Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Brussels Hotels

Vergelijk hotels in Brussels

(bijv. {0})
(bijv. {0})
Uw verzoek wordt verwerkt...
Sluiten

Bestemming
Een hotel zoeken is eenvoudig. Uw bestemming kan zijn:

 • een stad (San Francisco)
 • een adres (123 Hoofdstraat, Nergenshuizen)
 • een luchthaven (LAX)
 • een nuttige plaats (Amsterdam ArenA)
 • Postcode (30308)

Aanbevolen hotels in Brussels

Van
Tarieven bekijken

Rue du Cypres 6/10

Brussels, 1000

België


Reserveringen:
1-888-HOLIDAY

Receptie:
31-20-2357120

Van
Tarieven bekijken
2

Hotel Indigo Brussels - City

City Center, 1.93 mi

4.2/5

Place Charles Rogier 20

Brussels, 1210

België


Reserveringen:
1 877 8 INDIGO

Receptie:
32-2-2033125

Van
Tarieven bekijken
3

Crowne Plaza Brussel - Le Palace

City Center, 1.94 mi

4.3/5

Rue Gineste 3

Brussels, 1210

België


Reserveringen:
1 877 2 CROWNE

Receptie:
32-2-2036200

Van
Tarieven bekijken
4

Holiday Inn Brussel - Schuman

City Center, 2.26 mi

4.3/5

Breydelstraat 20-24

Brussels, 1040

België


Reserveringen:

Receptie:
32-2-2804000

Van
Tarieven bekijken
5

Holiday Inn Brussel Airport

City Center, 5.9 mi

3.9/5

Holidaystraat 7

Brussels, 1831

België


Reserveringen:

Receptie:
32-2-7205865

Van
Tarieven bekijken
6

Crowne Plaza Brussel Airport

City Center, 6.85 mi

4.4/5

Da Vincilaan 4

Brussels, 1831

België


Reserveringen:
1 877 2 CROWNE

Receptie:
32-2-4163333

Van
Tarieven bekijken
7
4.2/5

Veemarkt 37c

Mechelen, 2800

België


Reserveringen:
1-888-HOLIDAY

Receptie:
32-15-448420

Van
Tarieven bekijken
8

Crowne Plaza Antwerp

City Center, 24.83 mi

4.0/5

Gerard Legrellelaan 10

Antwerp, 2020

België


Reserveringen:
1 877 2 CROWNE

Receptie:
32-3-2597500

Van
Tarieven bekijken
9

Hotel Indigo Antwerpen - Centrum

City Center, 26.94 mi

4.5/5

Koningin Astridplein 43

Antwerp, 2018

België


Reserveringen:
1 877 8 INDIGO

Receptie:
32-3-3695999

Van
Tarieven bekijken
10
4.3/5

Italielei 2a

Het Eilandje

Antwerp, 2000

België


Reserveringen:
1-888-HOLIDAY

Receptie:
32-3-2214949

Van
Tarieven bekijken
11

Holiday Inn Express Gent

City Center, 29.06 mi

4.3/5

Akkerhage 2

Gent, 9000

België


Reserveringen:
1-888-HOLIDAY

Receptie:
32-9-3950514

Brussel bezoeken – een stadsgids
Brussel afficheert zichzelf als striphoofdstad van de wereld maar is ook wijd en zijd bekend om zijn wafels, bonbons en bier. Maar deze stad vol ‘eurocraten’ heeft bezoekers nog veel meer te bieden. Naast prachtige voorbeelden van Jugendstil-architectuur heeft Brussel een rijk cultureel leven en is het een van de beste culinaire hotspots van Noord-Europa.

Brussel: zo zit de stad in elkaar
Het centrum van Brussel bestaat uit twee delen: de benedenstad en de bovenstad. De benedenstad zou je de oude binnenstad kunnen noemen, met nauwe steegjes en de Grote Markt als middelpunt en de bovenstad is het wat hoger gelegen en ruimer opgezette, chiquere deel van het centrum met de grote musea en het Koninklijk Paleis.

In de Schumanwijk, oostelijk van het centrum, bevinden zich de meeste EU-instanties en de musea van het Jubelpark. In Laken, een buitenwijk ten noorden van het centrum, kunt u het Atomium beklimmen, een 100 meter hoog bouwwerk, gemodelleerd naar de kristalstructuur van ijzer, dat in 1958 gebouwd is ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling.

Bezienswaardigheden: van oude meesters tot klassieke strips
De Grote Markt, centraal gelegen in de benedenstad, is een van Europa’s mooiste pleinen. Het wordt gedomineerd door het gotische stadhuis uit de eerste helft van de 15e eeuw en omgeven door gildehuizen met rijkelijk vergulde en versierde trapgevels. Even verderop is het beroemde beeldje van Manneken Pis.

