Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Klantenservice

Meest gestelde vragen

Waar zijn er hotels van IHG® Hotels & Resorts te vinden?
We hebben meer dan 6.000 hotels onder 17 merknamen in meer dan 100 landen/regio's. Bekijk onze pagina met hotels en bestemmingen voor meer informatie.

Waar kan ik informatie vinden over alle locaties van IHG Hotels & Resorts?
Verken onze hotels en bestemmingen pagina voor een volledig overzicht van de meer dan 6.000 hotellocaties overal ter wereld. U kunt ook stadsgidsen bekijken of hotels zoeken op speciale interesses, zoals huisdiervriendelijke hotels, strandhotels en meer.

Moet ik boekingskosten betalen wanneer ik online boek?
Nee. Veel externe reiswebsites rekenen boekingskosten voor elke gemaakte reservering. IHG Hotels & Resorts brengt geen boekingskosten in rekening als de reservering wordt gedaan via de websites van IHG (inclusief mobiele sites), de IHG® One Rewards-app, het IHG WeChat mini-programma, de IHG-klantenservice of rechtstreeks bij een IHG-merkhotel.

Waarom is er een creditcard vereist voor reserveringen?
Door uw reservering vast te leggen met een creditcard, komt u in aanmerking voor onze reserveringsgarantie, die geldt wanneer uw reservering niet kan worden uitgevoerd. Als uw reservering niet kan worden gehonoreerd, zorgt het gasthotel voor een kamer in, en vervoer naar, een ander geschikt en vergelijkbaar hotel. Het gasthotel zal ook de volledige prijs van de eerste overnachting betalen, plus belasting, en de eventuele aanbetaling zal worden terugbetaald.

Hoe wijzig of annuleer ik mijn reservering?
U kunt uw reservering voor elk IHG-hotel wijzigen of annuleren via onze pagina Beheer uw reserveringen .

Hoe boek ik een verblijf met IHG One Rewards-punten?
IHG One Rewards-punten kunnen worden ingewisseld voor Reward Nights op de IHG One Rewards-website, de IHG One Rewards-app of door te bellen met IHG Reserveringen. Om te boeken op onze website, logt u in met uw IHG® One Rewards-lidnummer en wachtwoord, voert u uw bestemmingsinformatie en data in in de reserveringsmodule en selecteert u 'Reward Nights' als uw tariefvoorkeur.

Kan ik mijn IHG® One Rewards-punten gebruiken om een reservering te boeken voor iemand anders dan mijzelf?
Ja, u kunt een Reward Night voor iemand anders boeken door een boeking via IHG's website of de IHG® One Rewards-app te doen en vervolgens een extra naam aan de reservering toe te voegen.

Kan ik mijn IHG® One Rewards-punten gebruiken voor een bestaande reservering?
Sommige bestaande reserveringen kunnen worden gewijzigd door in te loggen op Mijn Account, de pagina Mijn verblijven te openen en op 'tarief wijzigen' te klikken om een nieuwe tariefoptie te selecteren.

Hoe kan ik een vergadering, evenement of groepsreservering maken?
IHG Hotels & Resorts biedt een breed scala aan services voor uw vergaderingen en groepsevenementen. Kom meer te weten over onze groeps- en vergader services en ga meteen aan de slag.

Hoe verhelp ik een probleem met mijn reservering?
Het spijt ons om te horen dat u problemen ondervindt met uw reservering. Als de fout is opgetreden tijdens het boekingsproces, kunt u mogelijk uw reservering online wijzigen via de pagina Uw verblijf beheren . Kunt u uw reservering niet online wijzigen, of als het een reservering in het verleden betreft, vul dan het online Klachten formulier in voor hulp.

Hoe voeg ik mijn IHG® One Rewards-nummer aan een bestaande reservering toe?
Log in op Mijn account en zoek naar uw bestaande reservering op de pagina 'Verblijven en evenementen'. Voer het bevestigingsnummer van de reservering en uw achternaam in om het verblijf te vinden en klik vervolgens op 'IHG® One Rewards-nummer koppelen' om uw lidmaatschapsnummer aan de reservering toe te voegen.

