Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel
IHG reisadvies

REACTIE OP COVID-19

CORONAVIRUS (COVID-19): wij ondersteunen uw welzijn en reisplannen

Als gast van IHG Hotels & Resorts waarderen wij uw loyaliteit en het vertrouwen dat u in ons stelt als reispartner.

We erkennen de voortdurende en toegenomen onzekerheid die het coronavirus (COVID-19) over de hele wereld veroorzaakt, en onze hoogste prioriteit is de gezondheid en het welzijn van onze gasten en werknemers. Met dat in gedachten wilden we u op de hoogte houden van de acties die we hebben ondernomen naar aanleiding van de uitbraak.

We helpen u graag om uw toekomstige reizen met vertrouwen te plannen en willen onze gasten verschillende mogelijkheden bieden, terwijl de situatie in de wereld nog altijd snel verandert.

Begin 2020 hebben we diverse niet-restitueerbare tarieven met beperkingen verwijderd en verschillende flexibele tarieven toegevoegd waaruit onze gasten kunnen kiezen. Ook hebben we gedurende het jaar flexibiliteit geboden aan gasten die niet-restitueerbare/vooruitbetaalde reserveringen hadden gedaan, zodat zij zonder kosten hun boekingen konden annuleren.

We hebben nog altijd diverse manieren om gasten te ondersteunen bij het boeken en waar nodig aanpassen van hun reisplannen:

Wijzigen waar nodig: Alle boekingen die rechtstreeks bij IHG zijn gedaan (via de websites, mobiele app en callcenters van IHG of bij het hotel zelf), inclusief niet-restitueerbare/vooruitbetaalde tarieven, kunnen kosteloos worden gewijzigd vóór de annuleringsdeadline van het hotel – hoewel het wijzigen van de datum van een reservering kan resulteren in een andere prijs. Raadpleeg de boekingsgegevens op uw boekingsbevestiging voor de periode waarbinnen de boeking kan worden gewijzigd.

De juiste keuze voor uw volgende boeking: We hebben diverse tarieven en flexibele boekingsmogelijkheden zodat u kunt kiezen wat het beste aansluit op uw behoeften, waaronder:

 • Beste flexibele tarief: Dit tarief biedt maximale flexibiliteit om uw reservering te wijzigen of te annuleren. Voor rechtstreekse boekingen kan dit tarief volledig worden gewijzigd of terugbetaald tot 24 uur voor aankomst en in sommige gevallen tot 18.00 uur (plaatselijke hoteltijd) op de dag van aankomst (afhankelijk van het gepubliceerde beleid van het betreffende hotel).

 • Boek nu, betaal later: Dit onlangs aangepaste tarief biedt zowel flexibiliteit als besparingen. U hoeft geen aanbetaling te doen en u kunt tot drie dagen voor uw verblijf annuleren bij rechtstreekse boekingen, zodat u kunt reizen zoals u dat wilt.

 • Exclusieve IHG Rewards-ledentarieven: Extra korting op het tarief 'Boek nu, betaal later' en het 'Beste flexibele tarief' is beschikbaar voor leden van IHG Rewards.

 • IHG Rewards Reward Nights: U kunt deze boekingen kosteloos wijzigen of annuleren vóór de door het hotel bepaalde tijdsperiode.


Belangrijke informatie:

 • Houd er rekening mee dat deze en andere tarieven elk hun eigen algemene voorwaarden hebben – waaronder specifieke wijzigings- en annuleringsvoorwaarden. Deze kunnen een niet-restitueerbare vooruitbetaling of andere beperkingen omvatten, zoals beperkingen rond speciale evenementen of bepaalde aanbiedingen. Raadpleeg bij het boeken de specifieke tariefgegevens voor meer informatie.

 • Hotels zijn onderhevig aan de lokale wetgeving in de markt waar ze actief zijn. Daarom kunnen overheidswetten en -voorschriften dit beleid in bepaalde omstandigheden vervangen (waaronder de mogelijkheid tot terugbetaling en/of het soort en moment van terugbetaling).

 • Als u een tarief annuleert dat op het moment van boeken volgens de voorwaarden van dit tarief een aanbetaling of vooruitbetaling vereiste, zullen wij er alles aan doen om uw terugbetaling zo spoedig mogelijk te verwerken. Het kan tot 90 dagen vanaf de annuleringsdatum duren voordat hotels terugbetalingen (dit kunnen vouchers zijn indien toegestaan door de lokale wetgeving) kunnen verwerken. Reserveringen kunnen kosteloos worden gewijzigd, maar resulteren mogelijk in een andere prijs.