Het Stripmuseum, ook in de benedenstad, is gewijd aan de rijke Belgische stripgeschiedenis, zoals Kuifje, wiens avonturen zich vaak in en om Brussel afspelen. Voor klassieke kunst gaat u naar het Oldmasters Museum, in de bovenstad, met werken van Rubens, Van Dyck en Rembrandt.

Aanraders van de conciërge…

 • Volg het Stripmurenparcours, en laat u rondleiden langs 40 muurtekeningen in felle kleuren met stripfiguren als Kuifje en Asterix.
 • Bezoek het Hortamuseum, gevestigd in het huis waar de vooraanstaande architect Victor Horta woonde, en ontdek de invloed van deze Jugendstil-architect die beeldbepalend is geweest voor Brussel.
 • Ga naar het Muziekinstrumentenmuseum, waar u kunt kijken en luisteren naar muziekinstrumenten door de eeuwen heen.
 • Ervaar de bizarre wereld van surrealistische kunst in het Magritte Museum, waar het levensverhaal van deze Belgische schilder wordt verteld aan de hand van zijn mooiste werken.

Hotels in Brussel
Veel bezienswaardigheden en winkels zijn te vinden in de drukke binnenstad, waar de meeste toeristen graag verblijven. Houdt u van wat meer rust, kies dan een hotel in een van de buitenwijken. Dankzij het efficiënte openbaar vervoer bent u ook dan zo in het centrum.

Een verblijf in het centrum betekent dat bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden eenvoudig lopend te bereiken zijn. In de wijk Elsene zijn ook veel hotels geconcentreerd, vooral aan het einde van de Louizalaan, een lommerrijke boulevard met veel winkels en restaurants.

Heeft uw verblijf in Brussel een ‘Europese’ reden, dan geeft u wellicht de voorkeur aan Schuman, waar zich veel EU-instellingen bevinden. Hotels in de buurt van Brussels Airport (BRU) zijn handige opties vanwege de vele internationale kantoren hier vlakbij, zoals het NAVO-hoofdkantoor en Eurocontrol.

Uit eten in Brussel
Brussel geniet een uitstekende culinaire reputatie, met opties variërend van streetfood tot verfijnde restaurants. Tot de eerste categorie behoort uiteraard Belgische friet, met friszure mayonaise. Ook populair zijn wafels en Belgische pralines: luxe bonbons met een zachte vulling die smelten op je tong.

In de benedenstad vindt u honderden restaurants met keukens uit alle hoeken van de wereld maar ook eenvoudige eetcafés met vooral typisch Belgische klassiekers. De Baksteenkaai staat bekend als de plek om vis te eten.

De Beenhouwersstraat is een nauw steegje in hartje centrum met ook veel visrestaurants, maar meer gericht op toeristen. In de bovenstad en rond de Grote Zavel vindt u diverse chique bistro’s. Vraag de conciërge in uw hotel waar u het beste naartoe kunt gaan.

Aanraders van de chef...

 • Stoofkarbonade: een rijke en goed gevulde runderstoofpot die lang heeft gesudderd in bier.
 • Karakollen: wulken of zeeslakken die in Brussel vaak op straat worden gegeten, gekookt in een pittige bouillon met selderij.
 • Mosselen met friet: een grote pan gekookte mosselen, altijd geserveerd met friet en diverse sauzen.
 • Brussels lof: hele lofstruikjes, gekookt en in ham gewikkeld, overgoten met een bechamel-kaassaus en daarna in de oven gegratineerd.

Winkelen in Brussel
Was u altijd al op zoek naar een kurkentrekker met Manneken Pis, dan hebt u keuze te over in de vele souvenirwinkeltjes van de stad. Meer kieskeurige shoppers waarderen Brussel vooral om de vele designer-outlets en chocolatiers waar u de heerlijkste en meest uiteenlopende bonbons vindt.

Zowel in de beneden- als in bovenstad zijn veel winkels te vinden, maar de Antoine Dansaertstraat heeft naam gemaakt als het centrum voor designerkleding van de meest talentvolle Belgische couturiers. Voor meer betaalbare kleding kunt u terecht bij de grote modeketens in de voetgangerszone van de Nieuwstraat, met aan het noordelijke uiteinde het winkelcentrum City 2.

Snuffelen in de boetieks van de Koninginnegalerij is zeer de moeite waard, al was het maar om de architectuur te bewonderen van deze 19e-eeuwse winkelpassage die een van de oudste van Europa is. Iets verder naar het zuiden vindt u de grootste markt van de stad, de Zuidmarkt, die elke ochtend vlakbij het station Brussel-Zuid wordt gehouden.

Verder is het goed om te weten dat de meeste winkels zondags gesloten zijn.

