 


De opslag van uw gegevens in onze systemen

Over het algemeen bewaren wij uw gegevens alleen zo lang als redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden die in dit privacybeleid worden uiteengezet. In sommige gevallen bewaren we gegevens van transacties (waaronder mogelijk uw gegevens) langer om te voldoen aan wettelijke, regelgevende, belastingtechnische of boekhoudkundige verplichtingen. Wij zullen ook informatie bewaren als redelijkerwijs kan worden aangenomen dat er kans is op een juridische procedure.
Wij hanteren een beleid inzake het bewaren van gegevens en passen dit toe op de gegevens die wij in ons bezit hebben.

 

Contact met ons opnemen

Voor eventuele vragen of problemen in verband met deze privacyverklaring of onze gegevensprivacymethoden kunt u contact met ons opnemen:

 • Via e-mail:privacyoffice@ihg.com
 • Per post:
  InterContinental Hotels Group
  T.a.v.: Privacy Office
  Three Ravinia Drive
  Atlanta, Georgia 30346

  InterContinental Hotels Group
  T.a.v.: Privacy Office
  Windsor Dials 1
  Arthur Road
  Windsor
  Berkshire, SL4 1RS, Verenigd Koninkrijk

  AVG-hoofdvestiging in de EU:
  InterContinental Hotels Group
  T.a.v.: Privacy Office
  Thurn-und-Taxis-Platz 6
  60313 Frankfurt am Main
  Duitsland
 • Telefonisch: +1-770-604-8347
 • Per fax: +1-770-604-5275

U kunt ook contact opnemen met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

Voor zover toegestaan volgens de plaatselijke wetgeving kunt u bovenstaande contactgegevens ook gebruiken voor een aanvraag voor toegang tot, correctie of (onder bepaalde omstandigheden) verwijdering van uw persoonlijke gegevens die worden bijgehouden door IHG, of, indien wij uw toestemming hadden gevraagd om uw persoonlijke gegevens te verwerken, om uw toestemming voor verwerking van uw persoonlijke gegevens in te trekken. Deze aanvragen worden beoordeeld en verwerkt in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving.

Mogelijk hebt u volgens lokale wetgeving ook het recht een klacht in te dienen bij ons of bij uw lokale toezichthoudende autoriteit persoonlijke gegevens. Wij verzoeken u echter eerst te proberen eventuele kwesties met ons op te lossen voordat u uw klacht aan de toezichthoudende instantie indient.

In de EU is de leidende toezichthouder van IHG op de AVG de toezichthoudende autoriteit van Hessen die kan worden bereikt via:
Der Hessische Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit (Commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie van Hessen)
Gustav-Stresemann-Ring 1
65189 Wiesbaden
Duitsland

Voor Turkse ingezetenen is Özdağıstanli Ekici Avukatlık Ortaklığı de vertegenwoordiger in Turkije voor naleving van de lokale regelgeving inzake gegevensbescherming. U kunt contact opnemen via info@iptech-legal.com.


Bijkomende informatie voor VK/EU/EER, Turkije, VS, Volksrepubliek China en Brazilië

RECHTEN VAN BETROKKENEN IN VK/EU/EER EN TURKIJE OP HET GEBIED VAN GEGEVENSBESCHERMING

Ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk, de EU/EER en Turkije hebben wettelijke rechten op grond van hun respectieve gegevensbeschermingswetten van het Verenigd Koninkrijk, de EU en Turkije met betrekking tot hun persoonlijke gegevens. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over elk van de rechten die u mogelijk heeft, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving van uw land. Gebruik voor de uitoefening van deze rechten de formulieren die beschikbaar zijn in ons Privacy- en cookiecentrum of neem contact op met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

 • Inzage in persoonlijke gegevens
  U kunt ons vragen om te bevestigen of wij al dan niet uw persoonlijke gegevens gebruiken of hebben gebruikt, hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken en indien van toepassing kunt u een kopie opvragen van deze gegevens.
 • Persoonlijke gegevens corrigeren/verwijderen
  U kunt ons vragen om onjuiste gegevens over u te corrigeren. We rectificeren dergelijke informatie graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.
  U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen als u denkt dat we deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor we ze van u hebben verzameld. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te verwijderen als u uw toestemming aan ons om uw gegevens te gebruiken heeft ingetrokken (indien we oorspronkelijk uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken), of wanneer u gebruik hebt gemaakt van uw recht om bezwaar aan te tekenen tegen verder legitiem gebruik van uw gegevens, of daar waar we ze onrechtmatig hebben gebruikt of waar we zijn onderworpen aan een wettelijke verplichting om uw persoonlijke gegevens te verwijderen. Afhankelijk van uw locatie hebt u mogelijk ook het recht om rapportage van de verwijderingsverzoeken op te vragen aan de derden aan wie uw persoonlijke gegevens werden overgedragen.
  Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld wanneer we uw gegevens moeten blijven gebruiken om te voldoen aan onze wettelijke verplichting of als we uw gegevens moeten gebruiken om rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen.
 • Beperken hoe wij persoonlijke gegevens gebruiken
  U kunt ons vragen om ons gebruik van uw gegevens in bepaalde gevallen te beperken, bijvoorbeeld:
  • als u denkt dat de gegevens onjuist zijn en wij deze moeten verifiëren;
  • als ons gebruik van uw gegevens niet legaal is, maar u niet wilt dat wij de gegevens verwijderen;
  • als de gegevens niet meer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld, maar wij ze wel nog nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte;
  • als u bezwaar heeft gemaakt tegen ons gebruik van uw persoonsgegevens maar wij nog moeten verifiëren of wij dwingende redenen hebben om deze te gebruiken.
  Na een verzoek om beperking kunnen wij uw gegevens blijven gebruiken als wij uw toestemming hebben om deze te gebruiken; of wanneer wij de gegevens nodig hebben voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een recht in rechte, of wanneer wij de gegevens nodig hebben om de rechten van een ander individu dan wel bedrijf te beschermen. 
 • Bezwaar aantekenen tegen hoe we uw gegevens gebruiken
  U kunt bezwaar aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens op basis van ons legitieme belang als u meent dat uw fundamentele rechten en vrijheden inzake gegevensbescherming zwaarder wegen dan ons legitiem belang voor het gebruik van de gegevens. Als u bezwaar aantekent blijven we uw gegevens mogelijk gebruiken als we kunnen aantonen dat we dwingende legitieme belangen hebben om de gegevens te gebruiken.
  Op basis van de beschikbare gegevensbeschermingsrechten kunt u ons ook verzoeken uw gegevens niet meer te gebruiken voor direct marketing en, indien van toepassing, bezwaar te maken tegen beslissingen over u op basis van de verwerking van uw persoonlijke gegevens, uitsluitend op automatische wijze.
 • Informatie opvragen over gegevensoverdracht aan derden
  Afhankelijk van uw locatie hebt u het recht om ons te vragen aan welke  derden  uw persoonlijke gegevens zijn overgedragen.
 • Ons vragen uw gegevens over te dragen aan een andere organisatie
  U kunt ons vragen uw persoonlijke gegevens aan u aan te leveren in een gestructureerd, algemeen gebruikt, door machines leesbare vorm, of u kunt vragen om de gegevens rechtstreeks over te dragen aan een andere gegevensverwerker (bijvoorbeeld een ander bedrijf).
  U kunt alleen van dit recht gebruikmaken voor gegevens die wij gebruiken om een overeenkomst met u uit te voeren, of als wij uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken. Dit recht geldt niet voor gegevens in niet-digitale vorm.
 • Het recht om een kopie op te vragen van de veiligheidsmaatregelen voor uw persoonlijke gegevens bij overdracht naar een ander rechtsgebied
  Afhankelijk van uw locatie kunt u mogelijk een kopie opvragen van, of verwijzing naar, de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen als uw persoonlijke gegevens worden overgedragen naar een land buiten de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk.  Mogelijk redigeren we gegevensoverdracht overeenkomsten om commerciële voorwaarden te beschermen.