Waar vind ik informatie over de IHG Besteprijsgarantie?
De Besteprijsgarantie van IHG is onze belofte dat u op onze eigen websites altijd de beste kamertarieven zult betalen voor welk IHG-hotel dan ook. Meer informatie over IHG's Besteprijsgarantie.

Hoe verhelp ik een factureringsprobleem?
Hotels zijn verantwoordelijk voor de individuele facturering van gasten. Als u denkt dat er een probleem is met uw factuur, neem dan rechtstreeks telefonisch contact op met het hotel of gebruik ons online Klachtenformulier.

Waar meld ik een probleem met de dienstverlening of kwaliteit?
Wij waarderen dat wij de mogelijkheid hebben op uw feedback te reageren. In dit soort situaties kunt u het beste direct contact opnemen met het hotelmanagement. Als u al contact heeft opgenomen met het hotel en verdere hulp nodig heeft, vul dan ons online Klachtenformulier in om ons klantenserviceteam te bereiken.

Waar kan ik algemene feedback geven?
Wij waarderen dat wij de mogelijkheid hebben op uw feedback te reageren. Vul ons online Feedbackformulier in om ons klantenserviceteam te bereiken.

Hoe worden de punten van hotels bepaald?

Het aantal punten dat IHG® One Rewards-leden moeten inwisselen voor een Reward Night in een bepaald hotel fluctueert, net als reguliere tarieven. De fluctuaties worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder Beste flexibele tarief, de vraag, het merk, de locatie en de dag van de week.

 

Hoe vaak kan het puntenaantal van een hotel veranderen?

Het aantal punten per hotel kan, net als reguliere tarieven, per dag verschillen. Voor een verblijf van meerdere nachten ziet u het gemiddelde aantal punten en het aantal punten per dag, net als bij de tarieven voor reguliere boekingen.

 

Kan het aantal punten nog veranderen nadat een lid een Reward Night heeft geboekt?

Zodra een boeking is voltooid, ligt het aantal punten voor de boeking vast. Hoewel het vereiste puntenaantal van het hotel na het boeken kan stijgen of dalen, heeft dit geen invloed op de door het lid gedane boeking.

 

Hoe ver van tevoren kan ik de puntentarieven voor hotels zien?

U kunt tot 50 weken van tevoren alle hoteltarieven zoeken en boeken, inclusief tarieven voor Reward Nights.

 

Als een gast een Reward Night boekt en het benodigde aantal punten daarna daalt, kan het verschil dan worden teruggestort?

Als u, na uw boeking van een Reward Night, een gedaald puntentarief opmerkt en hiervan wilt profiteren, kunt u eventueel uw bestaande boeking annuleren en proberen een nieuwe boeking te doen voor het nieuwe puntenaantal. Reward Nights zijn echter onderhevig aan beschikbaarheid, dus het kan zijn dat een Reward Night-tarief niet langer beschikbaar is wanneer u een geannuleerde reservering opnieuw probeert te boeken.

 

Hoe beïnvloeden variabele Reward Night-puntenaantallen de IHG® Rewards-creditcardaanbieding 'Wissel drie overnachtingen in en ontvang de vierde overnachting gratis'?

Premier, Traveler en Business Premier U.S. Chase creditcard leden kunnen de vierde nacht gratis inwisselen bij elk verblijf van vier of meer opeenvolgende nachten, ongeacht het puntenaantal van de vierde overnachting.

 

Bij welke hotels kunnen IHG® Rewards creditcardhouders hun gratis verjaardagsovernachting boeken?

Aangezien de puntentarieven voor Reward Nights variabel zijn, zullen de specifieke hotels waar een lid gebruik kan maken van een Anniversary Free Night, die geldig is voor Reward Nights van 40.000 punten of minder, waarschijnlijk afhangen van de gewenste boekingsdata van het lid. Ga voor een overzicht van hotels die mogelijk niet beschikbaar zijn, naar onze pagina Anniversary Night.

IHG® Rewards Premier en Business Premier creditcardhouders hebben ook de mogelijkheid om punten van hun IHG® One Rewards-account toe te voegen voor inwisseling bij hotels waar de inwisselwaarde hoger is dan 40.000 punten.