 • Boekingen via derden: Neem voor boekingen die zijn gemaakt via een online boekingsplatform (bijv. Booking.com, Expedia) of externe reisbureaus rechtstreeks contact met hen op en raadpleeg hun algemene voorwaarden.

 • Boekingen Groepen en vergaderingen: We zullen met klanten samenwerken om noodzakelijke wijzigingen aan boekingen voor groepen en bijeenkomsten van geval tot geval te verwerken. Onze hotels ondersteunen organisatoren van groepen en vergaderingen actief om aan de behoeften van elke groep tegemoet te komen. Neem contact op met het hotel waarmee de boeking is gemaakt om dit verder te bespreken. Als het hotel niet bereikbaar is, stuur dan een e-mail naar 1800meetings@ihg.com.

 • Six Senses Hotels Resorts Spas: Six Senses-hotels kunnen afwijkende tarieven, voorwaarden en beperkingen hanteren. Ga naar de Six Senses-website voor meer informatie.


Meer informatie over onze nieuwste tarieven en acties vindt u hier. Om te boeken gaat u naar ihg.com.

Om een reservering te wijzigen of te annuleren gaat u naar de pagina Uw verblijf beheren of belt u ons Reserverings- en klantenserviceteam.

Onze leden zijn onze meest loyale gasten en in deze tijden willen we meer redenen geven om op reis te gaan en bij ons te verblijven – wanneer de omstandigheden dit weer toelaten. We volgen de veranderende situatie op de voet en beoordelen voortdurend ons annuleringsbeleid en wijzigingen in ons loyaliteitsprogramma. Met dat in gedachten passen we ons loyaliteitsprogramma verder aan om onze leden te helpen bij het beheren van hun status, punten en voordelen.


Lidmaatschapsstatus:

 • De programmastatus van alle leden is automatisch verlengd tot en met januari 2022, zodat leden kunnen profiteren van alle voordelen van de status die ze in 2019 hebben verdiend.

  • Leden die in 2019 de Spire Elite-status hebben verdiend en van wie de status is verlengd tot januari 2022, ontvangen het keuzevoordeel van 25.000 bonuspunten of toekenning van de Platinum Elite-status eind maart 2021.

  • Leden die in 2020 Spire Elite hebben verdiend, hebben hun keuzevoordeel ontvangen op het moment dat zij de status bereikten. Om in 2021 opnieuw een keuzevoordeel te ontvangen, dienen deze leden in 2021 te voldoen aan de criteria voor dit niveau.

 • Nu er nog steeds over de hele wereld reisbeperkingen gelden, hebben we het gemakkelijker gemaakt om de Elite-status te verdienen en te behouden door de verlaging van 25% (nachten of punten) voor Elite-criteria in 2021 te verlengen:
Ways to Qualify
 • Voor leden met Gold-, Platinum en Spire Elite-status geldt dat alle in aanmerking komende nachten die in 2020 ze bij ons hebben verbleven, worden meegenomen naar 2021; deze tellen mee voor de status in 2021.


Vervaldatum van punten:

 • Punten vervallen nooit voor alle leden met Elite-status (Gold, Platinum en Spire) - een belangrijk voordeel van ons programma.

 • We hebben de vervaldatum van punten voor Club-leden verlengd tot 30 juni 2021 (punten vervallen normaal gesproken na 12 maanden inactiviteit).

 

InterContinental Ambassador:

 • Na de gratis verlenging van het lidmaatschap met drie maanden, verstrekt op 15 maart 2020, hebben we dit met nog eens drie maanden verlengd. De gratis lidmaatschapsverlenging bedraagt nu in totaal zes maanden.

 • Leden ontvangen ook een extra verlenging van drie maanden voor ongebruikte gratis weekendovernachtingen, waarmee ze nog eens zes maanden de tijd hebben om deze certificaten in te wisselen.

 • De verlengingen zijn niet van toepassing voor leden die lid zijn geworden of hun lidmaatschap hebben verlengd na 15 maart 2020.

 • De Ambassador-voordelengarantie is geschrapt voor verblijven tot en met 30 juni 2020 in verband met praktische beperkingen als gevolg van COVID-19.

De horeca is altijd trots geweest op zijn rol binnen lokale gemeenschappen. Bij IHG noemen we dit True Hospitality – en onze teams streven ernaar om deze ervaring elke dag aan gasten over de hele wereld te bieden.