Wij kunnen u vragen om een identiteitsbewijs wanneer u van deze rechten gebruik wilt maken. Dit doen wij om te waarborgen dat wij uitsluitend informatie bekendmaken als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben. Wij vragen geen vergoeding, tenzij wij menen dat uw verzoek ongegrond of buitensporig is, of herhaaldelijk wordt gesteld. Als kosten in rekening moeten worden gebracht, informeren wij u daarover voordat we uw verzoek verder in behandeling nemen.
Wij streven ernaar binnen een maand te reageren op alle geldige verzoeken. Mogelijk hebben wij langer nodig als het verzoek erg gecompliceerd is of als u meerdere verzoeken hebt ingediend. Wij zullen u informeren als wij denken dat het langer dan een maand duurt om te reageren. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer gegevens te verstrekken over wat u wilt ontvangen of waar u problemen mee heeft.
Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.

 


AMERIKAANSE STAATSCONSUMENTENRECHTEN

Dit gedeelte is een aanvulling op andere delen van onze privacyverklaring en biedt aanvullende informatie voor inwoners van Californië, Colorado, Connecticut, Nevada, Utah en Virginia. De rechten in dit gedeelte gelden voor u, tot zoverre de wet dit toestaat.

De term “persoonlijke gegevens” betekent bij gebruik in dit gedeelte: gegevens die een specifieke klant of huishouden identificeren, hieraan gerelateerd zijn, beschrijven, redelijkerwijs kunnen associëren of redelijkerwijs, direct of indirect, kunnen koppelen. Persoonlijke gegevens zijn niet gegevens die openbaar of gedeïdentificeerde of geaggregeerde vorm beschikbaar zijn. Persoonlijke gegevens vallen ook onder “persoonlijke data” zoals gedefinieerd door toepasselijke staatsprivacywetgeving.

Klik op de links voor elke staat voor meer specifieke consumentenrechten voor Californië en Colorado, Connecticut, Nevada, Utah en Virginia.

Verzoeken indienen. U kunt uw rechten uitoefenen door naar ons Privacy- en Cookiecentrum te gaan en contact op te nemen via +1 877 424 2449 (gratis). We reageren binnen 45 dagen op uw verzoeken, tenzij er extra tijd nodig is. In dat geval laten we u dat weten.

Wanneer u uw verzoek indient, zullen we stappen ondernemen om te proberen uw identiteit te verifiëren. We proberen de gegevens in uw verzoek te koppelen aan de persoonlijke gegevens die we over u bijhouden. We kunnen u als onderdeel van ons identificatieverificatieproces vragen om aanvullende gegevens te overleggen of u voor uw account aan te melden.

Non-discriminatie: Als u ervoor kiest een van de hieronder beschreven privacyrechten uit te oefenen, zullen wij u niet op een discriminerende wijze behandelen.

 

Persoonlijke gegevens die we verzamelen en hoe we die gebruiken en openbaar maken

Categorie van persoonlijke gegevens Doel van verzameling, gebruik en openbaarmaking Categorieën van ontvangers waar persoonlijke gegevens aan openbaar worden gemaakt
Identificerende gegevens, zoals uw echte naam, alias, postadres, unieke ID (bijv. uw IHG® One Rewards-nummer als u zich wilt inschrijven voor het programma), IP-adres (als u onze websites bezoekt, e-mails of andere digitale kanalen), e-mailadres of andere soortgelijke identificerende gegevens.
 • Om met u te communiceren, waaronder over uw reserveringen.
 • Om transacties te verwerken.
 • Om uw reserveringen te vervullen.
 • Om uw IHG® One Rewards-account te beheren.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Om u advertenties en marketing te bieden op basis van uw voorkeuren.
 • Voor het uitvoeren van analyses
 • Voor het opsporen en voorkomen van fraude
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
 • Betalingsverwerkers
 • Medegeëxploiteerde partners
 • Reisleveranciers zoals onze partnerluchtvaartmaatschappijen en autoverhuurders
 • Dataverrijkingsleveranciers
Klantrecords, inclusief persoonlijke gegevens zoals naam, handtekening, adres, telefoonnummer, rijbewijsnummer en financiële gegevens (bijv. betalingsgegevens voor uw reservering).
 • Om met u te communiceren, waaronder over uw reserveringen.
 • Om transacties te verwerken.
 • Om uw reserveringen te vervullen.
 • Om uw IHG® One Rewards-account te beheren.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Om u advertenties en marketing te bieden op basis van uw voorkeuren.
 • Om uw rechten en belangen te beschermen 
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
 • Betalingsverwerkers
 • Medegeëxploiteerde partners
 • Reisleveranciers zoals onze partnerluchtvaartmaatschappijen en autoverhuurders
Kenmerken van een beschermde status, zoals leeftijd.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Om u advertenties en marketing te bieden op basis van uw voorkeuren.
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels 
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
Commerciële gegevens, inclusief records van producten of diensten die zijn gekocht, verkregen of overwogen, of andere aankoop- of consumptiegeschiedenis of tendensen.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Om u advertenties en marketing te bieden op basis van uw voorkeuren.
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
 • Medegeëxploiteerde partners
 • Reisleveranciers zoals onze partnerluchtvaartmaatschappijen en autoverhuurders
Gegevens over activiteit op internet of andere elektronische netwerken, inclusief browsegeschiedenis, zoekgeschiedenis en gegevens over de interactie van een consument met een internetwebsite, -applicatie of -advertentie.
 • Om met u te communiceren, waaronder over uw reservering.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Om u advertenties en marketing te bieden op basis van uw voorkeuren.
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
 • Betalingsverwerkers
 • Medegeëxploiteerde partners
 • Reisleveranciers zoals onze partnerluchtvaartmaatschappijen en autoverhuurders
Geolocatiegegevens
 • Om u wifi in uw kamer of in het hotel te bieden.
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels
 • Internetproviders
Sensorgegevens, zoals closed-circuit televisieopnames van mede door IHG geëxploiteerde hotels (verzameld voor beveiligingsdoeleinden) en audio-opnames van telefoongesprekken inzake klantenservice.
 • Om uw rechten en belangen te beschermen, evenals de rechten en belangen van andere gasten.
 • Wanneer wij opnames van bewakingscamera's verkrijgen, maken wij deze gegevens niet bekend, tenzij dit noodzakelijk is om onze rechten en belangen en die van andere personen te beschermen.’
Verbanden gebruikt om een profiel van een klant te maken of te verbeteren dat de voorkeuren en tendensen van die klant weerspiegelt (bijvoorbeeld welk type hotel de klant verkiest, hoe vaak de klant reist , etc.). 
 • Om uw algehele ervaring bij IHG te verbeteren, bijvoorbeeld door het identificeren en bieden van relevante marketingmogelijkheden en u hotelinformatie en reisextra's te laten zien die mogelijk interessant voor u zijn.
 • Advertentiepartners
 • Analysebedrijven
 • Medegeëxploiteerde partners
Persoonlijke gegevens die de exacte geolocatie van een klant weergeven.
 • Om u wifi in uw kamer en in het hotel te bieden.
 • Om hotels in de buurt te vinden.
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels
Persoonlijke gegevens verzameld en geanalyseerd voor de toegankelijkheidsbehoeften van een klant.
 • Om uw reserveringen te vervullen of een toegankelijke kamer aan te vragen.
 • Om uw ervaring bij ons te verbeteren en persoonlijk te maken.
 • Mede door IHG geëxploiteerde hotels