 

Krijg ik punten of miles voor Reward Nights?

Bij een Reward Night-verblijf verdient u geen punten of mijlen op het kamertarief of het equivalent daarvan. U kunt echter wel punten of mijlen verdienen op alle andere in aanmerking komende kosten. ‘In aanmerking komende kosten’ kunnen onder meer betrekking hebben op voedsel en drank, telefoon, wasserij, en films op de kamer van een lid. In aanmerking komende kosten kunnen variëren per hotelmerk en locatie.

 

Wie komt er in aanmerking voor Reward Night-kortingen?

In aanmerking komende Platinum Elite, Diamond Elite en IHG® Rewards-creditcardhouders krijgen mogelijk exclusieve toegang tot bepaalde kortingen op Reward Nights bij deelnemende hotels. In aanmerking komende kaarthouders hebben vroege toegang tot Reward Night-kortingen.

 

Kan ik een combinatie van punten en contant geld gebruiken voor een Reward Nights-reservering?

Met Points & Cash van IHG® One Rewards kunt u een combinatie van uw bestaande punten en op het moment van boeking gekochte punten inwisselen om een Reward Night te boeken.

Points & Cash Reward Nights kunnen worden ingewisseld op de IHG® One Rewards-website, de IHG® One Rewards-app of door IHG-reserveringen te bellen.

 

Wanneer ik een Reward Nights-reservering annuleer die via het Points & Cash-programma is gemaakt, krijg ik het geld dan teruggestort?

Als een Reward Night die werd geboekt met Points & Cash wordt geannuleerd in overeenstemming met de algemene voorwaarden voor Reward Nights en het annuleringsbeleid van het betreffende hotel, worden alle punten, inclusief de gekochte punten tijdens de boeking, weer op uw IHG® One Rewards-account bijgeschreven. De kosten voor de gekochte punten zijn niet restitueerbaar.


Hoe kort van tevoren kan ik een Reward Night-reservering annuleren?

Bij de meeste Reward Night-reserveringen kunt u tot een dag voor uw incheckdatum annuleren. Individuele hotels hebben mogelijk een afwijkend annuleringsbeleid, dus controleer altijd uw individuele tariefgegevens voor meer informatie.


Hoe snel krijg ik mijn punten terug wanneer ik een Reward Nights-reservering annuleer?

Als u uw Reward Night reservering annuleert in overeenstemming met de algemene voorwaarden van de Reward Night en het annuleringsbeleid van het hotel, worden de punten onmiddellijk teruggestort op uw IHG® One Rewards-account.


Wat gebeurt er met mijn punten wanneer ik na de annuleringsdatum annuleer?

Als u uw Reward Night-reservering annuleert na het toegestane tijdstip vermeld in de annuleringsvoorwaarden van het hotel, worden de punten wel weer bijgeschreven op uw IHG® One Rewards-account, maar het hotel zal het bedrag van de annuleringskosten ten laste brengen van de voor de reservering gebruikte creditcard.


Moet ik voor Reward Nights een reservering maken?

Voor Reward Nights moet u inderdaad een reservering maken. Selecteer Reward Nights als tariefvoorkeur bij het boeken via de IHG-website of de IHG® One Rewards-app.


Hoe snel kan ik een Reward Nights-reservering boeken?

Hoewel we leden adviseren om Reward Night-reserveringen vooraf te boeken, kunnen de meeste op de dag van inchecken worden geboekt, zolang er voldoende kamers beschikbaar zijn in het hotel van uw voorkeur.


Welk type kamer kan ik boeken onder Reward Nights?

Reward Night-reserveringen zijn alleen van toepassing op standaardkamers, zoals vastgesteld door elk deelnemend hotel.


Hoeveel kamers kan ik boeken onder Reward Nights?

Wanneer punten voor een Reward Night worden ingewisseld, kunt u per keer slechts één kamer boeken. Voltooi uw reservering voor één kamer. Zodra u uw Reward Night-reservering heeft voltooid, krijgt u een optie om deze reservering te dupliceren.