Momenteel kunnen we dat niet doen zoals we dat gewend zijn en heeft ons team nieuwe manieren moeten vinden om de mensen om ons heen te ondersteunen. Duizenden hotelcollega's passen zich snel aan de veranderingen aan en doen er alles aan om diegenen die dit het meest nodig hebben een veilig onderkomen te bieden. Met name de hotels die nu de thuisbasis zijn van essentiële werknemers en andere personen die werkzaam zijn in de frontlinie. Dit omvat het zorgen voor alle COVID-19-helden, van zorgpersoneel tot bezorgers die miljoenen mensen die thuis moeten blijven, bevoorraden en verbinden:

Onze eerste prioriteit is uw gezondheid, veiligheid en welzijn. We volgen de ontwikkelingen in de wereld op de voet en staan in contact met wereldwijde organisaties waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en relevante autoriteiten voor landspecifieke eisen, om ervoor te zorgen dat de acties die we ondernemen, voldoende en gepast zijn.

Al onze hotels zijn verplicht zich te houden aan uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprocedures, inclusief alle lokale wetgeving. Daarnaast voorzien we onze hotels van best practices en richtlijnen en hebben we deze middelen aangevuld met extra specifieke begeleiding, training en informatie op het gebied van COVID-19-reinheid, in overeenstemming met onze eigen hoge normen.

 • Het inzetten van noodhulpteams die onze hotels de klok rond assistentie kunnen bieden.

 • Gemeenschappelijke ruimtes in hotels (zoals lobby's, liften, deurklinken, openbare toiletten) en plekken die vaak worden aangeraakt in de hotelkamers worden vaker schoongemaakt.

 • Alle hotels hebben advies gekregen over schoonmaakproducten en -protocollen die effectief werken tegen virussen.

 • We passen de levering van F&B-service voortdurend aan de officiële aanbevelingen aan. Bij veel van onze hotels worden nieuwe normen en servicebenadering van buffetten, banketten, roomservice en catering ingevoerd. Het aanbod van eten en drinken kan momenteel variëren, maar het welzijn van onze gasten blijft altijd voorop staan. Voor specifieke informatie over eetvoorzieningen kunt u contact opnemen met het betreffende hotel.


Informatie over Mr & Mrs Smith:

Mr & Mrs Smith-hotels maken deel uit van het IHG Rewards-programma maar zijn geen hotels van het IHG-merk; IHG Way of Clean en de IHG Clean Promise zijn daarom niet van toepassing op deze hotels. Mr & Mrs Smith-hotels volgen afzonderlijke richtlijnen voor gezondheid en veiligheid, deze kunt u hier vinden: mrandmrssmith.com/safety.

Wegens de huidige omstandigheden hebben sommige van onze hotels tijdelijk hun deuren gesloten. IHG, het reisbureau of online boekingsplatform waar de boeking werd gedaan zal rechtstreeks contact opnemen met gasten met getroffen reserveringen in deze hotels.

De sluitingsperiode voor elk hotel verschilt per locatie en wordt bepaald door de situatie op de betreffende markt.

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en hotelcollega’s, en in navolging van wetgeving en huidige optimale werkwijzen, functioneren sommige hotels ook met aangepaste of gereduceerde diensten, bijv. reductie van restaurant- en bardiensten, alternatief gastenkamermeubilair en/of voorzieningen. Deze veranderingen zijn tijdelijk en normale voorzieningen- en dienstniveaus zullen zo snel mogelijk en in overeenstemming met juridische vereisten worden hervat.

Wij bieden onze excuses aan voor eventueel veroorzaakt ongemak en we kijken er naar uit om op het gepaste moment onze normale bedrijfsvoering te hervatten en onze gasten terug te verwelkomen.

IHG-hotel Collega's: Bezoek ons Hotel Colleague Job Center waar u vacatures kunt bekijken en nuttige hulpbronnen en advies kunt vinden.

Hulp nodig? Neem contact op met de klantenservice.

IHG Rewards-leden met rechtstreekse boekingen worden geadviseerd om te bellen naar IHG® REWARDS SERVICE CENTERS.

Onze teams zijn er trots op dat ze echte gastvrijheid voor iedereen kunnen bieden – een belofte die ons elke dag begeleidt en die fundamenteel is in tijden als deze.

Bedankt voor uw vertrouwen en steun en we kijken ernaar uit u binnenkort in een IHG-hotel te mogen verwelkomen.

Bijgewerkt op 2 maart 2021

Let op: IHG verzamelt geen burgerservicenummers van onze gasten. Als u een telefoontje ontvangt van een onbekende beller/onbekend telefoonnummer waarin u om uw burgerservicenummer wordt gevraagd en naar IHG wordt doorgestuurd, is dit frauduleus en niet van IHG. Meld deze fraudepoging bij uw lokale autoriteiten.