 

We kunnen alle categorieën persoonlijke gegevens zoals hierboven beschreven openbaar maken aan onze serviceleveranciers en andere leveranciers die contractueel verplicht zijn om uw persoonlijke gegevens enkel te gebruiken voor de door ons aangevraagde services. Naast de doeleinden voor verzameling, gebruik en openbaarmaking van persoonlijke gegevens zoals beschreven in de tabel hierboven, verzamelen, gebruiken en maken wij mogelijk persoonlijke gegevens openbaar om te voldoen aan de verantwoordelijkheden die wij hebben ten opzichte van onze regelgevers, belastingautoriteiten, wetshandhaving, of om op andere wijze aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen.

Bronnen van persoonlijke gegevens 

Wij verzamelen de geïdentificeerde persoonlijke gegevens rechtstreeks van u, van andere personen/instanties die namens u reserveren (bijv. een reisbureau, een lid van uw reisgezelschap, iemand die namens u boekt), automatisch via cookies en trackingtechnologieën wanneer u gebruikmaakt van onze online services, van reispartners zoals luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurders, en van mede door IHG geëxploiteerde hotels (die over het algemeen in particulier eigendom en beheer zijn). We verkrijgen ook persoonlijke gegevens van gegevensverrijkingsleveranciers.  

Gericht adverteren, verkoop en persoonlijke gegevens delen

We verkopen of delen de volgende categorieën van persoonlijke gegevens met derde partijen voor gedragsgebaseerde of gerichte advertenties:

 • Identificatie
 • Commerciële gegevens
 • Internet- of andere elektronische netwerkactiviteitsgegevens
 • Geolocatiegegevens op basis van uw IP-adres

Derden waar deze persoonlijke gegevens aan worden verkocht of mee worden gedeeld zijn adverteerders, gegevensverrijkingsleveranciers en analyseleveranciers. 

We kunnen de volgende categorieën van persoonlijke gegevens ook verkopen: aan luchtvaartmaatschappijen, reisgegevensleveranciers, vakantie-eigendommen en co-branded creditcardpartners:

 • Identificatie
 • Klantrecords
 • Commerciële gegevens
 • Geolocatiegegevens op basis van de hotellocatie
 • Afleiding

U kunt afzien van de verkoop of het delen van uw persoonlijke gegevens zoals hieronder vermeld.

Bewaring van persoonlijke gegevens

We bewaren de categorieën persoonlijke gegevens zoals hieronder beschreven zolang als noodzakelijk is voor de doeleinden beschreven in deze sectie of zoals anderzijds toegestaan volgens de wet. Dit betekent over het algemeen dat de persoonlijke gegevens worden bewaard zolang een van de volgende dingen geldt: 

 • Uw persoonlijke gegevens redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor het beheer van onze operationele activiteiten, het beheren van uw relatie met ons of het voldoen aan een ander doeleinde waarvoor we de persoonlijke gegevens hebben verzameld;  
 • Uw persoonlijke gegevens redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een openbaar gemaakt doeleinde dat redelijkerwijs past bij de context waarin de persoonlijke gegevens werden verzameld; 
 • De persoonlijke gegevens redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor het beschermen of verdedigen van onze rechten of hotel; of 
 • Wij anderszins worden vereist of toegestaan om uw persoonlijke gegevens te bewaren volgens toepasselijke wet- of regelgeving.

In het geval persoonlijke gegevens worden gebruikt voor meer dan een doeleinde, zullen wij deze bewaren tot het doeleinde van de laatste periode verloopt. 

 


CALIFORNISCHE CONSUMENTENRECHTEN

De California Consumer Privacy Act (“CCPA”) geeft inwoners van Californië het recht om bepaalde aanvragen aangaande hun persoonlijke gegevens in te dienen, zoals hieronder beschreven.

Recht op informatie. U hebt recht op informatie over de persoonlijke gegevens die we van u hebben verzameld, waaronder:

(1) De categorieën persoonlijke gegevens die we van u hebben verzameld, waaronder   

a. De categorieën van bronnen waarvan de persoonlijke gegevens werden verzameld

b. Onze zakelijke of commerciële doeleinden voor het verzamelen, verkopen, delen of openbaar maken van persoonlijke gegevens

c. De categorieën van ontvangers waar persoonlijke gegevens aan openbaar worden gemaakt

d. De categorieën van persoonlijke gegevens die we hebben verkocht of gedeeld, en voor elke geïdentificeerde categorie, de categorieën van derden waar we die specifieke categorie persoonlijke gegevens aan hebben verkocht

e. De categorieën van persoonlijke gegevens die we openbaar hebben gemaakt voor zakelijke doeleinden, en voor elke geïdentificeerde categorie, de categorieën van ontvangers waar we die specifieke categorie persoonlijke gegevens openbaar aan hebben gemaakt

(2) De specifieke persoonlijke gegevens die we over u hebben verzameld

Vul voor het indienen van een verzoek om verwijdering het formulier hier in.