Hoe lang duurt het voordat mijn IHG® One Rewards-punten op mijn account staan na een recent verblijf?
Het duurt vijf werkdagen nadat u uitcheckt om punten van een recent verblijf op uw account bij te schrijven. Als er na vijf werkdagen nog altijd geen punten zijn bijgeschreven, vul dan een formulier voor ontbrekende punten in.

Hoe lang duurt het voor mijn IHG® One Rewards actiebonuspunten op mijn account staan?
De tijd die nodig is voor het toekennen van punten kan per actie verschillen; het kan tot 6 weken duren voordat de bonuspunten op uw account worden bijgeschreven. Als er na zes weken nog altijd geen punten zijn bijgeschreven, vul dan een formulier voor ontbrekende puntenin

Hoe kan ik ontbrekende punten op mijn account bijgeschreven krijgen?
Als u zich zorgen maakt over ontbrekende punten van eerdere activiteiten, bijvoorbeeld hotelovernachtingen of door IHG® One Rewards-partners aangeboden punten, kunt u een formulier voor ontbrekende punten indienen.

Welke hotels bieden de mogelijkheid om IHG® One Rewards-punten te verdienen?
Verdien punten door in aanmerking komende verblijven in merkhotels van IHG Hotels & Resorts: Atwell SuitesTM, avidTM hotels, Candlewood Suites®, Crowne Plaza®, EVEN® Hotels, Holiday Inn®, Holiday Inn Express®, Holiday Inn Resort®, Holiday Inn Club Vacations®, Hotel Indigo®, HUALUXE® Hotels & Resorts, InterContinental® Hotels & Resorts, Kimpton® Hotels & Restaurants, Regent® Hotels & Resorts, deelnemende Six Senses Hotels Resorts Spas, Staybridge Suites®, VignetteTM Collection, en vocoTM hotels.

Leden kunnen ook punten verdienen voor een verblijf in Mr & Mrs Smith Partner-hotels wereldwijd, indien geboekt via de IHG-website.

Hoeveel punten verdien ik per verblijf?
Als u zich inschrijft voor IHG One Rewards terwijl u verblijft in een IHG Hotel (met uitzondering van Intercontinental Alliance Resorts en Mr & Mrs Smith partnerhotels), verdient u 1.000 punten voor dat in aanmerking komende verblijf bij inschrijving. Voor daaropvolgende verblijven verdient u tien (10) punten per Amerikaanse dollar of equivalent in lokale valuta op in aanmerking komende verblijven in de meeste IHG merkhotels en vijf (5) punten per Amerikaanse dollar of equivalent in lokale valuta in hotels van Staybridge Suites en Candlewood Suites. Uitzonderingen zijn onder meer: 

  • In IHG Army Hotels verdienen leden drie (3) punten per Amerikaanse dollar 
  • In de InterContinental Alliance Resorts, Venetian Resort Las Vegas en het Palazzo at the Venetian Resort, verdienen leden 2000 punten per in aanmerking komend verblijf
  • In Residence-hotels van IHG, exclusief voco Residences, verdienen leden twee en een halve (2,5) punt per Amerikaanse dollar of lokale valuta-equivalent 
  • IHG® One Rewards zijn uitsluitend van toepassing op specifieke deelnemende Six Senses Hotels Resorts Spas

Kan ik punten verdienen voor verblijven die plaatsvonden voordat ik mij registreerde voor het IHG® One Rewards-programma?
IHG® One Rewards-punten kunnen niet met terugwerkende kracht worden bijgeschreven voor verblijven die plaatsvonden voorafgaand aan inschrijving.

Wat moet ik doen om er zeker van te zijn dat ik punten verdien wanneer ik in uw hotels verblijf?
Om punten te ontvangen, is het belangrijk dat u boekt via IHG's websites, de IHG® One Rewards-app, het IHG WeChat mini-programma, de IHG-klantenservice of rechtstreeks bij een IHG-merkhotel. Zorg ervoor dat uw IHG® One Rewards-nummer wordt toegevoegd bij het maken van de reservering.

