Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel
clean-promise

IHG WAY OF CLEAN

Terwijl de reiswereld zich aanpast aan nieuwe normen en verwachtingen, verbeteren wij de reiservaring voor u, onze hotelgasten, door een nieuwe definitie van hygiëne te hanteren en uw welzijn tijdens uw gehele verblijf te ondersteunen. We hebben ons begrip van wat hygiënisch is verruimd door:

science icon

Gebruik van nieuwe, wetenschappelijk bewezen richtlijnen en servicemaatregelen door uitbreiding van IHG Way of Clean

sparkle icon

Samenwerking met de toonaangevende experts Cleveland ClinicEcolab en Diversey

shield icon

Wereldwijde lancering van de IHG Clean Promise

Deze versterkte procedures geven u meer vertrouwen en ons hotelpersoneel de benodigde bescherming.

IHG Way of Clean

IHG Way of Clean

Wij volgen al vele jaren strikte schoonmaakprocedures en zijn in 2015 gestart met ons IHG Way of Clean-programma, ontwikkeld in samenwerking met Ecolab en Diversey, beide vooraanstaande wereldspelers op het gebied van hygiëne en schoonmaaktechnologieën en -diensten. Dit programma wordt nu uitgebreid met aanvullende COVID-19-protocollen en -aanbevelingen (waarvan diverse inmiddels zijn ingevoerd) volgens de adviezen van regionale en wereldwijde gezondheidsinstanties waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, het Centrum voor ziektecontrole en preventie, het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding en lokale gezondheidsautoriteiten over de hele wereld.

IHG Way of Clean omvat al het uitgebreid schoonmaken met desinfecteermiddelen zoals die ook in ziekenhuizen worden gebruikt. Gasten kunnen ook aanvullende procedures verwachten in alle delen van het hotel, waaronder:

 • Receptie: Minder contact bij het inchecken, contactloze transacties, schermen voor de receptie, handenwasplekken, gedesinfecteerde sleutelpassen, papierloos uitchecken
 • Openbare ruimten en voorzieningen: Extra zorgvuldige schoonmaak van vaak aangeraakte oppervlakken, sociale onthouding, ondersteuning bij de invoering van schoonmaaklijsten en aanvullende maatregelen in zwembaden, fitnesscentra en lounges
 • Eten en drinken: Nieuwe normen en servicebenadering van buffetten, banketten, roomservice en catering
 • Hotelkamer: Kleiner aantal decoratieve/vaak aangeraakte voorwerpen, nieuwe wasvoorschriften, gebruik van elektrostatische technologie (in bepaalde hotels) en IHG Clean Promise-kaarten met schoonmaakprocedures op de kamer
 • Vergaderingen en evenementen: Uitgebreid en regelmatig schoonmaken van vergader- en evenementenruimtes, toegang tot diverse handenwaslocaties, zitplaatsen op gepaste afstand, een aangepaste indeling van de vergaderruimte, ondersteuning bij looproutes, eenpersoons- en voorverpakte maaltijden.

Wij ondersteunen het welzijn van onze gasten en collega's

Het persoonlijke welzijn van onze gasten en collega's staat voorop. IHG werkt nauw samen met een team van medische experts van de bekende Cleveland Clinic voor de ontwikkeling van hulpmiddelen en begeleiding. Hiermee kunnen hotelteams weer aan het werk en worden passende maatregelen toegepast zodat gasten kunnen vertrouwen op onze hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen onder deze nieuwe omstandigheden, waaronder:

 • Informatie over hygiëne in hotels en via de boekingskanalen van IHG
 • Procedures en markeringen voor sociale onthouding
 • Begeleiding bij het gebruik van beschermingsmiddelen door hotelpersoneel waar nodig 
 • Aanvullende training en certificering van personeel
 • Beschikbaar stellen van schoonmaaksetjes voor elke gast
 • Handenwaslocaties op plekken in hotels waar veel aanraking plaatsvindt

IHG Clean Promise

Nu de nieuwe IHG Way of Clean-maatregelen zijn ingevoerd, hebben wij de IHG Clean Promise gelanceerd. Vanaf 1 juni 2020 kunnen gasten vertrouwen op het volgende:

Clean Promise Logo

Gewoon goed is niet goed genoeg – wij hanteren een hoger hygiëneniveau. Dat betekent schone, goed onderhouden en opgeruimde kamers die aan onze normen voldoen. Is dit niet wat u aantreft als u incheckt, dan beloven wij dat we daar werk van maken.


Global Cleanliness Board & Clean Champions

Dit initiatief wordt geleid door ons Global Cleanliness Board: een groep IHG-experts op het gebied van operationele zaken, gezondheid, veiligheid en gastbeleving die samenwerken met externe specialisten voor het vaststellen van oplossingen, richtlijnen en processen. Onder hen zijn James Merlino, Chief Clinical Transformation Officer, en een team van de Cleveland Clinic die hun expertise zullen delen rondom het vertalen van klinische concepten, de bestrijding van infectieziekten en een betere gezondheid in het algemeen.

Ook hebben onze hotelteams Clean Champions aangewezen die voortbouwen op de hygiënecultuur die al ingebed is in IHG-hotels over de hele wereld. Deze leiders zullen zich richten op zowel gasten als collega's die hun draai proberen te vinden onder deze nieuwe omstandigheden en hotelmedewerkers helpen de hoge hygiënestandaarden te handhaven. 


Let op: Mr & Mrs Smith hotels maken deel uit van het IHG Rewards Club-programma maar zijn geen hotels van het IHG-merk; IHG Way of Clean en de IHG Clean Promise zijn daarom niet van toepassing op deze hotels. Mr & Mrs Smith-hotels volgen afzonderlijke richtlijnen voor gezondheid en veiligheid.