Recht op verwijdering: U hebt het recht om de persoonlijke gegevens te laten verwijderen die we over u hebben verzameld, op basis van bepaalde uitzonderingen. Vul voor het indienen van een verzoek om verwijdering het formulier hier in.

Recht op het corrigeren van onjuiste gegevens. Als wij volgens u onjuiste persoonlijke gegevens van u hebben, hebt u het recht om ons te vragen die gegevens te corrigeren. Neem contact met ons op via PrivacyOffice@ihg.com om een verzoek tot rectificatie in te dienen.

Recht om van verkoop en het delen van persoonlijke gegevens af te zien. U hebt het recht om af te zien van de verkoop van uw persoonlijke gegevens en ons te vragen om uw persoonlijke gegevens niet te delen voor advertenties op basis van de context van gedrag. Klik om af te zien van cookie-gebaseerde verkoop en delen “Tool voor cookievoorkeuren bekijken”, hier onder Cookie-instellingen, stel de cookie-instellingen in op “Nee” en klik op “Voorkeuren indienen”. Vul dit formulier in om af te zien van offline verkoop of persoonlijke gegevens. Als u gebruik wilt maken van een universeel voorkeurssignaal voor opt-out, download en gebruik een browser die het Global Privacy Control (GPC)-browsersignaal ondersteunt. Als u het GPC-signaal wilt kiezen, moet u het inschakelen voor iedere ondersteunde browser of browserextensie die u gebruikt. 

Recht op beperking van gebruik en openbaarmaking van gevoelige persoonlijke gegevens. Wij verwerken geen gevoelige persoonlijke gegevens voor doeleinden waarvoor het recht op het beperken van gebruik en openbaarmaking van gevoelige persoonlijke gegevens geldt, en daarom bieden wij dat recht niet. 

Recht van beroep. Als u een beroep wilt indienen voor een antwoord op een verzoek, kunt u dit doen door contact met ons op te nemen via PrivacyOffice@ihg.com.

Gemachtigde vertegenwoordigers. De CCPA verleent consumenten in Californië het recht om een gemachtigd vertegenwoordiger aan te stellen om hun rechten onder de CCPA uit te oefenen. Als u een gemachtigd vertegenwoordiger gebruikt om een verzoek in te dienen, zullen wij uw vertegenwoordiger om informatie vragen om aan te tonen dat de vertegenwoordiger uw gemachtigde toestemming heeft om een verzoek in te dienen. Een bewijs van machtiging in de vorm van een door u ondertekende toestemming moet worden ingediend bij PrivacyOffice@ihg.com. We kunnen u ook vragen om gegevens te verstrekken om uw identiteit rechtstreeks bij ons te verifiëren.

Als u een werknemer of sollicitant in Californië bent of u in een commerciële context met ons communiceert, kunt u contact met ons opnemen via PrivacyOffice@ihg.com om een verzoek in te dienen.

Statistieken: Onze jaarlijkse statistieken gerelateerd aan ontvangen consumentenverzoeken in Californië en andere gegevens, zoals het aantal verzoeken en het gemiddelde aantal dagen voor onze reactie, vindt u hier.

Shine the Light

Volgens de Californische "Shine the Light"-wet (Cal. Civ. Code § 1798.83), hebben inwoners van Californië die ons bepaalde persoonlijke gegevens verstrekken het recht om bij ons kosteloos informatie op te vragen en te verkrijgen over de persoonlijke gegevens (indien aanwezig) die wij hebben gedeeld met derden voor hun eigen direct marketingdoeleinden.  Dergelijke informatie over de overdracht van gegevens aan derden kan één keer per kalenderjaar voor het voorafgaande kalenderjaar worden verkregen. Als u in Californië woont en een dergelijk verzoek wilt indienen, kunt u uw verzoek schriftelijk indienen bij PrivacyOffice@IHG.com. U dient in uw aanvraag te bevestigen dat u inwoner van Californië bent en een actueel adres in Californië op te geven. 

 


CALIFORNISCHE KENNISGEVING INZAKE FINANCIËLE INCENTIVE

Het IHG® One Rewards-programma ('Programma'), waarvan InterContinental® Ambassador en IHG® Business Rewards of andere specifieke loyaliteitsprogramma's onderdeel uitmaken, is een loyaliteitsprogramma dat wordt aangeboden door Six Continents Hotels, Inc., haar dochterondernemingen en de respectieve filialen, tezamen IHG genoemd.

IHG® One Rewards-programma. IHG biedt gasten de kans deel te nemen aan het Programma waardoor ze bij verblijf in een IHG-hotel gebruik kunnen maken van beloningen, zoals gratis internet, naast de gelegenheid om punten te verdienen die kunnen worden ingewisseld voor korting op verblijven of gratis verblijven of andere producten, zoals beschreven in het overzicht ledenvoordelen van IHG® One Rewards voor wie ervoor kiest zich bij het programma aan te melden. Deze voordelen kunnen onder de CCPA beschouwd worden als financiële incentives en worden hier samen met andere materiële algemene voorwaarden beschreven. 

Informatie die we verzamelen. Om u lid te maken van het Programma verzamelt IHG ten minste uw voor- en achternaam, adres, e-mailadres, land/regio, woonplaats en postcode.

Tijdens uw lidmaatschap van het Programma kan IHG ook de volgende bijkomende informatie over u verzamelen tijdens uw lidmaatschap. 

 • Uw naam, e-mailadres, privé- en zakelijk adres, telefoonnummer, nationaliteit, verjaardag en gegevens van uw betaalkaart;
 • Uw lidmaatschapsnummer en pincode, evenals details van uw lidmaatschappen bij een van onze programmapartners, zoals onze luchtvaartmaatschappij- of autoverhuurpartners;
 • Informatie die u naar eigen keuze invoert in uw loyaliteitsprofiel, zoals uw persoonlijke verblijfs- en bestemmingsvoorkeuren;
 • Marketingvoorkeuren, waaronder de manier waarop u het liefst wilt dat IHG contact met u opneemt, en in wat voor informatie u geïnteresseerd bent; en
 • Uw verblijven bij hotels van het IHG-merk, inclusief hotelnaam, verblijfsdata en in sommige gevallen het totaalbedrag in dollars van uw verblijf (en, in sommige gevallen, een gespecificeerd overzicht van uw uitgaven bij het hotel).