Wat is het verschil tussen een verblijf en een overnachting?
Een “overnachting” wordt gezien als één nacht in een van onze hotels. Een “verblijf” kan bestaan uit een aantal opeenvolgende overnachtingen in hetzelfde hotel, ongeacht het aantal malen dat u in- en uitcheckt.

Wanneer wordt een overnachting of verblijf als kwalificerend beschouwd?
Een 'verblijf' of 'overnachting' komt in aanmerking bij betaling van in aanmerking komende kamertarieven. Zie de Algemene voorwaarden voor IHG® One Rewards-lidmaatschap voor meer informatie over in aanmerking komende verblijven.

Wat zijn in aanmerking komende kamertarieven?
Onder 'in aanmerking komende tarieven' vallen de meeste zakelijke en particuliere tarieven, zoals vroegboektarieven, beste flexibele tarieven, wereldwijd overeengekomen tarieven (waaronder de Corporate Gold-tarieven), nationaal, regionaal of lokaal met overheden overeengekomen tarieven en speciale recreatieve tarieven zoals bevestigd door het reserveringssysteem van IHG. In Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Groot-China (het vasteland van China, Hongkong, Macau en Taiwan) gelden alle lokaal overeengekomen tarieven als in aanmerking komende tarieven. Opmerking: in Groot-China omvatten de in aanmerking komende tarieven ook alle door bedrijven onderhandelde tarieven die via reguliere betaling met hotels zijn verrekend. In alle andere delen van de wereld worden lokaal onderhandelde tarieven geclassificeerd als in aanmerking komende tarieven als het tarief minder dan 30% wordt verdisconteerd.

Zie de Algemene voorwaarden voor IHG® One Rewards-lidmaatschap voor meer informatie over in aanmerking komende kamertarieven.

Kan ik tegelijkertijd punten en miles sparen?
In uw IHG® One Rewards-account moet u een voorkeur aangeven voor het verdienen van punten of miles. U kunt echter op elk gewenst moment van voorkeur wisselen door de voorkeuren in uw account bij te werken. Zo nu en dan zijn er IHG® One Rewards-acties waarbij u alleen punten kunt verdienen, dus als u miles spaart, zult u voor deze aanbiedingen punten ontvangen. Deze informatie zal duidelijk worden vermeld in de details van de actie.

Hoe kan ik mijn spaarvoorkeur aanpassen?
Voor het wijzigen van uw spaarvoorkeuren dient u in te loggen op uw IHG® One Rewards-account. Ga vervolgens naar Mijn account, klik op 'Voorkeuren' en kies voor het sparen van IHG® One Rewards-punten OF miles.

Op welke manier kan ik, afgezien van hotelverblijven, punten verdienen?
Naast punten verdiend voor in aanmerking komende hotelverblijven, kunt u IHG® One Rewards-punten verdienen voor:

  • In aanmerking komende kosten, ten laste van de ledenkamer, die kunnen bestaan uit eten en drinken, telefoon, wasserij, en films op de kamer. In aanmerking komende kosten kunnen per hotelmerk en locatie verschillen. 
  • Goederen en diensten aanschaffen bij bepaalde IHG® One Rewards-partners. Bekijk de complete lijst met onze partners op onze Partner-pagina.
  • Bij gebruik van een IHG® Rewards-creditcard voor de betaling van alledaagse aankopen.

Kan ik mijn punten ook voor iets anders dan Reward Nights gebruiken?
U kunt uw punten gebruiken voor reizen, winkelen, teruggave en meer. Opties verschillen per land van verblijf.  Ontdek onze Reward-opties of ga naar Mijn account voor meer informatie.

Hoe kan ik miles verdienen voor een verblijf?
U kunt miles verdienen met onze frequent flyer-programmapartners door uw spaarvoorkeuren te wijzigen in Mijn account.

Om miles te verdienen, moet uw frequent flyer-account op dezelfde naam staan als uw IHG® One Rewards-account.

Kan ik punten verdienen wanneer ik via sites van derden boek?
De meeste tarieven die geboekt worden via websites van derden, gratis hotelovernachtingen of andere tarieven die niet als in aanmerking komend tarief gedefinieerd worden, komen niet in aanmerking voor punten.

