Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Holiday Inn Express Friedrichshafen

Allmannsweilerstrasse 79 , Friedrichshafen, 88046

Galerij weergeven KAART BEKIJKEN
Hebt u een
vraag?
BEL ONS
Bezienswaardigheden in de buurt

Bezienswaardigheden in de buurt

 • Zeppelin Museum
 • Dornier Museum
Downtown

Downtown

Plaatsnaam: Friedrichshafen

Routebeschrijving van stadscentrum naar hotel: Noordoosten

Afstand tot hotel: 1.24 MI/ 2 KM

Lokaal

Lokaal

Buitentennis: 3.6 MI/ 5.8 KM Zuidwesten

Niet te missen

Niet te missen

Het Dornier Museum is gewijd aan de ruimte en de luchtvaart en ligt naast de luchthaven, op slechts 7 min. rijden van het hotel. Het toont de grensverleggende designs van Claude Dornier uit de jaren 20. U kunt in de hangaar van dichtbij een authentieke Do 31 en een Fiat G 91 straaljager bewonderen. Er zijn verschillende modellen te zien over de ruimtevaart, naast een authentiek stuk van Spacelab.

Wat u zeker moet doen

Wat u zeker moet doen

De enorme Bodensee ligt op korte rijafstand van het hotel en is een must bij een bezoek aan Friedrichshafen. Een wandeling langs de waterkant met de vele cafés biedt weidse uitzichten over het meer en de oevers met kiezelstenen. Fietsers en wandelaars kunnen het uitgebreide routenetwerk verkennen. Neem de veerboot naar Romanshorn in Zwitserland voor een leuk uitstapje over de grens.

restaurants
 • Restaurant Heuschober

  Restaurant in walking distance, nice, family runned with fresh italian and german food

  Locatie: 0.31 MI/ 0.5 KM

  Menuaanbod: Lunch, Diner, Dessert

  Telefoonnummer: 49-7541-941314(1)

Keer niet terug naar huis zonder

Keer niet terug naar huis zonder

Friedrichshafen is bekend als de plek waar de zeppelin is ontwikkeld. Deze reusachtige luchtschepen werden in WWI gebruikt als bommenwerpers. Het Zeppelin Museum kijkt uit over de Bodensee en heeft historische exposities met een nagebouwde LZ 129 Hindenburg en een presentatie over de beruchte ramp in 1937. Er is een galerie met Zuid-Duitse kunst van de middeleeuwen tot nu.

Slimme tips

De lokale bevolking weet hoe je de schoonheid van de Bodensee het beste kunt ervaren: met de Pfänderbahn. U rijdt in 35 min. naar de Oostenrijkse stad Brengenz en pakt aan de voet van de Pfänder de kabelbaan. Deze brengt u hoog boven de omliggende steden voor een spectaculair uitzicht op de Bodensee. Bezoek daarna het Alpine Wildlife Park om steenbokken, rendieren en wilde zwijnen te zien.