Hoe we de gegevens gebruiken. We gebruiken uw gegevens om de diensten te verlenen in verband met ons Programma overeenkomstig onze Algemene voorwaarden voor het lidmaatschap van IHG® One Rewards. We gebruiken uw gegevens ook om onze producten en diensten te verbeteren. Wanneer wettelijk toegestaan, of wanneer wij uw toestemming hebben, maken wij uw gegevens mogelijk ook bekend aan andere partijen, zoals onze loyaliteitspartners, om u speciale aanbiedingen over hun eigen producten en diensten te doen.

Het kan hierbij onder meer gaan om:

 • Inschrijving bij het loyaliteitsprogramma;
 • De bestelling en levering van artikelen die u online hebt ingewisseld, inclusief artikelen en diensten aangeboden door onze IHG® One Rewards-partners;
 • Onze co-branded creditcardpartners en Holiday Inn Club Vacations;
 • Het aan u versturen van updates, accountafschriften en andere informatie in verband met uw deelname aan een van onze programma's of diensten;
 • Het aan u versturen van marketingcommunicatie (mogelijk inclusief sms'jes of telefoongesprekken met behulp van automatische kiestechnologie), met uw toestemming waar dat wettelijk verplicht is, in verband met de producten en diensten die door IHG of onze IHG® One Rewards-partners of aangesloten maatschappijen worden aangeboden;
 • Levering aan u van gepersonaliseerde advertenties of communicaties voor IHG-producten en/of -diensten die volgens ons relevant voor u kunnen zijn; en
 • Analyses, statistische analyses en andere research.

Aan wie we uw gegevens bekendmaken: Tijdens uw deelname aan onze loyaliteitsprogramma's maken wij uw gegevens als volgt bekend:

 • Loyaliteitspartners: om u de producten en diensten te leveren die u hebt aangevraagd en, voor zover wettelijk toegestaan, om de partner zijn eigen producten en diensten aan u aan te laten bieden. We kunnen er ook voor kiezen samen te werken met een ander bedrijf om een product aan te bieden, zoals een co-branded creditcard.
 • Dienstverleners: voor het uitvoeren van het programma en om u de door u gevraagde producten en diensten te leveren. We gebruiken ook dienstverleners om ons te ondersteunen bij het beheren, uitvoeren en verbeteren van onze advertenties. Deze partijen zijn gemachtigd om uw persoonlijke gegevens uitsluitend te gebruiken in zoverre dat nodig is om deze diensten aan ons te verlenen.

We kunnen uw gegevens ook onder andere omstandigheden bekendmaken, zoals volledig beschreven in “Als u zich aansluit bij onze loyaliteitsprogramma's” in onze privacyverklaring.

Onze leden kunnen zich uitschrijven en afmelden voor het delen van hun persoonlijke gegevens bij onze partners voor aanbiedingen en beloningen via de Communicatievoorkeuren in hun accounts. Als u zich afmeldt, zullen wij uw informatie niet meer bekendmaken aan onze loyaliteitspartners indien een dergelijke “verkoop” wordt geïnterpreteerd overeenkomstig bepaalde staatswetgeving.

Lid worden van IHG® One Rewards. U kunt zich online registreren voor ons Programma, via de IHG-website of mobiele app, of wanneer u een reservering boekt. Ook bij het inchecken in het hotel hebt u de kans om u aan te melden voor het Programma.

Waarde van klantgegevens. Overeenkomstig de waarderingsmethoden die worden vermeld in bepaalde Amerikaanse staatswetten, is een schatting te goeder trouw van de waarde van de persoonlijke gegevens van onze consumenten (leden) voor IHG US $ 0,38 in 2022. Deze schatting wordt berekend door de jaarlijkse waarde van de inkomsten die worden gegenereerd uit de commerciële relaties die we hebben met onze loyaliteitspartners met betrekking tot consumentengegevens, te delen door het aantal Amerikaanse leden in ons programma. Deze schatting is niet specifiek voor een bepaald individueel lid. De werkelijke waarde voor de consument om lid te worden van het Programma kan aanzienlijk variëren, aangezien dit afhangt van de betrokkenheid van een individueel lid bij het Programma.

Uitschrijven uit het IHG® One Rewards-programma. U kunt zich op elk moment uitschrijven uit het Programma. Daarvoor brengt u de klantenservice van IHG® One Rewards op de hoogte.

Onder de wetten van bepaalde Amerikaanse staten hebben leden ook het recht om hun persoonlijke gegevens te laten wissen. Als u uw recht op het verwijderen van uw accountgegevens echter uitoefent, bent u niet langer lid van het programma en worden uw verdiende punten verwijderd.

Contact

Als u vragen hebt over onze privacymethoden, een klacht wilt indienen of een printvriendelijke versie van dit Privacybeleid wilt ontvangen, neem dan contact met ons op via PrivacyOffice@ihg.com. Deze privacyverklaring voor Californië is geldig vanaf 1 januari 2020 en is voor het laatst bijgewerkt op 23 november 2023.

 


CONSUMENTENRECHTEN COLORADO, CONNECTICUT, NEVADA, UTAH EN VIRGINIA

Als u een inwoner van Colorado, Connecticut, Utah of Virginia bent, hebt u het recht om bepaalde verzoeken in te dienen voor uw persoonlijke gegevens, zoals hieronder beschreven.

Toegang en overdracht van gegevens: U hebt het recht om te bevestigen of wij uw persoonlijke gegevens verwerken, toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en een kopie van uw persoonlijke gegevens in een overdraagbare opmaak te krijgen. Vul voor het indienen van een verzoek om toegang het formulier hier in.

Verwijdering: U hebt het recht om ons te vragen om de persoonlijke gegevens te verwijderen de we van u hebben verzameld, bepaalde uitzonderingen daargelaten. Vul voor het indienen van een verzoek om verwijdering het formulier hier in.

Recht op rectificatie: als u een inwoner bent van Colorado, Connecticut of Virginia, hebt u het recht om ons te vragen onjuistheden in uw persoonlijke gegevens te corrigeren, daarbij rekening houdend met de aard van de persoonlijke gegevens en onze doeleinden voor het verwerken ervan. Neem contact met ons op via PrivacyOffice@ihg.com om een verzoek tot rectificatie in te dienen.

Afzien van de verkoop van mijn persoonlijke gegevens en gericht adverteren. U hebt het recht om af te zien van de verkoop van uw persoonlijke gegevens en het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor gericht adverteren. Klik om af te zien van de verkoop van persoonlijke gegevens en gericht adverteren via cookies op “Tool voor cookievoorkeuren bekijken”, hier onder Cookie-instellingen, stel de cookie-instellingen in op “Nee” en klik op “Voorkeuren indienen”. Vul dit formulier in om af te zien van offline verkoop van persoonlijke gegevens.

