Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

InterContinental Amstel Amsterdam

Peter Moos
Head Concierge

Wij heten u graag welkom in de prachtige historische sfeer van ons intieme hotel aan de Amstel. Ons team zal u met alle plezier deskundig adviseren over het beste wat de stad te bieden heeft, zodat uw verblijf in Amsterdam een onvergetelijke ervaring wordt. 

Dingen om te doen
DE PERFECTE DAG

OCHTEND

De beste manier om historisch Amsterdam te ontdekken is vanaf het water. Begin met een rondvaart door de grachten in een van onze authentieke salonboten. Terwijl u vaart langs de hoge grachtenpanden in het centrum, geniet u van een volledig verzorgd ontbijt of een warme kop koffie. Aansluitend kan de schipper u afzetten bij het Rijksmuseum om unieke meesterwerken uit de Europese kunst te bekijken. De conciërge helpt u graag bij het boeken van tickets, zodat u zelfs niet in de rij hoeft te staan. 

MIDDAG

Na lunch in het hotel wandelt u rustig in 25 minuten langs de grachten naar het Van Gogh Museum, waar u een enorme collectie werken van deze beroemde schilder kunt bewonderen. Het ernaast gelegen Stedelijk Museum exposeert hedendaagse kunst en design, en een korte taxirit brengt u naar de pittoreske 17-eeuwse De 9 Straatjes. Hier bevinden zich tegenwoordig talloze vintage modewinkels, bars en gezellige cafés, ideaal voor een drankje in de middag of gemoedelijk winkelen. 

AVOND

Bij zonsondergang kunt u ontspannen met een cocktail in de chique A bar van het hotel. Proef voor eens een traditionele Hollandse jenever, de voorloper van gin, geserveerd in tulpvormige glazen. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen kaartjes reserveren voor een concert in het statige, 19e-eeuwse Concertgebouw, niet ver van het hotel. Maar u kunt ook in het hotel blijven - reserveer dan een tafel voor het diner in het Michelin-sterrenrestaurant La Rive en neem plaats voor een onvergetelijke gastronomische ervaring. 

Day
1
1440_hd_concierge_03_default-1
Wist je dat?
 • AMSTEL HOTEL

  Oorspronkelijk zou het hotel bestaan uit vier vleugels rondom een met glas overdekte binnenplaats, met toegang voor bussen aan de Sarphatistraat. Van het voorlopig ontwerp is alleen de westelijke vleugel, met uitzicht op de rivier, gerealiseerd. Helaas overleed Dr. Sarphati nog voor de bouw van het hotel werd voltooid. Toen het hotel zijn deuren opende in 1867 bevonden de duurste kamers zich op de begane grond omdat liften not niet bestonden. In de eerste jaren dankte het hotel zijn uitzonderlijke clientèle van royals en beroemdheden aan Dr. Mezger die zijn praktijk in het Amstel Hotel begon. Tegenwoordig is de gedenkplaat van Dr. Mezger nog te vinden in de Amstel Health Club.

 • DE DRIE STADSKRUIZEN VAN AMSTERDAM

  Het officiële devies van de stad, 'Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig' is in 1947 met toestemming van koningin Wilhelmina toegevoegd aan het wapen van Amsterdam, als hulde van het verzet van de Amsterdammers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • AMSTERDAM: 17E EEUW

  In de 17e eeuw was Amsterdam de belangrijkste handelsstad ter wereld. De succesvolste zakenmannen hadden een huis langs een van de belangrijkste grachten of op het nabijgelegen platteland, langs de Amstel of de Vecht. De grachtengordel heeft onlangs een plek gekregen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO.

 • Amsterdam: Capital City

  Although Amsterdam is the capital of The Netherlands, the Houses of Parliament, ministries and embassies are all based in The Hague.

 • KONNKLIJK PALEIS

  Dit voormalig stadhuis, gebouwd in 1648, is gebouwd in de Gouden Eeuw en werd in 1800 door Napoleons broer Louis tot Koninklijk Paleis benoemd. Omdat de bodem in Amsterdam voornamelijk uit een slappe laag van veen en klei bestaat, is het gebouw op 13.600 palen gebouwd die twintig meter diep in de grond steken.

WAT U MOET MEENEMEN