Leuke souvenirs uit Brussel

 • Kant: of u nu op zoek bent naar fournituren, een tafellaken of met kant afgewerkte kleding, in de vele kantwinkeltjes die de stad rijk is vindt u deze Belgische specialiteit in alle mogelijke uitvoeringen.
 • Chocolade: bij pralines denkt u uiteraard aan Belgische bonbons van chocolade, maar bij bijzondere chocolatiers als Wittamer en Frederic Blondeel worden nog honderden andere ingrediënten gebruikt om ware kunstwerkjes met elke denkbare smaak te creëren.
 • Bier: met meer dan 1500 verschillende bieren, onderverdeeld in tientallen soorten, is er altijd wel een gerstenat naar uw smaak.

Cultuur en nachtleven in Brussel
Brussel heeft een bruisend nachtleven dat zich grotendeels afspeelt in de restaurants, cafés, bars en clubs. Buiten het centrum, met uitzondering van het noordelijke deel van de Louizalaan, bestaat de clientèle voornamelijk uit Brusselaars maar bezoekers van buiten zijn ook van harte welkom. Veel bars en clubs zijn tot laat geopend, soms zelfs tot ’s ochtends vroeg.

De meeste druk bezochte en trendy bars met meer vertier vindt u in de benedenstad. Rustigere cafés, sommige met goed bewaarde en prachtige Jugendstil-interieurs, vindt u in het gebied rond de Beurs en de Grote Markt. Hier kunt u onder het genot van een biertje de sfeer van de echte Brusselse cafés proeven.

Als u toe bent aan wat meer dynamiek, ga dan naar een van de populaire disco’s in de binnenstad, zoals rond de Kolenmarkt. Geniet u liever van een aperitief of cocktail in een ongedwongen ambiance kies dan uit een van de chiquere bars in de bovenstad, met name rond de Grote Zavel..

Live muziek in Brussel

 • Ga naar Ancienne Belgique voor een optreden van wereldberoemde rockbands en dance acts.
 • Vorst Nationaal, in de Brusselse voorstad Vorst, is een enorme muziekarena waar grote wereldsterren optreden.
 • In de Munt worden zowel opera’s als toneelstukken opgevoerd.
 • The Music Village is een intieme jazzclub waar optredens plaatsvinden in jaren 20- en 30-sfeer, de hoogtijdagen van de jazz.

Een bezoek aan Brussel met het gezin
Brussel is een gastvrije stad en kinderen zijn welkom in alle cafés en restaurants. Er zijn diverse leuke musea en attracties voor jong en oud en de toegang is voor kinderen soms zelfs gratis. De Brusselse parken, waaronder het grote Warandepark naast het Koninklijk Paleis, zijn uiteraard vrij toegankelijk.

Voor liefhebbers van stripverhalen is een dagje naar het Stripmuseum in de benedenstad een aanrader. Hier wordt u meegenomen op een reis door de historie van het stripverhaal aan de hand van striphelden als Lucky Luke en Kuifje.

Wilt u uw striphelden op levensgrote schaal bewonderen, maak dan een wandeling over het Stripparcours, dat u vanaf het De Brouckèreplein langs gebouwen met meer dan 40 kleurrijke muurschilderingen voert. De afbeeldingen stellen speelse taferelen voor uit de stripverhalen en passen vaak wonderwel bij de architectuur van de gebouwen.

Topattracties in Brussel

 • Leuk, en lekker, voor kinderen én volwassenen is het Cacao en Chocolade Museum, waar u ontdekt hoe deze zoete delicatesse de wereld veroverde, terwijl u kijkt naar een demonstratie pralines maken.
 • Als officieuze hoofdstad van Europa is het ook leuk om een bezoek te brengen aan Mini-Europe. Hier kunt in een paar uur tijd alle belangrijke Europese monumenten, van de Eiffeltoren tot de Akropolis, bewonderen op een schaal van 1:25.
 • In het Kindermuseum in Elsene vindt u nu eens geen computers of tablets. Hier kunnen kinderen hun creatieve talenten ontwikkelen door mee te doen aan het knutselatelier of de theaterworkshop.
 • Het Ter Kamerenbos is een groot park ten zuiden van het centrum met vijvers en veel groen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ravotten.

 

Sluiten
Selecteer de incheckdatum
Selecteer de uitcheckdatum
Check beschikbaarheid

Ga naar onze pagina Groepen en vergaderingen  De link wordt in een nieuw browservenster geopend. en vind het perfecte hotel voor uw volgende vergadering, evenement of groepsboeking van minimaal 10 kamers. Klaar om nu 10 of meer kamers te boeken? Bel 1-800-MEETING (Buiten de VS? Klik hier).  De link wordt in een nieuw browservenster geopend.