Gemachtigde vertegenwoordigers. Als u een inwoner van Colorado of Connecticut bent, kunt u een gemachtigde vertegenwoordiger aanwijzen voor het uitoefenen van uw recht op het afzien van de verkoop van uw persoonlijke gegevens. Als u een gemachtigde vertegenwoordiger gebruikt, zullen wij uw vertegenwoordiger om informatie vragen om aan te tonen dat de vertegenwoordiger uw gemachtigde toestemming heeft om dit verzoek in te dienen. Een bewijs van machtiging in de vorm van een door u ondertekende toestemming moet worden ingediend bij PrivacyOffice@ihg.com. We kunnen u ook vragen om informatie te verstrekken om uw identiteit rechtstreeks bij ons te verifiëren.

Recht van beroep. Als u een beroep wilt indienen voor een antwoord op een verzoek, kunt u dit doen door contact met ons op te nemen via PrivacyOffice@ihg.com

 


OPENBAARMAKINGEN LOYALITEITSPROGRAMMA VOOR KLANTEN IN COLORADO

Het doel van deze sectie is om klanten in Colorado te informeren over ons gebruik van persoonlijke gegevens met betrekking tot uw deelname aan het IHG® One Rewards-loyaliteitsprogramma. U hebt het recht om uw persoonlijke gegevens gekoppeld aan uw IHG® One Rewards-account te laten verwijderen; als u uw persoonlijke gegevens echter laat verwijderen, zullen we uw rewards niet aan uw account kunnen koppelen, en zult u dientengevolge geen voordelen van het programma kunnen ontvangen. De onderstaande tabel identificeert de categorieën persoonlijke gegevens die wij verzamelen, verkopen of verwerken voor gerichte advertenties en de derde partijen die elke categorie ontvangen op basis van IHG® One Rewards.

 

Categorie van persoonlijke gegevens  Derden die elke categorie ontvangen 
Identificatie

Externe adverteerders

Reisgegevensleveranciers

Dataverrijkingsleveranciers

Klantrecords
Commerciële gegevens

 

Klanten kunnen via het IHG® One Rewards-programma punten verdienen bij luchtvaartmaatschappij-, restaurant-, huurauto-, vakantie-eigendom-, hotelalliantie-, loyaliteitsprogramma- en financiële loyaliteitsprogrammapartners voor gratis IHG-hotelverblijven of IHG-hotelverblijven met korting en services en producten van loyaliteitspartners.

Klanten kunnen hun IHG® One Rewards-programmapunten ook inwisselen bij of overdragen naar cadeaubon-, liefdadigheids-, loyaliteitsplatform-, vakantie-eigendom- en hotelalliantie-loyaliteitsprogrammapartners voor services of producten aangeboden door de partners,

Zie de andere secties van ons privacybeleid voor meer informatie over onze verwerking van persoonlijke gegevens. 

CONSUMENTENRECHTEN NEVADA 

Ingezetenen van Nevada hebben het recht om af te zien van de verkoop van bepaalde persoonlijke gegevens (dit heet “covered information”) aan derde partijen. IHG verkoopt geen “covered information” zoals gedefinieerd door de wet. Als u ingezetene van Nevada bent en u wilt worden geïnformeerd als wij onze praktijken over de verkoop van “covered information” aan derde partijen veranderen, kunt u contact met ons opnemen via PrivacyOffice@ihg.com.

 


AANVULLENDE INFORMATIE VOOR DE VOLKSREPUBLIEK CHINA (MET UITZONDERING VAN, VOOR DE TOEPASSING VAN DEZE BEPALING, HONG KONG SAR, MACAU SAR EN TAIWAN) ('VRC')

In geval van tegenstrijdigheid tussen het onderstaande en de bovenstaande privacyverklaring, geldt met betrekking tot de VRC het onderstaande.

Gegevensbeheerder

Voor China is de verwerkingsverantwoordelijke Intercontinental Hotel Groups (Shanghai) Co., Ltd., met maatschappelijke zetel te: 22nd Floor, Citigroup Tower, No. 33 Huayuanshiqiao Road, China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone. Als u vragen of twijfels hebt over de privacy van uw persoonlijke informatie of in verband met de Privacyverklaring, neem dan contact op met privacyoffice@ihg.com.

Toestemming

We zullen u toestemming vragen (indien van toepassing, afzonderlijke toestemming) om uw persoonlijke gegevens te verzamelen, gebruiken, delen, overdragen (met inbegrip van maar niet beperkt tot overzeese overdracht), openbaar te maken of anderszins te verwerken als en voor zover de geldende wetgeving dat vereist.

Gevoelige persoonlijke gegevens

Bepaalde soorten persoonlijke gegevens die in deze privacyverklaring worden beschreven, worden aangemerkt als gevoelig en, afhankelijk van het rechtsgebied waar u werkt of verblijft en van de toepasselijke wetgeving, gelden aanvullende regels met betrekking tot deze persoonlijke gegevens. Verwijzingen naar persoonlijke gegevens in deze privacyverklaring worden geacht (in voorkomend geval) een verwijzing naar gevoelige persoonlijke gegevens te omvatten.

'Gevoelige persoonlijke gegevens', zoals gedefinieerd in de wet- en regelgeving van de VRC die we mogen verzamelen en gebruiken voor de doeleinden die worden beschreven in de privacyverklaring, kunnen gegevens bevatten met betrekking tot:

 • betaalkaartgegevens;
 • verblijfsgegevens;
 • biometrische gegevens;
 • pincode of wachtwoord;
 • uw exacte geolocatie;
 • browsergeschiedenis

Deel uw persoonlijke informatie en geef deze vrij aan een andere verwerkingsverantwoordelijke

Met uw toestemming kunnen we uw persoonlijke informatie delen met en bekendmaken aan een andere verwerkingsverantwoordelijke zoals uitgelegd in sectie “Informatie die we verzamelen en hoe we deze gebruiken en bekendmaken” in de privacyverklaring.