Voor welke aanbiedingen ben ik geregistreerd?
Log in op uw IHG® One Rewards-accountom uw aanbiedingen te zien. Zodra u bent ingelogd, klikt u op 'Aanbiedingen' om de aanbiedingen te bekijken waarvoor u zich hebt ingeschreven.

Ik zie geen acties in 'Mijn aanbiedingen'. Betekent dit dat ik niet ben aangemeld?
Hoewel de meeste acties waarvoor u zich heeft ingeschreven in Aanbiedingen worden weergegeven, worden sommige niet weergegeven. Om er zeker van te zijn dat u bent aangemeld voor een bepaalde actie, dient u contact op te nemen met de IHG® klantenservice.

Hoe weet ik of mijn verblijven in aanmerking kwamen voor een actie?
U kunt een overzicht vinden van verblijven die meetellen voor een specifieke actie door in te loggen op uw account en 'Accountactiviteit' te selecteren in het menu aan de linkerkant.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn verblijf meetelt voor de actie als dit niet wordt weergegeven in de Activiteitinformatie?
Vul het formulier ontbrekende punten in en vraag een herziening aan als er punten ontbreken van een actie. Een vertegenwoordiger van de IHG-klantenservice zal uw verzoek op basis van de door u verstrekte gegevens onderzoeken en neemt dan contact met u op.

Kan ik mijn punten inwisselen voor miles?
U kunt uw IHG® One Rewards-punten omzetten in miles/credits in deelnemende frequent flyer-programma's. Omzettingen moeten gebeuren in gebundelde blokken voor de relevante frequent flyer programmapartners. Om uw punten in te wisselen voor miles of credits, kunt u contact opnemen met de IHG-klantenservice. Het bijschrijven van frequent-flyermiles kan per luchtvaartmaatschappij verschillen, en het kan tot zes weken duren voordat ze zijn bijgeschreven op uw frequent flyer-account.

Kan ik mijn miles omzetten in IHG® One Rewards-punten?
Ja, Finnair Plus-punten en Virgin Atlantic Flying Club-punten kunnen worden omgezet in IHG® One Rewards-punten. Ga naar de Finnair partnersite of de Virgin Atlantic partnersite voor meer informatie.

Wanneer ik punten omzet in miles, hoe lang duurt het dan voordat de miles worden bijgeschreven op mijn frequent flyer-account?
Het bijschrijven van frequent flyer-miles verschilt per luchtvaartmaatschappij en het kan tot zes weken duren voordat uw miles op uw account staan.

Hoe kan ik online puntenvouchers bijschrijven?
Ga naar de pagina Puntenvouchers inwisselen en voer uw IHG® One Rewards-nummer en vouchernummer in.

Kan ik IHG® One Rewards-punten kopen?
IHG® One Rewards-punten kunnen worden gekocht in pakketten van 1000 stuks tot een maximum van 150.000 punten in een kalenderjaar. Voor gedetailleerde informatie en de algemene voorwaarden gaat u naar de winkel voor Puntenverkoop en logt u in op uw account.

Kan ik punten overdragen aan een familielid of vriend?
Ja, IHG® One Rewards-punten kunnen worden overgedragen aan een ander IHG® One Rewards-lid in pakketten van 1000 punten tegen betaling van USD 5 per 1000 punten. Ga naar de pagina Punten overdragen om punten over te dragen.

Kunnen IHG® One Rewards-punten verlopen?
IHG® One Rewards-punten verlopen nooit voor Elite-leden.  Voor Club-leden verlopen punten na 12 maanden als er geen accountactiviteit is. Om uw puntensaldo te behouden, dient u eenmaal per jaar punten te verdienen of in te wisselen via een van onze aangesloten IHG Hotels & Resorts of IHG® One Rewards-programmapartners.

Kan ik punten verdienen met bijeenkomsten?
Ja, u kunt punten verdienen met in aanmerking komende boekingen van vergaderingen of bijeenkomsten door lid te worden van IHG Business Rewards. Als u al lid bent van IHG® One Rewards, klik dan hier om uw account bij te werken.