Internationale gegevensoverdracht

Omdat IHG een wereldwijd actieve horecagroep is, kunnen we ten behoeve van de doeleinden van deze privacyverklaring en om u wereldwijd geprivilegieerde en kwaliteitsdiensten te leveren, met uw afzonderlijke toestemming (voor zover vereist door de toepasselijke wetgeving) uw persoonlijke informatie overdragen aan bij IHG aangesloten rechtspersonen buiten het vasteland van China, zoals Six Contents Ltd (UK) (“buitenlandse bij IHG aangesloten rechtspersoon”), die uw persoonlijke informatie zal verwerken voor de doeleinden en op de wijze zoals beschreven in deze privacyverklaring. IHG zal passende maatregelen nemen om de kunnen waarborgen dat de overdracht van gegevens over de grenzen en de verwerking van uw persoonlijke informatie door buitenlandse bij IHG aangesloten rechtspersonen voldoen aan de vereisten van de toepasselijke wetgeving, en dat dergelijke mechanismen zijn gericht op het waarborgen van een adequaat beschermingsniveau voor uw persoonlijke informatie onder de toepasselijke wetgeving. Als u bij een buitenlandse bij IHG aangesloten rechtspersoon uw rechten wilt uitoefenen wat betreft uw persoonlijke informatie, kunt u contact met een dergelijke rechtspersoon opnemen zoals aangegeven in de sectie “Contact met ons opnemen”.

Hoe wij uw persoonlijke gegevens opslaan en beschermen

Wij bewaren uw persoonlijke gegevens zo lang als nodig is om de in deze Privacyverklaring beschreven doeleinden te bereiken en zo lang u gebruik maakt van onze diensten, en voor zover anders vereist door de toepasselijke wetgeving. Wij nemen redelijke veiligheidsmaatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen in overeenstemming met de industrienormen en zetten ons in om verschillende technologieën en initiatieven te gebruiken om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, wijziging, openbaarmaking en beschadiging, zoals het gebruik van encryptietechnologie om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij zullen beveiligingsincidenten met persoonlijke gegevens behandelen in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving, en training en voorlichting over de bescherming van persoonlijke gegevens geven aan het betrokken personeel om hen bewuster te maken van het belang van persoonlijke gegevens en hun verantwoordelijkheden in verband met de bescherming van persoonlijke gegevens.

SDK's en andere vergelijkbare softwaretechnologieën beschikbaar gemaakt door niet-gelieerde entiteiten

Volgens de Chinese wetgeving is IHG verplicht SDK's vrij te geven. Om praktische redenen is de hieronder beschreven informatie elders in de Privacyverklaring opgenomen, met name in onze beschrijving van het gebruik van cookies door IHG. Als u vragen heeft over welke trackers die in ons cookiebeleid worden vermeld, SDK's zijn, neem dan contact op met het Privacy Office.

We gebruiken software die bekend staat als software development kits (SDK's) en andere vergelijkbare technologieën die door niet-gelieerde entiteiten beschikbaar worden gesteld op onze mobiele toepassingen en miniprogramma's om hun stabiele werking te garanderen en om de diensten te leveren zoals beschreven in deze Privacyverklaring. Bekijk onze SDK-lijst voor meer informatie over onze geïntegreerde SDK's.

Als u deze functies en plug-ins gebruikt die worden aangeboden door niet-aangesloten entiteiten, kan het privacybeleid van deze entiteiten ook op u van toepassing zijn. Sommige van deze entiteiten kunnen gegevens van u verzamelen voor hun gebruik en verwerking en kunnen uw toestemming hiervoor verkrijgen. We raden u in elk geval aan het privacybeleid van deze niet-gelieerde entiteiten te lezen om te begrijpen hoe zij uw gegevens verzamelen en verwerken voordat u hun functies en plug-ins gebruikt.

Gepersonaliseerde marketing

Om u gepersonaliseerde reclame te kunnen geven, kunnen wij uw persoonlijke informatie verzamelen.

U kunt gepersonaliseerde reclame uitschakelen in onze app via “Account”-“persoonlijke aanbevelingen”. Als u dit uitschakelt, zult u geen gepersonaliseerde reclame, zoals promotie-acties en speciale aanbiedingen, meer ontvangen.

Machtigingen voor mobiele apparaten

Als u ervoor kiest om bepaalde functies te gebruiken met behulp van onze mobiele app, zullen wij u vragen om gerelateerde toestemmingen om functies op uw mobiele apparaat te gebruiken, zodat we dit kunnen mogelijk maken.

Wanneer u een betaalmethode toevoegt om een hotel te boeken, vragen wij u om toestemming voor gebruik van de camera als u ervoor kiest om betalingsgegevens toe te voegen door uw betaalkaart te scannen met de camera.

Als u ervoor kiest om na het boeken de boeking aan uw kalender toe te voegen, vragen we u om toestemming voor gebruik van uw kalender om u te helpen de boeking aan uw kalender toe te voegen (alleen toepasselijk voor de IHG Android App).

Als u ervoor kiest om de functie voor ingesproken zoekopdrachten te gebruiken bij het boeken van een hotel, zullen wij u om toestemming voor gebruik van de microfoon vragen, waardoor inspreken op uw apparaat mogelijk wordt.

Als u ervoor kiest om de functie te gebruiken om hotels in de buurt van uw locatie te zoeken, vragen wij u hiervoor om toestemming voor toegang tot uw locatie.

Als u via de app feedback wilt geven en daarbij screenshots wilt opladen, vragen we uw toestemming voor opslag.

Uw rechten

Naast de rechten die de privacyverklaring noemt, hebt u de volgende rechten, indien de gegevensbeschermingswetten in China die toestaan:

 • Om uw persoonlijke gegevens in te zien en een kopie te verkrijgen
  U hebt het recht op toegang tot of het verkrijgen van een kopie van de persoonlijke gegevens die wij van u hebben.
 • Om uw persoonlijke gegevens over te dragen
  U hebt het recht om te verzoeken uw persoonlijke gegevens over te dragen aan een andere gegevensbeheerder, voor zover toegestaan onder de geldende wetgeving.
 • Om uw account op te heffen
  U hebt ook het recht ons te vragen het account voor uw loyaliteitsprogramma uit te schrijven. Dat doet u door contact op te nemen met een van onze wereldwijde klantenservicekantoren
 • Het recht op een verzoek tot wissen en rectificatie
  U kunt ons vragen om onjuiste gegevens over u te corrigeren (informatie hierover vindt u in de sectie Contact opnemen). Wij rectificeren dergelijke informatie graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.
  U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen als u denkt dat wij deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor wij ze van u hebben verzameld. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te verwijderen als u uw toestemming aan ons om uw gegevens te gebruiken heeft ingetrokken (indien wij oorspronkelijk uw toestemming hebben gevraagd om uw gegevens te gebruiken), of wanneer u gebruik hebt gemaakt van uw recht om bezwaar aan te tekenen tegen verder legitiem gebruik van uw gegevens, of daar waar we ze onrechtmatig hebben gebruikt of waar wij zijn onderworpen aan een wettelijke verplichting om uw persoonlijke gegevens te verwijderen.
  Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld wanneer we uw gegevens moeten blijven bewaren om te voldoen aan onze wettelijke verplichting of als we uw gegevens moeten gebruiken voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van een wettelijke claim.
 • Rechten om toestemming voor het gebruik van toestemmingen voor mobiele apparaten in te trekken
  In uw apparaatinstellingen kunt u uw in- of toestemming voor het gebruik van permissies voor mobiele apparaten intrekken.

Om een van uw bovenstaande rechten uit te oefenen, kunt u ook contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

We streven ernaar om binnen 15 werkdagen na verificatie van uw identiteit te reageren op alle geldige verzoeken. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer details over uw vraag te geven.

Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.

Productwaardebonnen kopen via het IHG WeChat Mini Program

Als u een productwaardebon koopt via ons IHG WeChat Mini Program, verzamelen we de gegevens betreffende het lidmaatschapsnummer en de aankoop, de betaling en de terugstorting. Wij verwerken uw informatie primair om uw aankopen aan u toe te kennen, om u de status van de betaling of terugstorting het product te tonen, en om u de noodzakelijke wijzigingen in de productinformatie te geven. U kunt de gegevens betreffende de aankoop, betaling en terugstorting op ieder moment controleren. Wij zullen uw informatie delen met het hotel, waarbij we de productwaardebon verstrekken om u de diensten te leveren die in de productwaardebon worden beschreven. Als u deze persoonlijke informatie weigert te verstrekken, kunnen we u de bovenvermelde diensten niet verstrekken.

 


RECHTEN VAN BRAZILIAANSE INGEZETENEN ZIJN ONDERHEVIG AAN BRAZILIAANSE GEGEVENSBESCHERMINGSWETGEVING

Ingezeten van Brazilië hebben wettelijke rechten onder de Braziliaanse federale wet nº 13.709/2018 (LGPD), evenals andere toepasselijke wetten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens. Gebruik voor de uitoefening van deze rechten de formulieren die beschikbaar zijn in ons Privacy- en cookiecentrum of neem contact op met onze medewerker gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacyoffice@ihg.com.

 • Inzage in persoonlijke gegevens
  U kunt ons vragen om te bevestigen of wij al dan niet uw persoonsgegevens gebruiken of hebben gebruikt, en u kunt een kopie opvragen van deze gegevens.
 • Persoonlijke gegevens corrigeren
  U kunt ons vragen om onjuiste, onvolledige of verouderde gegevens over u te herstellen. Wij rectificeren dergelijke informatie graag, maar moeten wel eerst de juistheid ervan verifiëren.
 • Persoonlijke gegevens wissen/anoniem maken
  U kunt ons vragen uw gegevens te verwijderen, anonimiseren of blokkeren als u denkt dat wij deze niet meer hoeven te gebruiken voor het doel waarvoor wij ze verzamelden, of als de gegevens overdadig zijn of verwerkt op een manier die in strijd is met geldende wetgeving. U kunt ons ook vragen om uw gegevens te wissen als u uw toestemming aan ons voor het gebruik ervan hebt ingetrokken (indien we destijds om die toestemming hebben gevraagd).
  Mogelijk kunnen we niet altijd aan uw verzoek voldoen, bijvoorbeeld als we uw gegevens nodig hebben om te blijven voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of als we uw gegevens moeten gebruiken voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van gerechtelijke claims.
 • Om bezwaar te maken tegen de manier waarop we uw informatie gebruiken
  Alleen in geval van overtreding van de geldende wetgeving kunt u bezwaar maken tegen elk gebruik van uw gegevens dat wij op andere rechtsgronden dan uw toestemming gebaseerd hebben. Als u bezwaar aantekent, kunnen wij uw gegevens niettemin blijven gebruiken, mits wij kunnen aantonen dat er een legitieme basis voor is om dat te doen.
 • Ons vragen uw gegevens over te dragen aan een andere organisatie
  U kunt ons vragen uw persoonlijke gegevens aan u aan te leveren, of u kunt vragen om de gegevens rechtstreeks over te dragen aan een andere gegevensbeheerder (bijvoorbeeld een ander bedrijf).
 • Andere rechten
  U kunt uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens op elk moment intrekken, ongeacht wanneer u die verleend hebt.
  U kunt een claim indienen bij de bevoegde overheidsinstanties, zoals de nationale autoriteit voor gegevensbescherming.
  U kunt ons vragen om informatie te verstrekken over alle publieke en private rechtspersonen met wie we uw gegevens hebben gedeeld.
  U kunt verzoeken om beoordeling van besluiten die zijn genomen uitsluitend uit hoofde van geautomatiseerde gegevensverwerking die uw belangen beïnvloeden, met inbegrip van besluiten die bedoeld zijn om uw persoonlijke, professionele, consumptie- en/of persoonlijkheidsaspecten te definiëren.

Wij kunnen u vragen om een identiteitsbewijs wanneer u van deze rechten gebruik wilt maken. Dit doen wij om te waarborgen dat wij uitsluitend informatie bekendmaken als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben.

We streven ernaar binnen veertien dagen te reageren op elk geldig verzoek. Het kan niettemin gebeuren dat wij langer nodig hebben, mocht het verzoek erg gecompliceerd zijn of als u meerdere verzoeken hebt ingediend. We informeren u als we denken dat ons antwoord langer gaat duren dan veertien dagen. Om ons te helpen sneller te reageren, kunnen wij u vragen meer gegevens te verstrekken over wat u wilt ontvangen of waar u problemen mee heeft.

Wij zijn echter niet altijd in staat om te doen wat u vraagt, bijvoorbeeld als dit in strijd zou zijn met onze geheimhoudingsplicht ten opzichte van anderen, of als wij anderszins juridisch bevoegd zijn het verzoek op een andere manier af te handelen.

In geval van strijdigheid tussen genoemde rechten en deze privacyverklaring prevaleren voor wat betreft Brazilië de hierboven gespecificeerde rechten.

 


Wijzigingen in deze privacyverklaring

In sommige gevallen moeten we deze privacyverklaring mogelijk wijzigen of verbeteren om te voldoen aan de zich verder ontwikkelende regelgevende omgeving of de behoeften van ons bedrijf. Afhankelijk van toepasselijke juridische vereisten voor het leveren van aanvullende kennisgeving, worden eventuele wijzigingen in deze privacyverklaring gecommuniceerd door onze websites en mobiele toepassingen. Als er echter wijzigingen worden aangebracht in het gebruik van uw persoonlijke gegevens op een andere manier dan die werd vermeld op het moment van verzameling, zullen we u hiervan 30 dagen voor de ingangsdatum van de wijzigingen via onze website in kennis stellen. Waar dat wettelijk verplicht is zullen wij om uw toestemming vragen met betrekking tot dergelijke wijzigingen.

 

 

Ingangsdatum: december 2023